Broj 95
Početna > Zanimljivosti > DODIRIMA DO VRHUNCA

Masaža kao predigra

DODIRIMA DO VRHUNCA

Prosečnom muškarcu su dovoljna dva do tri minuta seksualne stimulacije za orgazam. Prosečnoj ženi je potrebno dvadeset do trideset - što objašnjava zašto su žene raspoloženije za predigru

Uprkos imenu, predigra nije nešto što se obavezno radi pre seksa. Prestanite o tome da razmišljate kao o „predjelu" kroz koje treba projuriti na putu do „glavnog jela" i već ste na pola puta da postanete bolji u krevetu. Ako ste oboje zaista uzbuđeni, predigra može da bude nešto što radite posle penetracije, kada ste malo smirili strasti. Iskusni parovi to rade za vreme odnosa. Jednostavno naprave pauzu za malo oralnog seksa ili masturbacije da bi produžili strast. Najmaštovitiji parovi ne rade ništa osim predigre za vreme čitavog odnosa. Ne svaki put, samo ponekad. Orgazmi postignuti uzajamnom masturbacijom ili oralnim seksom često su jači za oba pola, a za neke žene to je jedini način da stignu do vrhunca.

Priprema za vrhunac
Predigra nije luksuz u koji se upuštate kada imate vremena, pogotovo ne ako planirate odnos. Za vaginu je neophodno da se fizički pripremi za penetraciju, bez toga će ostati na suvom i odnos neće biti zadovoljavajući. Masirajte se naizmenično, ali ne prilikom iste seanse. Nema ničeg goreg nego ostaviti po strani sva ta uzbudljiva osećanja jer morate da uzvratite istom merom onog trenutka kada partner skloni ruke sa vašeg tela.

Senzualna masaža
Isplanirajte je za subotu ili nedelju posle podne kada imate sate slobodnog vremena. Pustite neku laganu, seksi muziku i zagrejte sobu. Prijatnije je za oboje ako ste oboje bez odeće - iako je za njega bolje da ostane u donjem vešu ako je njegov red da bude maser. Ako zaista želite da mu ulepšate dan, ostavite na sebi nešto, na primer par seksi čarapa ili visoke potpetice dok ga masirate. Potrudite se da posvetite bar sat vremena marljivom senzualnom radu rukama na njemu.

Kako izgleda masaža?
Neka partner ili partnerka legne na stomak, a sve delove koje ne masirate prekrijte peškirima. Počnite tako što ćete između dlanova zagrejati neko mirišljavo ulje ili ulje za bebe. Sada mu nežno prelazite rukama po leđima. Vrlo nežno klizite vrhovima prstiju preko kože da je učinite posebno osetljivom pre nego što krenete na snažnije pokrete. Ne morate da budete profesionalac jer skoro sve prija, ali možete da pokušate neke od sledećih pokreta.
- Kruženje: pravite snažne kružne pokrete rukama prema spolja i od kičme.
- Klizanje: ispružene dlanove, prstiju uperenih prema partnerovoj glavi, položite na najniži deo partnerove zadnjice. Koristite težinu tela i gurajte obe ruke duž kičme.
- Pokreti palcem: pravite kružne pokrete palčevima kako biste mišiće oslobodili napetosti, posebno na stegnutim mestima. Slično, pokušajte zglobovima da prelazite duž obe strane kičme kako biste izazvali osećaj blaženstva. Uopšteno govoreći, uvek bi trebalo da idete naviše i od kičme.

Ako postoji pravilo u vezi s predigrom, onda je to sledeće: proživite svako iskustvo, prepustite mu se i ne žurite. Očekivanje je jedno od najvećih uzbuđenja. U tome je tajna zaista dobrih ljubavnika - i zaista vatrenog seksa.