Broj 155

Zanimljivosti

 • Kubanka rođena 1885. godine

  Kubanka Huana Rodriges proslavila je 125. rođendan, ali i dalje nije sigurno da li je ona najstarija osoba na svetu, jer Ginisova knjiga rekorda nije mogla da utvrdi verodostojnost njene krštenice.

 • Kinezi zavisni od interneta

  Prema istraživanju koje je sprovelo Kinesko udruženje mladih za razvoj interneta u 30 provincija i regiona, svaki sedmi korisnik interneta u Kini star između šest i 29 godina može se smatrati zavisnikom. Oni ili imaju konstantnu želju da se „prikače" i osećaju nelagodnost ili depresiju kada im je onemogućen

 • Traži odštetu zbog ujeda komaraca

  Jedna žena iz Saudijske Arabije odlučila je da tuži hotel sa pet zvezdica u gradu Džidi zbog toga što su je, dok je bila gost, „masakrirali komarci". Na prvom ročištu je od vlasnika hotela tražila obešte-ćenje od čak milion dolara,

 • Krevet za sve varijante

  Toliko ste bili srećni kada ste konačno uspeli da ostvarite dugo sanjani san i dođete konačno do nekoliko vlastitih kvadrata stana. Sada vam preostaje da mali prostor uredite tako da bude dovoljno funkcionalan i da u njemu imate sve, a da vas ne ko-šta previše. Počnite od kreveta.

 • Da li je vašem psu neophodan kaputić?

  Mnogi bi se složili da lakiranje noktiju kod pasa zaista nije nužno. Sa kaputima i cipelama je, ponekad, ipak druga situacija. Neke rase pasa imaju debelo krzno i bez problema ostaju napolju i po dubokom minusu i vejavici.

 • MOJ OZIRIS

  Oduvek sam želeo da imam psa za kućnog ljubimca. Jednog dana mi se ta želja i ostvarila. Došao mi je otac sa posla i doneo malog rotvajlera starog svega dva meseca. Ja sam se obradovao kao nikada. Odlučio sam da mu dam ime Oziris.

 • Veličina nije bitna, mališa

  Muškarci baš nisu ljubitelji komplimenta u obliku reči „slatko”. Jednostavno, ne vole da čuju tu reč, a kamoli da budu slatki. Ukoliko prokomentarišete da izgleda slatko u novom odelu u kojem je on mislio da izgleda vrlo muževno, verovatno ga više neće obući. Muškarci moraju biti zaštitnici, oslonac, a biti sladak, jednostavno, ne odgovara njihovom imidžu zaštitnika.

 • Držali kišobrane u vazi od pola miliona

  Stariji bračni par iz Velike Britanije koristio je decenijama za odlaganje kišobrana kinesku vazu, što ne bi bilo čudno da vaza nije iz 18. veka. Vrednost joj je procenjena na najmanje pola miliona funti, što je mnogo više nego što im vredi kuća.