Broj 99
Početna > Lepi i zdravi > U MODI SU OBRVE

Novi trend

U MODI SU OBRVE

Obrve su važan deo izgleda jer definišu lice, a to posebno dolazi do izražaja ove sezone kada su u modi guste i široke obrve. Međutim, ovakve obrve zahtevaju pažnju i negu i zato se bacite na posao i dovedite ih u red

Pri oblikovanju obrva potrebno je poštovati nekoliko pravila: oblik lica, postojeće stanje obrva i sopstvene želje. Iako se ove sezone nose „zapuštene" obrve, treba ih doterati u red uz malu pomoć pincete i češljića. Obrve kakve se nose ove sezone, ma koliko one guste i čupave bile, treba oblikovati u lep luk, a to je najlakše uraditi tako što ćete im definisati početak i kraj, kao i oblik. Za određivanje dužine obrva poslužiće vam bilo kakav štapić ili olovka. Početak obrva odredite tako što ćete štapić prisloniti uz nozdrvu i unutrašnji ugao oka. Tamo gde štapić dodiruje obrvu, tu treba da bude njen početak. Kraj obrve odredite tako što ćete štapić prisloniti uz nozdrvu i spoljni ugao oka. Završetak obrve treba da bude gde štapić dodiruje obrvu.

Pinceta, ogledalo i malo veštine
Obrve ćete najlakše definisati uz pomoć pincete, koja treba da bude kvalitetna, kao i dobro osvetljenog prostora i ogledala. Počupajte sve što je pobeglo iz zamišljene linije obrva, a pogotovo dlačice koje su se razmilele između obrva. Dlačice se uvek čupaju u smeru rasta. Ne samo da manje boli već je i efikasnije. Ukoliko vas priroda baš i nije obdarila gustim obrvama, pomoć možete da pronađete u olovci za obrve. Retke obrve „popunite" bojom kako bi izgledale gušće i izraženije. Ako ste tamnoputi i imate crnu ili tamnosmeđu kosu, guste obrve vam verovatno nisu neki problem, ali, ako je potrebno, možete ih pojačati olovkom boje crne čokolade. Za malo svetlije brinete dobra je neka toplija smeđa boja kao, na primer, boja lešnika. Crvenokose treba da koriste zlatne nijanse smeđe kako bi izgledale što prirodnije. Tamne i guste obrve na njima će izgledati neprirodno, kao i na plavušama koje takođe treba da koriste svetlije boje za ispunjenje svojih nežnih obrva.

Češljić i lak za kosu
Da biste postigli što lepši izgled, obrve treba češljati. Ako vaše obrve imaju veoma čvrste dlake, neće biti problem da ostanu začešljane, ali ako su nešto tanje i nežnije, dlačice će se vrlo brzo razbežati na sve strane, što će delovati neuredno. Da biste obrve ukrotili i zadržali ih na mestu, na češljić stavite malo gela ili laka za kosu. Ako nemate češljić za obrve, poslužiće i četkica iz stare potrošene maskare.

Duže dlačice malo skratite makazicama za nokte, jer kad su predugačke, teško se održavaju. Pazite da ih ne skratite previše. Ako želite da posvetlite obrve, nemojte nikako koristiti istu farbu koju koristite za kosu. Postoji specijalna farba u obliku kreme koja služi samo za posvetljivanje dlačica na licu. Nemojte držati kremu na obrvama duže od pet minuta i nemojte posvetljivati obrve više od jednog tona.