Broj 255

Lepi i zdravi

 • Aplauz od srca

  Odlazak u pozorište je posebno iskustvo za svakog mališana. Još interesantnije je ako na predstavu odu sa celom porodicom, tatom, mamom, braćom i sestrama.

 • Značaj druženja

  Prijateljstva iz detinjstva su veoma važna jer predstavljaju model za kasnije prisne odnose u životu. Stvarajući osećaj pripadnosti i podrške, prijatelji su kao most koji spaja spoljni svet sa životom u porodici. Reč je o vezama koje će obeležiti detinjstvo. Neka deca lakše sklapaju poznanstva dok drugi

 • Ne rasipajte energiju

  Robin Šarma već je nekoliko godina jedan od popularnijih predavača i bestseler autor. Njegova knjiga Kaluđer koji je prodao svoj ferari je jedna od prodavanijih knjiga kod nas tokom poslednjih godina. Robin svoju mudrost duguje neprestanom radu i učenju, nalaženju novih ideja ili korišćenju onih kojima nas uče

 • Probudite hemiju sreće

  Joga smeha je novi holistički sistem vežbanja koji se sastoji od laganog istezanja, vežbi disanja, smeha, meditacije i relaksacije. Reč je o smehu koji zapravo nema veze sa duhovnošću.
  - Smeh u jogi postiže se vežbom disanja i razigranosti kao kod deteta. Počinje se odglumljenim smehom

 • Šta svaka žena treba da zna

  Žene su danas pod pritiskom više nego ikada, jer se od njih očekuje da budu dobre supruge, uzorne majke, uspešne na poslu, ali i da uvek imaju osmeh na licu i budu ljubazne i raspoložene. I naravno zdrave.

 • Leči dušu, produžava život

  Ukoliko glasno zapevate omiljenu pesmu, možete sniziti pritisak, podstaći pravilno disanje i pospešiti lučenje endorfina. Psiholozi koji se bave terapijom pevanjem tvrde da se na ovaj način može doslovno promeniti naš život jer uz pomoć pevanja možemo naučiti mnogo toga o ljudskoj prirodi. Naš glas je jasna

 • Masaža vulkanskim kamenjem

  Još u dalekoj prošlosti ljudi su verovali da vulkansko kamenje poseduje energiju same srži sveta, pa se u tradiciji drevnih naroda toplo kamenje koristilo u obredima, u dijagnostici bolesti, kao i u lečenju. To su radili drevni Egipćani, kao i američki Indijanci. U čemu je tajna?

 • Kad je vreme za uzbunu?

  Težina u želucu, brz osećaj sitosti, mučnina, povraćanje, nadimanje i pečenje u gornjem delu stomaka simptomi su koji mogu da ukažu na prisustvo Helicobacter pylori u želucu.
  - Helikobakter pilori je bakterija koja naseljava sluzokožu želuca, jer joj prija kisela sredina u kojoj jedino

 • Oporavak od praznične trpeze

  Da su preterali sa đakonijama i specijalitetima sa slavskih trpeza, mnogi postaju svesni tek krajem januara kada kaiš počne da steže, a pantalone da pucaju po šavovima. Studije su pokazale da se tokom jedne praznične nedelje može dobiti od dva do tri kilograma na težini. Stručnjaci savetuju detoksikaciju

 • Voćka umesto leka

  Da biste stekli vrhunski imunitet, potrebno je da vam se na svakodnevnom jelovniku nađe između 28 i 35 grama rastvorljivih vlakana, koliko ih ima u jednoj većoj jabuci, kažu nutricionisti. Svaki čovek bi trebalo da pojede između 30 i 40 kg jabuka godišnje – bar jednu svakog drugog dana.