Broj 308

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2012.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2012.

OVAN (21.3–20.4)
Posao U prva tri meseca 2012. bićete pod inercijom dešavanja iz 2011. godine. Okončavaćete neke započete poslove i u tom periodu imate priliku da realizujete neki svoj poslovni plan vezan za inostranstvo. Odlazak u neku stranu zemlju ili početak posla s ljudima ili firmom čije sedište je u nekoj stranoj prestonici. Februar i novembar su vam fenomenalni meseci za finansije i ako dobijete ili zaradite neki veći novac, to će biti tada. Za svaki slučaj 9, 18. ili 28. februara ili novembra uplatite loto ili igrajte neku igru na sreću jer to su vam šest najsrećnijih dana u toku 2012. godine za bogatstvo. Od aprila, kad Sunce uđe u vaš znak, počinju dešavanja koja treba da obeleže ovu godinu. Od druge polovine aprila bi bilo dobro da krenete u neku novu poslovnu akciju. Ako niste zadovoljni poslom, imate mogućnost da krenete u nov posao ili registrujete agenciju ili neku privatnu firmu. Ukoliko ste već u privatnom biznisu, tada bi trebalo da ga širite i dopunite nekim novim sadržajima. Budite vredni i verujte u sebe jer ćete povremeno imati sklonost da problem vidite većim nego što jeste i da se povlačite pred izazovima. U toku leta ćete uživati i nećete biti orni za posao, već više za neke stvari koje vam pričinjavaju zadovoljstvo. Od početka septembra pa do kraja 2012. godine ulazite u vrlo moćan period i ako već u toku proleća niste to uradili, tada bi trebalo da krenete u odlučujuću akciju i izborite se za što bolje radno mesto ili napredovanje u karijeri. Ne gubite iz vida rezervnu varijantu nekog svog dodatnog biznisa jer ova godina vam je idealna za to. U oktobru ćete imati najmanje volje da se borite ali ćete zato poslednja dva meseca 2012. biti kao mlazni avion. Tada bi trebalo da uzmete prve veće pare za ono što ste osmislili i rešite sve finansijske ciljeve za napredak, prosperitet i blagostanje u životu.

Ljubav
Godina pred vama će biti burna za emotivne odnose. Ako ste u vezi u kojoj ste se zaglavili u neku kolotečinu, izaći ćete iz nje i potražiti neku novu srodnu dušu. Ako ste pak u ozbiljnoj vezi koja miriše na brak, može da dođe do napetosti u odnosu i čak razdvajanja na neko vreme da biste shvatili da ne možete bez svoje druge polovine, a nakon toga bi bilo idealno da uđete u brak. Ova godina je idealna za ulazak u bračne vode onima koji su slobodni. Za one koji su u braku ovo je godina izazova i učenja kompromisa i nekog novog načina razumevanja i ljubavi prema bračnom partneru. Imajte u vidu da godina nije povoljna za razvode, koliko god da vam je teško, već za podizanje odnosa na jedan viši nivo. Muškarci Ovnovi bi u toku leta mogli da izgube glavu za nekom cicom. Ako ste u braku, ne igrajte se emocijama za vrelih letnjih dana.

Zdravlje U toku ove godine zdravlje bi trebalo da vam bude solidno, ali bi neko od vama bliskih osoba mogao da ima neki zdravstveni problem. Prva polovina godine vam je dinamična i zbog nervoze biste mogli da imate problema sa organima za varenje. U toku jeseni žene bi mogle da imaju problema s reproduktivnim organima, čuvajte se prehlada.

Poznati Ovnovi
- Ledi Gaga 28. mart 1985.
- Viktorija Bekam
- Marlon Brando
- Erik Klepton

BIK (21.4–20.5)
Posao Volite da stojite čvrsto na zemlji i čeznete da se osećate sigurno. Ova godina bi mogla da vam uzdrma tlo pod nogama i natera vas da menjate životnu filozofiju. Shvatićete da postoji i duhovni svet kojim vi niste hteli da se opterećujete. Zbog nemogućnosti da nađete odgovore na vama važna pitanja zaronićete u svoju dušu, možda se okrenuti Bogu ili nekoj duhovnoj praksi. Početak ove godine, tačnije januar i februar, značajni su vam za nastavak poslovnih aktivnosti od prošle godine, januar vam je fenomenalan za novac i finansijske transakcije. Novac biste mogli da uložite u nekretninu ili kupovinu poslovnog prostora, možda neke opreme za svoj novi biznis ako ga imate. Ako biste hteli da krenete u te vode, početak godine vam je vrlo naklonjen jer vam pomaže Jupiter koji će do juna biti u vašem znaku. Posle toga ćete kuburiti s voljom da se aktivnije uključite u poslovnu trku. Radićete onoliko koliko vam je potrebno, bez želje za isticanjem.

