Broj 97
Početna > Zanimljivosti > SEKS U TRUDNOĆI

Ponovno otkrivanje seksualnosti

SEKS U TRUDNOĆI

Nema sumnje da vas partner voli i kad ste u drugom stanju, ali vas možda posmatra drugačije jer više niste njegova seksi devojka, već buduća majka

Posle prvih meseci praćenih mučninom mnoge žene otkrivaju da im se energija povećava, a hormoni, podstaknuti trudnoćom, snažno pojačavaju libido. Ako vam partner pruža podršku i uverava vas da ne izgledate debelo nego trudno, ovo može da bude jedno od najseksualnijih razdoblja vaše veze. Većina trudnica zatrpava police knjigama o deci i začeću, i zna već sve o zdravlju ili posledicama po dete. Ali, možda bi trebalo da zapamtite sledeće.

Koliko se seksi osećate, u velikoj meri zavisi od partnerove reakcije
Ako on prihvati trudnoću i uzbuđen je zbog prvog bebinog udarca koliko i vi, velika je verovatnoća da vaš seksualni život neće mnogo trpeti. Ovo je vreme kada ste najranjiviji po pitanju vašeg izgleda. Ako obično jurcate gradom u izlizanim uskim farmerkama i kratkim majičicama, počećete da mrzite sve one koji to mogu i dalje da rade. Savršen partner će vas uveriti da je vaš novi izgled podjednako erotičan i oboje ćete uživati u tim finim, punim grudima i divnom, velikom stomaku.

I majke imaju seks
Majčinstvo nema najseksualniji imidž i muškarcima je društvo to utuvilo u glavu. Ako je takav slučaj i sa vašim partnerom, recite mu da ma koliko volite pomisao da u vama raste dete, i dalje ste ista osoba kao i pre trudnoće.

Ne, beba ne sluša
„Imam čudan osećaj da beba sluša i čuje sve", rekla je jedna buduća mama. Možete li vi da se setite svoje majke dok ste i sami bili u stomaku? Beba, dakle, ne sluša!

Nemojte da se iznenadite ako vam se seksualni ukus promeni
Pre trudnoće ste volele oralni seks i bile ravnodušne po pitanju odnosa. Sada je situacija obrnuta. A nekada čak uopšte nećete želeti seks. Telo vam je teško i čudno, lekar vas stalno gurka i ubada, potpuni stranci vam stavljaju ruke na stomak. Seks može da deluje kao još nešto nametnuto u takvim trenucima.

Šta ako se osećam napaljenije nego ikad?
Ovo se često dešava u trudnoći. Poludeli hormoni mogu da izazovu isto toliko erotskih epizoda koliko i plačnih. Dok su vaši prijatelji opsednuti time kojom bojom da okreče dečju sobu, vi ste opsednuti time šta ćete da radite kada se budući tata vrati kući. Ne gubite vreme na osećaj krivice. Uživajte! Mnoge žene otkrivaju da su im orgazmi mnogo brži i snažniji nego ranije. Uživajte i ne očajavajte ako vaše telo bude izvodilo gomilu čudnih stvari kao što je prskanje mleka iz bradavica usred vrhunca.

Hoću li povrediti bebu?
Ovo je najveća briga budućih roditelja. Sve to udaranje okolo penisom sigurno gura bebu na sve strane. Vaš ginekolog ili bilo koji dobar priručnik o trudnoći reći će vam koji su položaji bezbedni i kada je bezbedno da upražnjavate seks u trudnoći. Kada saznate da ste u drugom stanju, potražite savet od profesionalaca kako biste odagnali sve strahove.