Broj 96
Početna > Zanimljivosti > Moderne i seksi

ČIZME I ČIZMICE

Moderne i seksi

Čim se temperature spuste ispod deset stepeni, to je znak da je došlo vreme da izvadimo iz ormana omiljeni par jesenjih čizmica. Ovo je jedna od dobrih strana hladnog vremena, ako ne i jedina

Pronaći čizme koje dobro izgledaju u svim kombinacijama - uz suknju, haljinu, farmerke, a koje su savršene dužine, visine pete i boje, ponekad se čini poput nemoguće misije. Postoji nekoliko različitih tipova ženskih čizmi, a odabir najdražeg para zavisi od ličnog ukusa, stila ili trenutnog raspoloženja i inspiracije.
Možda će vam pre kupovine omiljenog para dobro doći nekoliko osnovnih informacija. Pa, da krenemo....

Čizme do kolena
Ovo je dužina koja je najtraženija i većina žena je najviše voli. Osim što dobro greju noge, one im i najviše laskaju. Tako će u njima puniji listovi izgledati tanji, ukoliko je visoka peta i izduženiji, a gležnjevi sitniji. Jedini problem kod ovakvih čizmica jeste to što bi valjalo da pronađete primerak koji će najbolje prianjati uz listove. Ukoliko imate pretanke ili prejake noge, najbolje rešenje su čizme sa elastičnim gornjim delom, odnosno čizme koje se navlače na nogu. Šira peta istanjuje jače noge, dok ona uža bolje pristaje tanjim nogama.

Gležnjače
Iako su vrlo popularne ove sezone, ovo su čizme sa kojima najviše treba biti na oprezu. Iako izgledaju odlično na dugonogim manekenkama, na normalnim, stvarnim ženama mogu da izazovu kontraefekat. Gležnjače vizuelno skraćuju noge, pa treba biti vrlo oprezan pri njihovom kombinovanju. Najbolje će izgledati uz odevne predmete koji prekrivaju noge - dugačke suknje ili bilo koji kroj dugačkih pantalona. Osim ako niste jedna od srećnica sa dugim nogama, izbegavajte ih u kombinaciji sa mini suknjama, kratkim i kapri pantalonama i uskim helankama.

Ug čizme
Tradicionalno, ovaj termin se odnosi se na čizme poreklom iz Australije, izrađene od jagnjeće kože, međutim ušao je u masovnu upotrebu kada se u Americi razvio brend "Ugg Australia" koga su vrlo uspešno izreklamirale mnoge poznate američke zvezde. Iako mnogi tvrde da ugg dolazi od reči ugly (engl. ružno), činjenica je da su ove vrlo mekane i tople čizmice idealne za hladne jesenje i zimske dane. Osim od jagnjeće kože, danas se prave i od raznih drugih materijala - veštačke kože, pletiva, platna... Najbolje izgledaju kada se nose uz uske pantalone ili ultrakratke suknjice.

Kaubojke
Ovo je vrsta čizmi koja deli ljudsku populaciju na dva dela - jedni ih obožavaju, dok drugi ne mogu da ih smisle. Definitivno su čizme koje imaju slikovitu prošlost, a legenda kaže da je sve počelo još sa Džingis-kanom koji je u svojim pohodima nosio crvene čizme sa drvenom petom. Originalni primerci izrađuju se ručno i isključivo od prave kravlje kože, a poznati su po svojoj ekstremnoj izdržljivosti. Upravo zato im i cena može dostići astronomske razmere. Uz njih najbolje idu apsolutno i jedino farmerke.