Ljubav Ova godina će biti obeležena oscilacijama vašeg emotivnog raspoloženja, a to je ono što najmanje volite. Zbog neke pogrešne procene ili pogrešno protumačenog gesta osobe koju volite mogli biste blago da se razočarate ili posumnjate u njenu odanost. Pošto je posesivnost vaše drugo ime, od muve biste mogli da napravite medveda i da uđete u konfrontaciju, što nije dobro. S kim god da ste u vezi ili braku, ove godine prolazite kroz fazu učenja kad je ljubav u pitanju. Lekcija je: koliko ljubavi možete da očuvate u svom srcu kad se ljuljaju neki vaši ideali i predstave. Ne bi bilo dobro da raskidate vezu u kojoj ste, jer ćete se na kraju uveriti da ste se bez razloga brinuli i sumnjali u objekat svoje ljubavi. Ukoliko ste pak sami, ovo je godina u kojoj bi trebalo da sretnete i pronađete svoju srodnu dušu. Idealni meseci za to su mart i maj i ono što će na emotivnom polju obeležiti ovu godinu trebalo bi da se desi u toku proleća. U emotivnoj krizi mogli biste da budete u avgustu, ali ako ste u dugoj vezi, avgust vam je idealan za ulazak u bračne vode.

Zdravlje
Ove godine se trudite da budete vedri i da ne tonete u negativna emotivna stanja. Eventualnu depresiju ne lečite pilulama, već nekim duhovnim radom na sebi. Ova godina će vam biti značajna jer ćete upoznavati sebe i sticati mudrost. Stariji pripadnici znaka bi mogli da imaju problema po letnjim žegama. Gledajte da se što manje krećete. Otiđite na sistematski pregled u septembru.

Poznati Bikovi
- Al Paćino 25. april 1940.
- Džesika Alba
- Džordž Kluni
- Penelope Kruz
- Odri Hepbern

BLIZANCI (21.5–20.6)
Posao Ova godina bi trebalo da vam bude izuzetno dobra za posao a posebno za novac. Od februara počinje poslovna dinamika. Ako niste zadovoljni poslom, mogli biste da dobijete neko rešenje o napredovanju ili čak ponudu za prelazak u bolju firmu u februaru i maju. Prihvatite obavezno. Jupiter će ulaskom u vaš znak doneti izobilje na svim poljima, na vama je da ga adekvatno koristite i uvećate svoj kapital. Septembar vam je najbolji mesec za novac. Ukoliko nešto prodajete ili planirate da uđete u kreditni aranžman za kupovinu nekretnine, uradite to u septembru jer ćete tada dug najlakše vratiti. Ako pak nešto prodajete, tada ćete dobiti najbolju cenu za ono što prodajete. Tad bi nešto moglo i da vam padne s neba u vidu nekog nasledstva ili od igara na sreću.

Ljubav
Nakon 2011, koja nije bila laka u ljubavi, ulazite u jednu mnogo bolju i lepšu godinu. Neka inercija emotivne minus faze od prošle godine mogla bi da vas drži do prvih sunčanih dana marta, od tada počinjete da se osećate mnogo bolje i tada bi, ukoliko ste slobodni, mogli da započnete neku novu emotivnu vezu. Druga polovina maja vam je fenomenalna za početak emotivne veze koja bi jednog dana mogla da se pretvori u brak. Ono najbitnije što treba da obeleži ovu godinu kad je ljubav u pitanju, trebalo bi da se desi upravo u maju. Sredinom proleća u vaš znak ulazi Jupiter koji vlada vašim poljem braka i ozbiljnih veza. Neko bi mogao jako da se zaljubi u vas i da vas obori svojim emocijama. Po prirodi ste nepoverljivi zbog straha da ne budete povređeni, a to vas uče prethodne veze. Ova će biti nešto sasvim drugačije i u tom obasipanju pažnje ćete uživati. Ukoliko se odlučite za brak, idealan mesec za to je jul, mada će vam i u septembru za to zvezde biti naklonjene. Za one u stabilnoj i ozbiljnoj vezi: može doći do oscilacija u odnosu jer ćete teško pristajati na kompromise i nećete ispuštati dirigentsku palicu iz svojih ruku. Da bi vam bilo čarobno, ispunite i neku želju svoje druge polovine, biće vam lepše oboma.

