Broj 279

Lepi i zdravi

 • Porcija vitamina

  Sveže povrće i voće sadrži mnoge nutrijente koji su neophodni za dečji organizam, pogotovo u letnjim mesecima kada su mališani fizički još aktivniji, a zbog tropskih temperatura kraće spavaju, kaže doktorka Mirjana Mićović, specijalista pedijatrije iz Doma zdravlja Stari grad.

 • Rashladite dete u vrelim danima

  Za bebe koristite vlažne maramice ili mokru gazu za brisanje vrata, lica i ruku što je češće moguće. Ne zaboravite i puder za bebe, koji je izuzetno koristan jer štiti od pelenskog osipa.

 • Nema svađe pred decom

  Iako psiholozi tvrde da decu ne treba lagati i prećutkivati im neprijatna dešavanja u porodici, savetuju da se pred decom uzdržite od svađa i bračnih razmirica, jer to može da ih učini nesrećnim, neispunjenim i sklonim depresiji. Način komunikacije nikada ne treba da bude takav da partnera nazivate pogrdnim

 • Pospremanje duše

  Svako ljudsko biće je kreator svoje sudbine. Kao slavni scenaristi, pišemo svoje scenarije dodeljujući sebi glavnu ulogu. Još u ranom detinjstvu kreiramo životnu priču - učeni smo da budemo dobri, jaki, da se trudimo, da budemo oprezni, da ne očekujemo previše od života. Da vredno učimo i završimo škole.

 • Pijavicama do zdravlja i lepote

  Dr med. sc. Natalija Gušlo Petrić, Ruskinja iz Sankt Peterburga, gde je završila Medicinski fakultet i specijalizacije, koja živi od 1991. u Beogradu, anesteziolog, akupunkturolog, homeopata, jedini sertifikovani stručnjak na našim prostorima za hirudoterapiju - otkriva nam tajne delotvornosti male

 • Vežbe za ravan stomak

  Stiglo je leto, vreme je za kupaće kostime i mnogi već uveliko razmišljaju o svom telu i fizičkom izgledu. Oni koji su se s pažnjom odnosili prema svom telu, pravilno se hranili i redovno vežbali, svakako neće imati brigu kada se radi o odlasku na plažu. Za sve druge, koji o vitkoj liniji brinu pred odlazak na odmor

 • Ublažite ujed komaraca

  Komarci su veoma iritantni insekti, a posledice njihovog ujeda se dugo osećaju. Mnogi ljudi burno reaguju na njihov ujed, a na koži se javljaju crvenilo, otok, ali i nepodnošljiv svrab. Međutim, češanjem se mesto ujeda samo nadražuje i upala duže traje, jer koža puca i mesto uboda može da se inficira.

 • Krema za vaš tip kože

  Ako imate problema s nečistim tenom i masnom kožom, odaberite nemasne emulzije. Proizvodi za sunčanje s oznakom "oil free" neće dodatno zamastiti vašu kožu niti vam začepiti pore, pa su idealan izbor za problematičnu kožu.

 • Kolaps bez najave

  Doktorka Bojana Božović, lekarka opšte medicine, kaže da dugotrajna izloženost suncu, kao i boravak u pregrejanim zatvorenim prostorijama mogu da uzrokuju slom termoregulacionog sistema u organizmu.
  - Toplotni udar je akutna pregrejanost tela, slom termoregulacionog sistema sa mogućim oštećenjem

 • Osveženje za vrele dane

  Kokteli najbolje idu uz more, bazen, ležaljke, slamnate šešire, duboku hladovinu... Odlično im pristaje i dobra knjiga, Stil magazin, muzika, društvo i dobro raspoloženje...