Broj 98
Početna > Zanimljivosti > NJEGOVA I NJENA G-TAČKA

Iluzija ili čudo?

NJEGOVA I NJENA G-TAČKA

Jedni kažu da su najjači orgazam doživljavali stimulacijom G-tačke, drugi tvrde da ona ne postoji. Bilo kako bilo, vredi je potražiti

Ernst Grafenberg je u Nemačkoj davne 1944. godine objavio rad u kojem je tvrdio da postoji deo na gornjem zidu vagine sa takvim erotskim nabojem da je ženi orgazam zagarantovan ako se on stimuliše. Kolege istraživači su ismejali tu zamisao i Grafenberg je zaćutao. Četrdesetak godina kasnije, tim američkih psihologa je takođe raspravljao na temu mogu li žene da dožive višestruke orgazme bez stimulacije klitorisa. Od tada je moderna nauka dokazala da su naši vaginalni zidovi prijatno osetljivi i nema mnogo sumnje da zaista postoji „skrivena oblast" koja stvara snažno uzbuđenje kod nekih žena. Muška G-tačka je manje sporna. Skoro odmah je identifikovana kao prostata. Što se žena tiče, autopsijama nije pronađena G-tačka, što je navelo neke stručnjake da veruju u teoriju srećnog pogotka ili u to da je vidljiva samo onda kada je stimulisana. Neki i dalje tvrde da je G-tačka, jednostavno, ceo prednji deo vagine.

Kako da pronađete njenu tačku G
G-tačka je mali grozd nervnih završetaka i žlezda blizu ženinog mokraćnog kanala ili mokraćnog trakta. Pošto otiče i ističe se s vaginalnog zida samo kada je nadražena, obično ju je nemoguće pronaći ako nije stimulisana.
Najbolje je da legnete na krevet s jastucima ispod zadnjice da bi je vaš partner pronašao. Na taj način mu je oblast pristupačnija. Kada je jednom pronađe, može da kombinuje stimulisanje G-tačke sa oralnim seksom ili masturbacijom. Najbolji položaj da pogodite tačku tokom odnosa jeste „žena gore" ili „on pozadi".

Kako da pronađete njegovu tačku G
Samo zato što niste pronašle svoju, ne znači da ne treba da pokušavate da pronađete njegovu. Poput ženske, i muška G-tačka se nalazi blizu mokraćnog kanala. Za razliku od naše, njegova ima medicinski naziv i organsku ulogu - žlezda prostata. Postoji još jedna razlika, dok mi možemo da pronađemo našu, njemu je prilično teško da stimuliše svoju jer se nalazi u rektumu.

A(HHH) - tačka
Naučnici su otkrili još jedno „dugme" za navodni trenutni orgazam, takozvanu A-tačku. Ključna tačka je otkrivena slučajno početkom 1996. godine i zvanično se zove „anterior forneks erogenus" i nalazi se na prednjem zidu vagine, na trećini puta prema materici.
Naučnici su je otkrili slučajno, pokušavajući da pronađu lek za suvoću vagine, i bili su zapanjeni otkrivši da se neverovatnih 95 odsto žena snažno uzbudilo kada su im stimulisali ovu oblast. Mnoge su doživele svoj prvi orgazam ili otkrile da vodi češćim i snažnijim vrhuncima.
Prema istraživačkom timu, stimulacija A-tačke ne samo da je dovela do toga da su žene ovlažile u roku od deset minuta već je vodila i do višestrukih orgazama. Pošto su vagine bile vlažnije, žene su rekle da su bile uzbuđenije i psihički i fizički. Vlaženje obično usporava ili prestaje nakon prvog orgazma.
Ako želite da vam se posreći za vreme odnosa, ciljajte na položaje u kojima penis udara u prednji zid vagine - „on iza" ili onaj u kojem vi sedite na ivici kreveta, a on kleči naspram vas.