Zdravlje
U toku ove godine zdravlje bi trebalo da vam bude u redu. Međutim, Jupiter umnožava sve gde se nađe pa bi mogao da vam doda nekoliko kilograma, zato budite na oprezu jer će vam se masti lakše lepiti. Oni stariji bi u toku leta mogli da imaju problema sa aritmijom ili oscilacijama krvnog pritiska. Vi ste stvoreni da budete vitki, trudite se da održite savršenu liniju jer ona govori o zdravlju celog organizma. Počnite da vežbate, to će vam biti od velike koristi, ne samo kad je fizička forma u pitanju već i kao motivacija da se borite i uspete u onim životnim oblastima koje su vam bitne.

Poznati Blizanci

- Džoni Dep 9. jun 1963.
- Adrijana Lima
- Nikol Kidman
- Zdravko Čolić
- Novak Đoković
- Anđelina Žoli

RAK (21.6–22.7)
Posao U ovoj godini će vam se pružiti prilika da realizujete neke svoje želje i planove na kojima ste radili u proteklih nekoliko godina. Krunisaćete uloženi trud uspehom ili nekim javnim priznanjem ili nagradom. Dinamični predstavnici vašeg znaka koji planiraju početak nekih velikih stvari mogli bi blago da se razočaraju. Mogli bi da naiđu na veliki broj prepreka i smetnji koje će ih blokirati i držati u mestu. Na neke stvari ste zaboravili i mislili ste da ih je pregazilo vreme, međutim, sad ponovo isplivavaju da biste ih trajno rešili i na njih definitivno stavili tačku. Najbitniji događaj i najpovoljniji period za poslovne aktivnosti biće u aprilu mesecu. U maju ćete moći da se opustite i otputujete. Budite strpljivi, smireni i ne dozvolite negativnim emocijama da vas vode. Od oktobra ulazite u fazu u kojoj ćete moći da realizujete deo poslova koji predstavljaju pripremu za velike stvari i poslove koji treba da se dese 2013.

Ljubav U ovoj godini će mnogi koji nisu bili zadovoljni vezom moći da je okončaju i tako stave tačku na jedan period zajedničkog života. Savetujem vam da budete tolerantni i da nađete ljubavi i razumevanja za ponašanje i odnos partnera prema vama. Od avgusta meseca pa nadalje bićete na meti osoba suprotnog pola, bez obzira na to da li ste u vezi ili ste slobodni. Ne igrajte se vatrom, odnosno emocijama osobe koja je zaljubljena u vas. Niste ni svesni šta sve može da uradi da bi vas dobila. Idealni meseci za emotivni život, ljubav i zadovoljstva su mart i decembar, tada bi moglo da dođe do nekog novog poznanstva ili početka emotivne veze sa osobom u koju ste dugo zaljubljeni. U julu biste mogli da se osećate melanholično i da zbog nečega ili nekoga prođete kroz neku vrstu patnje. Od oktobra ulazite u mnogo bolji period u kojem ćete mnogo jasnije znati šta hoćete od ljubavi, a neki od vas će se pripremati za brak, do kog bi moglo da dođe 2013.

Zdravlje Ako bude nekih zdravstvenih problema ove godine, znajte da je to čišćenje organizma od toksina i negativnih emocija koje ste nakupili do sada. Dijete i detoksikacija će vam pomoći da budete zdravi i vitalni. Ukoliko vam predlažu neku operaciju, ostavite je za kraj godine, od druge polovine oktobra pa nadalje. Do tada bi neki problem, ukoliko ga imate, mogao da iščezne.

Poznati Rakovi
- Princ Vilijam 21. jun 1982.
- Tom Kruz
- Nikola Tesla
- Ingmar Bergman

LAV (23.7–22.8)
Posao Ulazite u presudnu godinu u svom životu. U toku ove godine moći ćete da promenite svoj život za 180 stepeni, da počnete neke nove poslove ili eventualno otvorite neku svoju firmu. Moći ćete da promenite posao ukoliko njime niste zadovoljni ili dobijete unapređenje na neko bolje radno mesto. Mart vam je vrlo važan mesec, u kom bi mogle da se dogode neke vrlo važne stvari vezane za posao, a osim marta, najznačajniji meseci su septembar i decembar. Jul vam je izuzetno povoljan za novac i finansijske transakcije, oktobar vam je takođe vrlo dobar i povoljan za novac. U toku ove godine ne bi trebalo da se oslanjate na pomoć i savete drugih, već svojom voljom i upornošću da se izborite za ono do čega vam je stalo. Samo ono što sami za sebe uradite ostaće vam kao trajno dobro. Finansijski problemi koji su vas pratili prošlu godinu-dve trebalo bi da nestanu od polovine avgusta pa nadalje. Trudite se da izbegnete nepotrebne rasprave i eventualne svađe u januaru i februaru.

