Broj 95
Početna > Zanimljivosti > UDAHNI ME

Šta parfem govori o vama

UDAHNI ME

Francuski psiholozi tvrde da parfem koji nosite otkriva vaš karakter. Oni su parfeme podelili u četiri velike grupe i prema tome odredili koji tip osobe voli određenu vrstu mirisa

Ukoliko volite cvetne note, spadate u veoma vesele i otvorene osobe, voćne note su rezervisane za tihe i povučene devojke, a orijentalne za hrabre, dok su cvetno-voćni mirisi najčešći izbor devojaka nestalnog duha. Francuski eksperti su povezali sledeće mirise sa tipom osobe. Možda baš u nekom od njih prepoznate sebe.

Cvetni mirisi
Cvetne mirise obično vole osobe otvorene prema svim ljudima i novim iskustvima. Ovakva osoba je dinamična, aktivna, radoznala, rado putuje, praktična je i vrlo lako savladava sve poteškoće.

Voćni mirisi
Osobe koje vole ovakve mirise su obično povučene u sebe i emotivno stabilne. Ovakva osoba nije ni posebno dinamična ni posebno mirna. Ponekad deluje neuravnoteženo, ponekad teško kontroliše svoje raspoloženje, voli sve što je posebno, moderno, ali u isto vreme i elegantno.

Cvetno-voćni mirisi
Sredinom '90-ih godina prošlog veka voće je pobednički ušlo u laboratorije kreatora parfema. Voće je sada vrlo moderno jer je prepoznatljivo, a uz to, voćni dijapazon se stalno proširuje i/ili meša sa cvetnim notama. Osoba koja voli cvetno-voćne mirise uglavnom je otvorena prema novim ljudima i iskustvima, ali je emotivno promenljiva. Voli život, optimistična je, impulsivna i obožava promene svake vrste. Uvek donosi neočekivane odluke, i to vrlo hrabro i brzo.

Orijentalni mirisi
Orijentalni mirisi su grupisani u posebnu grupu zahvaljujući svojoj toplini i senzualnosti. Uključuju opojne i intenzivne supstance kao što su mošus, vanila, egzotične smole i drveće, često praćene egzotičnim cvećem i začinima. Osoba koja voli ovakav miris je mirna i vrlo teško ju je naterati na bilo šta. Kad je povređena, zatvori se poput školjke. Ima duboke osećaje i u širokom luku zaobilazi površne ljude. Nije sklona prosečnosti i stil života joj je jedinstven. Okolinu zapanjuje svojom hrabrošću kada donosi odluke.

Parfemi za smirivanje
Pionir svežine devedesetih godina prošlog veka bio je miris čaja, koji u paleti drugih mirisa nudi svežinu, stimuliše duh i opušta telo. Smatra se da je čaj pravi izvor vedrine. Šta tek reći o agrumima? Kada ste neraspoloženi ili ne možete da se razbudite, mirisi limuna, pomorandže ili grejpfruta će vam promeniti raspoloženje, poručuju stručnjaci.

Vanila za zavođenje
Da biste osvojili muškarca na kojeg ste bacili oko, mirišite na vanilu! Tako bar savetuju stručnjaci, praksa i mnogobrojna istraživanja koja idu u prilog toj tvrdnji.