Broj 97
Početna > Intervju > KONAČNO SREĆNA

MINA KOSTIĆ

KONAČNO SREĆNA

Iako još uvek ne zna kog pola je beba, niti kako će se zvati, jedno je sasvim sigurno: njeno dete prezivaće se Kostić pošto Mina i njen izabranik imaju isto prezime

Mina Kostić oduvek je želela da bude majka. Iako nije verovala da je u drugom stanju, kada su lekari konačno potvrdili trudnoću, zaplakala je od sreće. Zgodna pevačica polako ulazi u četvrti mesec, izgleda sjajno, srećna je, nasmejana, voljena i jedva čeka da vidi bebu.
Jesi li usporila tempo od kako si ostala u drugom stanju?
Ne, još sam aktivnija nego ranije. Ništa se nije promenilo. Aktivno idem u teretanu od svoje osamnaeste godine, tako da i sada sa drugaricom Sanjom treniram, samo sam malo smanjila intenzitet. Desilo mi se nešto najlepše na svetu, oduvek sam želela da budem majka.
Da li si planirala trudnoću?
Kod Igora i mene sve se odigralo spontano. Počev od upoznavanja, pa do trudnoće. Kada smo snimali spot za našu zajedničku pesmu, posle prvog dana snimanja osetila sam se malaksalo. Nisam mogla da spavam, bila je velika vrućina, bolela me je glava, osećala sam se veoma loše. Tada me je Dejan Milićević pitao: „Maco, da ti nisi trudna?" Naravno, na to nisam ni pomislila. Kada smo se vratili kući, pošto nisam na vreme dobila, Igor me je ubeđivao da sam zaista u drugom stanju, ali ja nisam verovala. Posle nedelju dana uradila sam test, koji je za deset sekundi pokazao da sam trudna. Igor je i pre toga bio ubeđen da je tako, ali ja i dalje nisam verovala. Otišla sam kod ginekologa i tek kada mi je on potvrdio, postala sam svesna da sam zaista u drugom stanju.
I šta si tada pomislila?
Bila sam vrlo iznenađena i kada sam na ekranu videli tačkicu od šest milimetara, počela sam da plačem od sreće. Tada je i Igor ušao, bili smo presrećni.
Da li te je trudnoća promenila?
Smirila me je. Ranije sam bila nervozna, znala sam brzo da planem, ali to su posledice nekih drugih stvari o kojima ne želim da pričam. Nešto što je bilo i prošlo, što sam zaboravila, ali ne i oprostila niti ću ikada moći. Hvala dragom bogu, sve dođe na svoje. Igor je bio veoma strpljiv sa mnom, morao je da prevaziđe sve moje patnje, a oduvek sam govorila da će me trudnoća smiriti. I stvarno je tako.
Menjaš li raspoloženja?
Mislim da ne, ali možda je, ipak, bolje da neko drugi odgovori na to pitanje. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da sam se promenila: nekada sam se za svaku sitnicu nervirala, a sada mi je sve ravno, potpuno sam smirena. Čak ni ne plačem, iako sam jako emotivna, a pre sam stalno plakala.
Imaš li neke tipične simptome?
U šali kažem da sam izrod, niti imam mučnine, niti mi se hrana gadi, niti mi se spava, kao svakoj trudnici. Naprotiv, ne mogu uopšte da spavam.
Koliko si se ugojila za ova četiri meseca?
Tri-četiri kilograma, sada imam četrdeset i devet kilograma. Jedem onoliko koliko mi organizam traži i ne opterećujem se kilažom. Uvek sam bila mršava, mogu jednom i ja da se ugojim, da vidim kako je to.
Kako se neguješ, plaše li te strije i celulit koji se obično javljaju u trudnoći?
Nikada nisam imala problem s tim, redovno se mažem, što sam i ranije radila. Koža mi je elastična i mislim da neću ni imati taj problem. I da bude, sve se to dovede u red. Ali, s obzirom na to da znam kako izgleda moja biološka mama, ne verujem da ću biti mnogo drugačija. Sve moje sestre su vitke iako imaju i po troje-četvoro dece.