Ljubav U toku ove godine vaš emotivni život biće dinamičan. Imaćete prednost u odnosu na druge i koristićete svoju superiornost u odnosu na osobe suprotnog pola. Drugima ćete delovati kao egoista koji misli samo na sebe i svoje emotivne interese. Ovo je na neki način dobro jer dosta ste bili podložni uticaju i volji onih za koje ste bili emotivno vezani. U toku 2011. godine ste možda okončali neku vezu ili brak. U toku 2012. bi trebalo da dođe do nekog novog poznanstva koje treba jednog dana da se kruniše brakom, naravno ako vam je vreme za to i ako imate želju. Oni koji ove godine planiraju da uđu u brak imaće sreće jer sve ono što radite ove godine biće čvrsto i dugovečno. Meseci u ovoj godini u kojima može da se desi ono što će obeležiti vaš emotivni život su mart, septembar i decembar. Tada bi moglo da dođe do poznanstva koje će se pretvoriti u emotivnu buktinju. U junu biste mogli zbog nekog ili nečega da prođete kroz neku vrstu patnje ili povlačenja u sebe. Iskoristite maksimalno ono što vam nebo nudi ove godine na svim poljima pa i na emotivnom.

Zdravlje Imaćete višak energije koju bi trebalo da potrošite kroz pojačanu fizičku aktivnost i neku vrstu rekreacije ili sporta. Ukoliko ostane u vama, mogla bi da vam stvori problem s grlom, a kod žena sa štitnom žlezdom. Mars u vašem prirodnom drugom polju čini da lakše planete i dovodi do pogrešnih procena kad je u pitanju novac. Kakve god greške da pravite, ne svađajte se i ne ulazite u stresne situacije s drugima, a druga još gora stvar je da se ljutite na sebe i da sebe osuđujete zbog nekog prividnog neuspeha. Moguće su i neke glavobolje i migrene jer ćete često ići glavom kroza zid. Ukoliko planirate neku estetsku operaciju ili liposukciju, za to vam je idealan period u julu i avgustu.

Poznati Lavovi
- Robert Redford 18. avgust 1936.
-     Rade Šerbedžija
- Ben Aflek
- Šarliz Teron
- Madona
- Radmila Manojlović
- Robert de Niro

DEVICA (23.8–22.9)
Posao Ova godina nije posebno značajna i nema nekih velikih i bitnih dešavanja jer se nastavlja na događaje i poslove koje ste započeli u toku 2011. godine. Naučićete neke nove stvari i širićete teorijsku osnovu za ono što volite i na čemu želite da radite. Ova godina vam je izuzetno povoljna za novac, ali ćete do njega možda doći uz pomoć partnera, ortaka ili nekih trećih osoba koje će vam biti neophodne da biste realizovali svoje poslovne i finansijske ciljeve. Neki od vas će možda i uzeti kredit od banke da bi mogli da prošire obim svog biznisa. Imaćete osećaj da ste na neki način sputani i da vam drugi previše utiču na ono što se dešava. Značajni periodi za posao su vam mart, avgust i novembar. Povoljni meseci za novac su maj, jul, septembar i novembar. Drugi deo godine vam je posebno bitan jer ćete se osećati mnogo lakše i lepše nego u prvom delu godine. Novac vam dolazi od nekretnina i trgovine građevinskim materijalom, antikvitetima i satovima.

Ljubav U toku ove godine ćete mnogo bolje funkcionisati s partnerom, naročito ako ste 2010. započeli emotivnu vezu. Imaćete utisak da je partner dominantniji od vas, ali vam to neće smetati. To bi trebalo da traje do polovine avgusta nakon čega njegov uticaj na vas popušta. Trebalo bi da u partneru vidite i nađete oslonac i vodiča jer on u toku ove godine ima bolje ideje i rešenja od vas. Ne pokušavajte da utičete na njega i da ga potčinjavate jer biste mogli da se razočarate. U toku ove godine mogli biste da upoznate neke osobe za koje ste sudbinski vezani, to se posebno odnosi na one koji već duže vremena nemaju partnera. Idealni meseci za ljubav su januar, april, maj, avgust i oktobar. Budite posebno blagi i tolerantni prema partneru u septembru i ne radite ništa bez konsultacija s njim. U februaru i martu može biti malo tenzija u odnosima dok se vi ne priviknete na trenutnu poziciju, a u aprilu i maju bi uzrok eventualnih nesporazuma mogla da bude vaša nepotrebna ljubomora.

