Broj 99
Početna > Intervju > ŽIVOT KAKAV ŽELIM

MARIJA KILIBARDA

ŽIVOT KAKAV ŽELIM

Marija je volela da bira i sama osvaja muškarce, ali nedavno je shvatila da se prava stvar dogodi tek kada uđeš u grupu odabranih za koje se vredi boriti

Mariju Kilibardu, jednu od najlepših i, svakako, najveselijih voditeljki, u poslednje vreme obasipaju komplimentima za izgled. Liniju je, za samo dva meseca, doterala do savršenstva, nedavno je napunila dvadeset i osam godina i tom prilikom skratila šiške da bi izgledala mlađe. Uprkos tome, bore smejalice svakodnevno neguje i održava.
  Sjajno izgledaš i čini se da više ne „kuburiš" sa kilogramima. Kako si dovela liniju do savršenstva?
  Moja nutricionistkinja Jelena Subotić mi se jednom prilikom zahvalila i samo rekla: „Marija, veoma mi je drago što smo napravile odlične rezultate, ali više nemam gde ni kada da primim sve te ljude koji dolaze na tvoju preporuku!" Postala sam prava dijetetska hodajuća reklama, ali, evo, rezultati su i više nego očigledni. Ipak, najvažnije je da se ja zaista super osećam sada kada mogu da nosim neke stvari koje ranije nisam mogla, kada se neuporedivo bolje slikam i kada mi lakše padaju treninzi i fizička aktivnost uopšte. Jelena je, osim što je dijetetičar, i psiholog i tako je na samom startu naše saradnje napravila moj psihološki profil i nakon standardnog merenja procenta masti, vode i analize krvi napravila individualni režim ishrane koji sam sprovodila nešto manje od dva meseca. Dosta volje, malo odricanja i sjajni rezultati. Ko god želi da smanji telesnu težinu, poveća je ili ode na detoksikaciju organizma ne bi trebalo ništa da radi na svoju ruku - pravac kod stručnjaka.
  Nedavno si napunila 28 godina i tom prilikom si ošišala šiške da bi izgledala mlađe. Kako je izgledao „susret" sa tvojom prvom borom u ogledalu?
  Imam bore smejalice odavno, i budući da su nastale na najlepši mogući način, svakodnevno ih negujem i održavam... Ne plašim se starosti i ne koristim antirid kreme, još uvek.
  Ako je istina da lepota dolazi iznutra, čime je treba hraniti spolja?
  Slušanjem dobre muzike, prisustvom pozitivnih ljudi, osmesima, ponekim anticelulit preparatom i omiljenim parfemom.
  Čime te je najlakše „podmititi"?
  Jednostavno pitanje, a tako mi je teško da priznam - čokoladom!
  Kako izgleda tvoja žuta minuta?
  Uglavnom odmah prasnem na neku provokaciju da nemam ni vremena da izbrojim do 100 i hladne glave rešim situaciju. Izbacim u trenutku sve iz sebe i izuzetno sam netaktična, ali kada osetim nepravdu, nekolegijalnost, licemerje ili zlobu ne mogu da ćutim i sedim skrštenih ruku. Moji negativno naelektrisani momenti prođu vrlo brzo, ali skoro uvek sve izbacim iz sebe na licu mesta i ne dozvoljavam da stvari ostanu nerešene i da nisam načisto sa nekim ili nečim.
  Zarekla si se da ćeš do kraja godine...?
  Da položim vožnju, završim faks, naučim da spremam bolji pasulj od moje mame i osvojim Super bingo!
  Koju pesmu sluša zaljubljena Marija Kilibarda?
  Imam svoju ljubavnu listu i na njoj se nalaze neke pesme bendova The Cure, Depeche Mode, ali prednjači Šade.
  Ubedljivo najgora muška osobina je?
  Ne delim karakterne crte na muške i ženske, tako da ono što ne volim i ne prihvatam kod njih, ne prihvatam ni kod nas, a to su: dvoličnost, prevrtljivost, pesimizam, neposvećenost, malodušnost, koristoljublje.
  Jesi li od devojaka koje biraju ili od onih koje čekaju da budu odabrane?
  Stalno sam potencirala, ne znam ni sama zašto, tu neku nazovimušku crtu kod sebe. Kao, ja sam dominantna, dirigujem, biram, osvajam i slično... Međutim, jedina prava istina je to da volim kada me neko „pikira", bori se za mene i na kraju izbori. Tako da i ja pripadam onoj grupi „odabranih"
  Čime meriš količinu svoje zaljubljenosti, da li se na kilometar vidi kada si zaljubljena?
  Nemam neki „ljubometar". Lakše i lepše radim i funkcionišem, kao i svi koji se nađu u tom najdivnijem stanju. Kada sam zaljubljena, kao na čelu da mi piše. Svima je jasno.
  Kako zvuči najlepši kompliment koji si dobila od sadašnjeg dečka?
  To vam neću otkriti, previše je intimno, a i imala bih problema da odaberem.
  Čime te je Ognjen osvojio?
  Upornošću i time što je svoj 101 odsto!
  U medijima se pisalo da se udaješ, ima li istine u tome? Planiraš li u skorije vreme da staneš na „ludi kamen"?
  To je bilo plasiranje dezinformacija i ne mogu da verujem da sam ih doživela od svojih „kolega". Takvi napisi po štampanim medijima mi ne trebaju, prvenstveno jer pokušavam svoje ime još uvek da izgradim na konto svog televizijskog angažovanja, a kao drugo, ta vest nije bila tačna i proverena!
  Najljubavnija poruka koju si arhivirala u mobilnom telefonu glasi...?
  Biiip! Preskačemo pitanje...
  U životu teže izgovaraš „oprosti" ili „volim te"?
  Nije mi teško da iskažem emociju kada je stvarno osećam, a budući da često kasnim, da ne kažem svakodnevno (moja najgora osobina), onda sam primorana da dnevno i po nekoliko puta izgovorim „izvini"!
  Šta najbrže uništava ljubav: višak sujete, manjak poverenja, ljubomora...?
  Pomalo sve od navedenog. Nepoverenje izaziva ljubomoru, iz nje proizilazi nesklad, pa neiskrenost i onda nema povratka. Netolerantnost i posesivnost kao i odsustvo poštovanja - to su ubice ljubavi.
  Između ljubavi i karijere biraš...?
  Idem kroz život vođena time da nikada neću morati da biram između te dve stvari. Sami stvaramo sopstvene mogućnosti izbora, a ja nikada neću dozvoliti da postoje samo navedene dve.
  Ako zamisliš život kao video-traku, šta bi volela da ubrzaš, šta da usporiš, šta da vratiš, a šta zauvek da izbrišeš?
  Bolje je ovako, nema žaljenja, kajanja i misli - šta bi bilo kad bi bilo. Iako se nekih momenata sećam sa tugom, moji su i ne bih ih menjala ni za šta drugo. Svi lepi, ružni, tužni, bolni, veseli trenuci koje smo doživeli i proživeli izgrađuju nas i čine onakvima kakvi jesmo. Čuvam sebe i svoja iskustva i izvlačim iz njih maksimum za neka buduća vremena.
  Šta nedostaje da bi rekla: „Ovo je život kakav želim?"
  U ovom momentu, apsolutno ništa!