Broj 103

Zanimljivosti

 • SLAVIMO BEZBEDNO

  Sekretarijat za obrazovanje, u saradnji sa Beogradskim ekološkim centrom, pokrenuo je pilot projekat Lepše je bez petardi - slavimo bezbedno, koji će se tokom ovog meseca realizovati u po tri škole na svakoj opštini.

 • KRVNA GRUPA OTKRIVA LIČNOST

  Japanci tvrde da se prema krvnoj grupi pojedinca može otkriti njegova ličnost, temperament i karakter. Iako nema nikakvih naučnih dokaza, svi - od kozmetičkih kompanija do agencija za upoznavanje parova - iskoristili su ovo verovanje u marketinške svrhe.

 • ŽENE BIRAJU, A MUŠKARCI PLAĆAJU

  Prema novom britanskom istraživanju, čak četiri od pet žena bile bi poprilično iznervirane ukoliko njihov izabranik ne bi platio troškove njihovog vikend-izleta, a uprkos tome, one su te koje odlučuju kad i gde će se putovati.

 • SCENE IZ STVARNOG SVETA

  Zadivljeni prizorima na velikom platnu, često poželimo i sami da posetimo mesta na kojima su bili neki od naših filmskih junaka. Ovo je savršen razlog za putovanje jer ne treba zaboraviti da su neke od najupečatljivijih scena snimljene u stvarnom svetu, ponekad i bez pomoći scenografije.

 • ZAŠTO ŽENE GUBE VOLJU ZA SEKSOM?

  „Može se živeti i bez toga!", „Imam još posla koji moram da završim", „Boli me glava", „Umorna sam..." Postoji niz izgovora kojima se žene koriste da bi izbegle seks. Mnogo je više bračnih parova koji više ne vode ljubav nego što se misli!

 • MISTERIJA LJUBAVI

  Znate li da se većina ljudi naginje udesno dok se ljubi, da „padamo” na osobe koje su nam slične, da nas ljubav čini opsesivnim, slepim, ali i stresnim? Sve ovo potvrdili su i naučnici, koji nisu mogli da odole porivu da analiziraju misteriju ljubavi.

 • KRADLJIVCI VREMENA

  Možda imate dobru nameru da završite poslove tokom radnog dana ili slobodnog vremena, ali stalno vam nešto pokvari plan. Ne brinite, sa kradljivcima vremena možete se lako izboriti. Napravite plan.