Zdravlje U toku prvog dela godine u vašem znaku boravi ratoborni Mars, on nije prijatelj zdravlja jer vas pumpa nekom dinamičnom energijom na koju vi niste navikli. On hoće da stvori napetost, stres i glavobolju. Ukoliko ga budete neutralisali pojačanim fizičkim aktivnostima i sportom, ne očekujte zdravstvene probleme. Oni koji dugo odlažu neku sitniju operaciju, u toku februara ili oktobra mogli bi da je obave i da proces oporavka bude rekordno brz. Pijte što više tečnosti i radite detoksikaciju organizma.

Poznate Device
- Bijonse 4. septembar 1981.
- Sofija Loren
- Hju Grant
- Nikola Kojo
- Viktor Savić

VAGA (23.9–22.10)
Posao U toku ove godine ne bi trebalo da bude bitnijih dešavanja na poslovnom planu. Ovo se, naravno, odnosi na one koji imaju rešen poslovni status. Oni koji čekaju na posao ili žele da ga menjaju imaće priliku za to u januaru i oktobru, tada bi trebalo da se desi ono najznačajnije što će obeležiti ovu poslovnu godinu. Moguća su unapređenja, ali ne kao trajno rešenje, za to ćete ipak morati da sačekate 2013. godinu. Sve što vam se bude dešavalo proživljavaćete srcem i to bi mogla da bude prepreka za postizanje nekog ozbiljnijeg poslovnog uspeha. Fokusirajte se na ono što najviše volite u svom poslu i eksperimentišite. Doći ćete do nekih novih otkrića koja će vam biti od velike koristi kad je posao u pitanju, a možda ćete poželeti da radite nešto na potpuno nov način. Godina je posebno povoljna svima koji se bave nekim kreativnim poslom, jer je ovo godina umetničkog sazrevanja. Od avgusta ulazite u period u kom će interesovanje drugih za vas i vaše sposobnosti biti znatno veće.

Ljubav Ova godina će cela biti u znaku ljubavi i emocija. Imaćete pojačanu potrebu da vas neko voli i da vi pokažete svoja osećanja. Ukoliko budete potiskivali emocije i držali ih u sebi umesto da ih pokažete osobi koju volite, moglo bi da bude i zdravstvenih neprijatnosti, i to posebno s krvnim pritiskom ili aritmijom. Oni koji su slobodni mogli bi u toku ove godine da započnu dugu emotivnu vezu koja jednog dana treba da preraste u brak. Onima koji su u braku savetujem da se ne igraju vatrom i da ne koketiraju previše, jer bi iznenada mogli da shvate da su se zaljubili i da im ta ljubav predstavlja teret. Meseci u kojima bi mogle da se dese one najlepše stvari su april, jul i septembar, a u aprilu biste mogli zbog nekog malo i da patite. Želim vam da ostvarite sve svoje emotivne želje i da budete srećni. Vage koje su u dužoj vezi od septembra ulaze u povoljan period za brak.

Zdravlje Vi ste rođeni da budete vitki. Ako imate problem sa težinom, rešavajte ga u startu jer on može da dovede do nekih zdravstvenih problema. Kontrolišite masti i trigliceride jer će vaš organizam ove godine malo teže nego obično razlagati masti. Jedan od uzroka je stres, odnosno emotivne oscilacije koje mogu da podignu ili snize krvni pritisak. Ove godine ćete biti vrlo zapaljivi, ne dozvolite da se neki bezazlen požar u vama rasplamsa, osim ako nije posledica zaljubljivanja. Budite pozitivni kakve vas je Bog stvorio i ne brinite za zdravlje.

Poznate Vage
- Monika Beluči 30. septembar 1964.
- Aleksandra Kovač
- Dragan Bjelogrlić
- Sting
- Ketrin Zita Džouns

ŠKORPIJA (23.10–22.11)
Posao Ulazite u godinu koja neće biti nimalo laka. Ne želim da vas plašim, već da vas pripremim na iskušenja i napore kroz koje treba da prođete da biste na poslovnom planu postigli uspeh. Od onoga što budete radili ove godine zavisi kako će vam se karijera odvijati u narednih desetak godina. Ovo vam je izuzetno povoljna godina za rešavanje pitanja nekretnina ili krova nad glavom. Neki od vas bi mogli da počnu izgradnju kuće ili drugih stvari koje obezbeđuju egzistenciju i sigurnost na duže vreme. Godina vam je izuzetno dobra i za novac, ali onaj koji zaslužite svojim radom. Samo ono za šta ste spremni da uložite svoj maksimum donosi plodove, ne očekujte da se stvari same od sebe rešavaju i da vam nešto padne s neba - zasucite rukave. Idealni meseci u kojima treba da se dese najvažnije stvari vezane za posao su april, jun, septembar i decembar. Godina je idealna za početak novog posla ili prvo zvanično i ozbiljno zaposlenje.

