Broj 98
Početna > Lepi i zdravi > VREME JE ZA PROMENU STILA

Trikovi za mladolik izgled

VREME JE ZA PROMENU STILA

Starenje je prirodan proces koji je nemoguće izbeći, ali ga je moguće usporiti i ublažiti. Postoje brojni načini na koje se možemo boriti za što duži ostanak u svetu mladih, ali tu je i nekoliko efikasnih trikova za mladolik izgled

Raznolika ishrana bogata antioksidantima, puno voća i povrća, što manje slatkiša, redovna vežba, dovoljan unos tečnosti i najmanje osam sati sna samo su neke od osnova zdravlja i dobrog izgleda. Efikasnost ovakvog načina života je daleko veća i dugotrajnija od svih brzih dijeta, tableta ili kozmetičkih ili estetskih tretmana.
  Vitamini A, D, E, C i K, karotenoidi, zatim minerali, magnezijum, selen i cink dobri su saveznici u borbi protiv slobodnih radikala, glavnih krivaca za uništavanje ćelija u telu, što pospešuje proces starenja, ali i sklonost ka bolestima. Za stvaranje slobodnih radikala zaslužni su, između ostalih, zagađen vazduh, sunčevo zračenje i pušenje. Budući da aktivni pušači stare čak 20 puta brže nego nepušači, ukoliko nameravaju ozbiljnije da se posvete brizi o svom zdravlju i lepoti, moraju se odreći cigareta.
 
  Za vidljivije i dugotrajnije rezultate potrebno je usvojiti nov životni stil, jer se nijedan značajniji rezultat ne postiže preko noći, ali, ipak, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji vas brzo mogu delotvorno podmladiti.
 
  Obucite se mladalački
  To ne znači da treba da se oblačite kao tinejdžerka, ali će vas, na primer, cvetna haljina pastelnih boja učiniti koju godinu mlađom. Zato nemojte da bežite od boja i dezena. Eksperimentišite, igrajte se i uživajte u pronalaženju novog imidža.
 
  Promenite frizuru
  Posavetujte se s frizerom o tome koja frizura najbolje ide uz vaš oblik lica i boje kose. Prirodna boja kose, lagano prošarana pramenovima, može biti pun pogodak. Ako imate bore na čelu, možda vam šiške mogu biti saveznik u težnji da sakrijete nedostatke ili izgledate mlađe. U svakom slučaju, odlučite se za neku lepršaviju varijantu.
 
  Koristite laganije parfeme
  Obratite pažnju na parfeme koje koristite. Teški, opojni mirisi će stvoriti utisak godina i ozbiljnosti, dok će vam lagani mirisi bez puno muke izbrisati poneku godinu.
 
  Ne preterujte sa šminkom
  Previše pudera, rumenila ili korektora naglasiće vaše godine i učiniti vas još starijima i umornijima. Pokušajte da pronađete savršen odnos količine i boje šminke koja će vam dati mladalački izgled.
 
  Smejte se
  Možete zaboraviti sve, ali osmeh ne smete. Nasmešeno lice i sjaj u očima najbolje od svega brišu godine sa vašeg lica.