Iako je još rano da znaš šta nosiš, da li intimno želiš muško ili žensko dete?
Oduvek sam želela da mi prvo dete bude devojčica, dok Igor priželjkuje dečaka jer on ima ćerkicu Anđelu od šest godina.
Kako se slažeš s njom?
Sjajno, ona je divno dete, prihvatila me je veoma lepo, raduje se što će dobiti brata ili sestru. Ona bi, takođe, volela da dobije sestru, već je i ime smislila, a pre neki dan Igoru je rekla da je pozove istog momenta kada sazna kog je pola dete.
Planirate li Igor i ti da se venčate?
Igor i ja još uvek nismo pričali o tome, iako to ne znači da imam averziju prema braku. I te kako sam za brak, dobar brak, crkveni brak. Nisam to uradila prvi put kada sam se udavala, kao da sam nešto predosetila. Bilo je čisto formalno, to i ne smatram brakom, pogotovo kada to ne valja. Bila sam i muško i žensko, umorila sam se od svega toga i jednostavno više nisam mogla, odustala sam. Nema potrebe boriti se za nešto što nije vredno i za nekoga ko to ne zaslužuje. Što se tiče našeg venčanja, i Igor i ja se prezivamo Kostić, beba će svakako nositi to prezime, a mi nikuda ne žurimo. Kao što nam se sve dešavalo spontano, tako će biti i sa svadbom. Volela bih da to bude posle rođenja bebe, da mogu da se opustim i svima da se posvetim.
Da li već razmišljate o imenima?
Pričamo o tome, ima nekoliko imena koja mi se dopadaju - Marko, Uroš, Stefan, Miloš, Đorđe... Mnogo mi se sviđa i ime Aleksandar, i Igor se slaže sa tim. Ima još vremena, možda će se desiti da čujem negde neko ime koje će mi se dopasti, jer bih volela da damo detetu ime koje će da mu stoji.
Mnoge tvoje koleginice su takođe u drugom stanju, razmenjujete li savete?
Jelena Karleuša se porodila, zvala sam prijatelja da pitam kako je posle porođaja, drago mi je što je postala mama. Skoro sam se čula i sa Oljom Karleušom, pričale smo sat i po vremena.
Na koji način ćeš se poroditi?
Skoro sam gledala neke filmove gde su bile scene porođaja i kada vidim kako se žene muče, uhvati me panika. S druge strane, pomislim kako je moja mama rodila desetoro dece, pa je sve izdržala. Pričala sam i sa Igorom, dvoumimo se da li da to bude u Nemačkoj, pošto treba da dobije njihov pasoš. Ja sam Beograđanka, rođena sam u Narodnom frontu, mislila sam tamo da se porodim. Videćemo, ima još vremena. Uvek sam za prirodnu varijantu. Ukoliko nešto ne bude u redu, onda ću uraditi carski rez.
Nije tajna da imaš silikone, da li ćeš dojiti?
Naravno da ću dojiti. Kada sam išla da ugradim silikone, pitala sam doktora da li ću moći da dojim, odgovor je bio potvrdan, rekao je da neću imati nikakvih problema. Ne bih volela da dete kaznim, tako što ga neću dojiti.
Je l' jedva čekaš da vidiš bebu?
Jao, da! Svaki dan razmišljam kakva će biti, kako ću da je kupam, mazim... Imam neki osećaj da je muško, i to mi kažu svi koji se, kao, razumeju u te stvari.
Imaš li neki savet za buduće trudnice?
Savetujem im da ne budu nervozne, da budu smirene, nasmejane i vesele. Da vode računa o sebi, osluškuju svoj organizam, da se savetuju sa doktorom, a žene koje su nekada trenirale da i dalje to čine, samo malo slabijeg intenziteta. Da se posvete sebi i da budu nežne.