Ljubav Emotivni život vam ove godine neće biti prioritet, možda eventualno brak, ali samo onim pripadnicima vašeg znaka koji su u dugoj vezi. Posao i rešavanje nekih drugih značajnih pitanja će vam biti prioritet, što bi mogao da bude razlog za zahlađenje odnosa sa osobom s kojom ste u vezi, a može da dođe i do razlaza s nekim ko je dugo uz vas. Šta god da se desi, znajte da je to za neko vaše dobro koje tek treba da dođe. Imajte veru u dobro i prepreke shvatite samo kao priliku da proverite svoje sposobnosti u njihovom rešavanju. Najznačajniji mesec za ljubav u toku ove godine je avgust. Tad bi trebalo da se desi ono što će na emotivnom planu obeležiti ovu godinu, u aprilu biste zbog nekog mogli da patite, a u martu ćete partneru nešto morati da progledate kroz prste i da ga prihvatite takvog kakav je, sa svim njegovim manama, vrline ste već otkrili. Ljubav će vam biti najbolji pokretač za poslovni i finansijski uspeh.

Zdravlje Ukoliko ste od nekih zdravstvenih problema okretali glavu, ove godine bi trebalo da se pozabavite njima i otklonite ih trajno. Zbog opterećenja, kako fizičkih tako i psihičkih, mogao bi da vam padne imunitet i dovede do nekih virusnih ili bakterijskih infekcija, i to od juna meseca pa nadalje. U prvom delu godine budite staloženi i smanjite nervozu da biste u drugoj polovini godine bili zdravi. Stariji pripadnici vašeg znaka mogli bi pred kraj godine da odu na neku operaciju i tako reše zdravstveni problem. Pijte vitamine i minerale ili posetite nutricionistu i hranite se u skladu s potrebama vašeg tela. Dijete koje daju brze efekte vam ove godine neće biti od koristi, već promena navika u ishrani.

Poznate Škorpije
- Grejs Keli 12. novembar 1929.
- Jelena Tomašević
- Leonardo Dikaprio
- Džulija Roberts
- Rajan Rejnolds

 

 

STRELAC (23.11–21.12)
Posao Ulazite u izuzetno zanimljivu godinu, u kojoj su moguća razna dešavanja. U prvoj polovini godine je vaš vladar Jupiter u materijalnom Biku i donosi vam divne darove. Ova godina će biti mnogo bolja i lakša od 2011, koja vam je bila izuzetno teška i naporna, verovatno ste morali da rešavate neke probleme o kojima niste ni sanjali. Ukazuje vam se mogućnost da promenite mesto boravka. Otvaraju vam se granice i pruža mogućnost da putujete ili trajno odete u inostranstvo. Ukoliko ipak niste za te varijante, ove godine će vam profit i poslovni uspeh dolaziti preko ljudi koji ne žive u vašem gradu ili dolaze iz inostranstva. Posebno dobri meseci za novac su vam mart i decembar, u maju su moguća nova poznanstva i počeci novih poslova, septembar vam je idealan za putovanja i kontakte sa strancima. U toku ove godine ćete napraviti dobru bazu za poslove koji treba da donesu veliku dobit 2013. godine.

Ljubav
Emotivni život će ove godine biti neobičan. Imaćete veću želju i potrebu za nekom svojom ličnom slobodom. Bavićete se stvarima koje su neobavezne i više će vam prijati društvo i neobavezni kontakti nego blizina osobe u čijem društvu morate da pazite na ponašanje. Neki od vas će biti u labavim vezama ili će sa osobom koju volite biti nekih kraćih prekida, čisto da biste udahnuli malo slobode i izduvali se od obaveza i odgovornosti. Ukoliko ste u dugoj vezi, trudite se da dobro balansirate i da nekim nepromišljenim potezima ne odgurate od sebe previše daleko osobu koju volite, jer biste kasnije mogli da se kajete. Strelčevima koji su u braku ovo je idealna godina za proširenje porodice. Mlađi Strelčevi će juriti za zadovoljstvima dok ih ne dobiju, ali će njihovo interesovanje za novu ljubav naglo opadati. Izduvajte se i iživite ove godine, jer već 2013. ulazite u idealan period za brak, naravno, oni koji to žele i kojima je vreme da se skrase uz nekog.

Zdravlje Zdravlje će vam 2012. biti mnogo bolje nego prošle godine. Sigurno je bilo nekih problema ili povreda koje ste u hodu sanirali. Ove godine vam je fizička snaga na visokom nivou. U oktobru i novembru će u vašem znaku boraviti Mars i on može da stvori probleme, glavobolje i neke povrede ukoliko ne budete fizički aktivni. Avgust je malo problematičan mesec, kad će vam imunitet biti nešto slabiji. Jačajte ga vitaminima i mineralima, bavite se nekim sportom, ubrzajte metabolizam i biće mnogo manje šanse za eventualne probleme.

Poznati Strelčevi
- Bred Pit 18. decembar 1963.
- Svetlana Ceca Bojković
- Skarlet Johanson
- Borka Tomović

JARAC (22.12–19.1)
Posao Ulazite u ozbiljniji period od onog u kom ste bili 2010. i započinjete neki novi ciklus poslovnih promena. Od aprila vam počinju značajna dešavanja koja će doneti pozitivne promene kad su u pitanju posao i karijera. Od aprila planirajte sve ono što želite da uradite da bi vaš posao doneo više novca. Mnogi od vas će u toku ove godine otvoriti neki svoj privatni biznis, za šta vam je ovo idealna godina. Imaćete priliku da znatnije popravite svoj finansijski potencijal, mada ćete deo novca morati da date onima koji ga od vas očekuju. Što budete lakše davali novac, lakše će vam doticati. Za novac i finansije su posebno dobri februar, maj, jul i poslednja dva meseca 2012. godine. Tada bi trebalo da zatvorite finansijsku konstrukciju za novi biznis koji želite da započnete.

Ljubav Na emotivnom planu - krajnosti. Od ljubavi do mržnje biće tako malo. Ovo vam je idealna godina za stupanje u brak, naravno, onima koji to žele i kojima je vreme. Sve bi moglo da se odvija munjevitom brzinom. Mnogi od onih koji su u braku dobiće ove godine prinovu u porodici, užoj ili široj. Oni koji su u vezi ili braku mogli bi da prođu kroz jedan test izdržljivosti i tolerancije prema svom partneru. Mogli biste da dođete u situaciju da razmišljate o napuštanju zajednice. U ovoj godini ćete morati da imate više ljubavi i razumevanja za svoju drugu polovinu i njome ćete moći da upravljate jedino svojom ljubavlju, rečima će to teže ići. Ukoliko se ipak odlučite da izađete iz veze, u početku ćete imati utisak da ste uradili veliku i pravu stvar, ali ćete 2013. godine shvatiti da ste pogrešili. Da ne biste došli u tu situaciju, borite se sa sobom da ljubav poklonite onima koji dele krov s vama.

Zdravlje Vi ste melanholičan znak koji lako potone u neka negativna emotivna stanja. Ova godina je posebno problematična po tom pitanju. Briga i povučenost u sebe usled prepreka na koje biste mogli da naiđete mogu da vam naruše zdravlje. Imunitet će vam biti slabiji u julu i oktobru. Ako vam je teško da se izborite s brigama i strahovima, potražite pomoć stručnjaka ili alternativca i osećaćete se mnogo bolje. Razočaravate se u druge jer ne mogu da vas prate, a takvi vas obično osporavaju i prave vam smicalice. Oni nisu vredni da zbog njih narušavate svoje zdravlje. Ne preuzimajte na sebe više obaveza kojima ćete sebi vezati ruke i nervirati se.

Poznati Jarčevi
- Kejt Mos 16. januar 1974.
- Elvis
- Dubravka Mijatović
- Ivan Bosiljčić
- Orlando Blum

VODOLIJA (20.1–19.2)
Posao U toku ove godine ne bi trebalo da bude nekih značajnijih promena na poslu osim napredovanja na bolje radno mesto, koje bi moglo da se desi u martu ili junu. Ako želite da se otisnete u privatni biznis, za to je dobar period posle 10. avgusta. Više novca nego obično trebalo bi da bude u februaru i oktobru. Tada biste mogli osetno da popravite stanje računa u banci ili slamarici. Ako se ne bavite visokoprofitabilnim poslovima, mogli biste da prodate neku nekretninu ili dobijete svoje deo. Novac je moguć i od nekih posredničkih poslova i kombinacija, ali ćete morati malo i da rizikujete. Što veći rizik - veća i zarada. Bilo bi dobro da za svaki slučaj uplatite loto ili nešto slično. Dobićete novac za koji se niste mučili.

Ljubav Velika većina vas će ove godine imati priliku da otkrije neke više oktave ljubavi, a to obično ne ide lako. Moguće je da je u prethodnom periodu bilo razočarenja i emotivne distanciranosti od osobe s kojom ste u vezi ili braku. Oni koji su napustili partnera mogli bi ove godine da se presabiraju u glavi i prave analizu dešavanja. Jednom poljuljano samopouzdanje i ideali teško se vraćaju, ali na svu sreću, neko odozgo gleda i šalje vam srodnu dušu. U martu je moguće novo poznanstvo koje će u početku biti prijateljstvo, a kasnije prerasti u dublji odnos. Osim marta, bitni meseci za ljubav su maj i septembar. Ukoliko shvatate da ste pogrešili, imaćete priliku da se pomirite u ova tri meseca. Ovo vreme je svima malo teško i naporno u vezama jer Saturn u Vagi proverava koliko je veza jaka. On uči odgovornosti i disciplini, a to retko kome prija kad je ljubav u pitanju. Shvatićete neke svoje zablude zbog čega ćete imati razloga da budete srećni i konačno uživate u vezi u kojoj ste.

Zdravlje
Voleli biste da otkrijete sve tajne ovog sveta, a sami sebi ćete ove godine biti najveća enigma. Zbog čestog presabiranja i ljutnje na sebe zbog ranije učinjenih grešaka mogli biste da odete u depresiju. Ako počnete da tonete, tražite društvo vedrih osoba ili nekog stručnog ko može da vam prevede to što vam se dešava u životu. Zdravstveni problemi su mogući u junu, u maju proveravajte krvni pritisak, a za odmor vam je idealan jul. Odlazak u neku daleku zemlju napuniće vas energijom i elanom za nove životne izazove, a tamo ćete i pronaći neki jednostavan i prirodni lek za boljku ako je imate.

Poznate Vodolije
- Dženifer Aniston 11. februar 1969.
- Branka Katić
- Bob Marli

 

RIBE (20.2–20.3)
Posao Ova godina je posebna za vas kad je u pitanju posao, ali pre svega finansije. U toku ove godine biste mogli da dođete do nekog većeg novca i kupite neku nekretninu ili nasledite nešto značajno što će vam život učiniti lagodnijim, i to od druge polovine juna. Najveća sreća vas prati u septembru, ali od februara pa nadalje čuda su moguća. Prihvatite nove poslovne kombinacije koje vam se nude, to mogu da budu posrednički poslovi u kojima sa malo muke mogu da se zarade velike pare. Igrajte igre na sreću, posebno u septembru i budite otvoreni za primanje izobilja u svoj život. Nebo želi da vas nagradi i obezbedi vam dobru materijalnu bazu da biste mogli da rastete duhovno i malo više se približite Bogu. Za početak novog posla su vam naklonjeni februar, maj, septembar i novembar.

Ljubav
Godina pred vama mogla bi da bude jedna od onih koje ćete dugo pamtiti. Od februara pa nadalje u vaš znak ulazi mistični Neptun, jedan od vladara vašeg znaka, i donosi vam neku novu energiju koja će pojačati vaše divne osobine. On je planeta snova, mašte, hodanja po oblacima, a vi biste mogli da se nađete na sedmom nebu. U početku bi ova promena mogla da uzdrma vašeg partnera, s kojim bi moglo da bude nesuglasica i tenzija, ali vi nećete pristati da budete ono što se od vas očekuje. Malo više sreće će imati oni slobodni, koji će biti magnet za sebi slične partnere, s kojima će se razumeti pogledom. Najbitniji meseci za emotivni život su vam april i decembar. Na proleće bi trebalo da uđete u neku novu emotivnu vezu, a ako je ne iskoristite, čeka vas popravni na kraju godine. Do početka jula će se u vašem polju partnerstva nalaziti Mars, koji je prirodni neprijatelj harmonije i sreće u braku ili vezi. On doliva ulje na vatru i svaki nesporazum pokušava da pretvori u rat, ne nasedajte na njegove provokacije.

Zdravlje U toku ove godine zdravlje bi trebalo da vam bude odlično. Međutim, izuzeci uvek postoje. Vi ste duhovan i emotivan znak, sve što se dešava oko vas mnogo vas dublje dotiče nego druge. Da biste bili zdravi, moraćete da menjate svoju filozofiju i manje se brinete i nervirate zbog drugih. U početku godine bi moglo da dođe do problema sa organima za varenje, kasnije s reproduktivnim organima. Trudite se da bar dva puta u toku ove godine odete na kontrolni pregled i ultrazvuk kod interniste i vidite šta se dešava. Bolje je sprečiti nego lečiti.

Poznate Ribe
- Eva Longorija 15. mart 1975.
- Brus Vilis
- Elizabet Tejlor
- Sergej Ćetković
- Eva Mendez