Broj 94
Početna > Intervju > Moja srećna zvezda

BOJAN BJELIĆ

Moja srećna zvezda

Bojan Bjelić, pevač koji je za kratko vreme uspeo da postane omiljen među devojkama, pevanjem je počeo da se bavi više slučajno nego namerno. Imao je želju da se pojavi samo jednom i nikad više na festivalu da bi sebi ispunio želju, ali sudbina ga je, ipak, odvela u drugom pravcu

U kom momentu života si odlučio da ćeš se baviti pevanjem?
Iako sam oduvek voleo muziku, nikada nisam ni pomišljao da bih mogao da uđem u muzičke vode. Bio sam veoma stidljiv klinac. Za vreme održavanja muzičkog festivala Sunčane skale 2002. godine bio sam na letovanju u Herceg Novom i sa drugovima pratio finalno veče na Kanli kuli. Te godine je pobedio Bojan Marović. Prilikom proglašenja pobednika, kada je Bojan izašao da primi nagradu, okrenuo sam se društvu i rekao: „Sledeće godine ću ja biti na ovoj bini". Svi su mi govorili: „Nemoj da se pališ". To je bio trenutak u kojem sam odlučio da želim da pevam, iako se nikada pre toga nisam bavio muzikom. Za godinu dana između dva festivala sam bio vrlo uporan u težnji da ostvarim želju. Odmah sam krenuo u muzičku školu „Vojislav Vučković” na časove solo pevanja. Nakon sedam-osam meseci počeo sam da tražim pesmu za festival. Posle dugog traženja uspeo sam da dođem do Jelene i Žike. Uradili smo pesmu Ženske laži, poslali na konkurs za Sunčane skale 2003. godine. Sledeće godine sam uradio prvi album Mesec od papira i na Sunčanim skalama osvojio treće mesto na večeri novih zvezda.
Jesi li imao nekoga ko te je „gurao”?
Nisam imao apsolutno nikakvu zaleđinu. Sve što se dešavalo, dešavalo se spontano. Uspeh se, naravno, nije dogodio preko noći. Tek sa drugim albumom se desio pravi uspeh. Sve je polako dolazilo na svoje, što je dobro, jer sam imao vremena da sazrim i kao osoba i kao pevač. Valjda sam rođen pod srećnom zvezdom.
Upravo spremaš i treći album. Otkrij nam kakav će biti?
Prvi album je bio potpuno pop, drugi je bio pop-folk i izašao je za Grand. Treći album će takođe izaći za Grand, ali će preovlađivati pop zvuk. Malo sam promenio autore. Prvi i drugi album su kompletno radili Žika i Jelena, a na trećem će se kao autori pojaviti Romario i Marina Tucaković koji su uradili četiri pesme, dve pesme su uradili Miloš i Filip, mladi talentovani momci koji su se proslavili pesmom Aspirin, dve pesme su uradili Jelena i Žika i još dve su radili manje poznati autori. Novi CD se zove Duh iz bombonjere, završen je i izlazi sredinom oktobra. Veoma sam zadovoljan novim albumom i mislim da je mnogo zreliji i bolji od prethodnog. U pripremi je i spot koji će raditi ekipa Vižual infinitija i, po svemu sudeći, mislim da će to biti moj najbolji spot do sada. Posle izlaska CD-a očekuju se zvanične promocije u Beogradu, Podgorici, Sarajevu, Skoplju i Banjaluci, a nastupi svuda po Srbiji i dijaspori.
Kako doživljavaš estradu?
Svako ko se bavi javnim poslom mora da ima jak želudac i da bude spreman da isprati mnoge pozitivne i negativne stvari. Estrada je velika mešavina dobrih i loših ljudi, pozitivnih i negativnih vibracija i mislim da je vrlina u svemu tome ostati normalan. Mislim da je svaki korak koji sam do sada napravio bio dobar, radio sam isključivo po svom instinktu i nadam se da taj instinkt neće da me napusti ni ubuduće.
Kako reaguješ na napise u novinama, pošto si imao prilike da i sam budeš na meti tabloida?
To je nešto na šta još uvek reagujem emotivno. Bude mi krivo, ali svako čudo za tri dana, pa i ta neka priča bude zaboravljena. Uvek će biti toga, svestan sam da je to sastavni deo ovog posla.
Misliš li da je u teškim periodima bitno imati pravu osobu pored sebe?
Naravno, bez podrške moje devojke ne bih mogao da funkcionišem. Veoma sam emotivan, mnogo mi znače dobri međuljudski odnosi i siguran sam da bez podrške porodice, devojke i prijatelja ne bih mogao da funkcionišem ni u jednoj sferi.
Čime te privukla tvoja devojka?
Prirodnošću, iskrenošću i razumevanjem. Mislim da su te tri stvari najbitnije za svaku vezu.
Kako izgledaju tvoji susreti sa obožavateljkama, jesi li već počeo da dobijaš poklone?
Stalno, meni je to simpatično. Sve poklone koje sam dobio od devojčica čuvam. Upravo zbog toga je veoma bitno razumevanje devojke sa kojom sam u vezi jer nije lako imati poverenja i izdržati neke stvari kada si u vezi sa javnom ličnošću.
Na šta si potrošio prve zarađene pare?
Kupio sam poklon ocu i majci.
Šta je, po tvom mišljenju, luksuz?
Imati prave ljude oko sebe, iskrene prijatelje na koje uvek možeš da računaš.
Po tvom mišljenju, šta znači imati stila?
Znači da se oblačiš, radiš i ponašaš onako kako tebi najviše prija.
Šta smatraš svojim vrlinama, a šta manama?
Komunikativnost, duhovitost, iskrenost, spremnost da uživam u svakom trenutku. A mane - ne praštam lako i brzo se razočaram u ljude. Mnogo obraćam pažnju na sitnice. Češće zna da me povredi neka sitnica nego neka krupna stvar.
Kako se opuštaš?
Meni opuštanje znači viđanje sa dragim ljudima. I, naravno, odlazak na more sa pravom ekipom, gde ne razmišljaš o obavezama i pustiš „mozak na otavu".
Koju destinaciju nisi video, a voleo bi da vidiš?
Par prijatelja koji su se vratili sa tog putovanja opisuju mi Tajland kao raj. Odlučio sam da i sam posetim to mesto u januaru, ali i dalje ne znam s kim ću da idem.
Gde sebe vidiš za pet godina?
I dalje u svetu muzike jer sam shvatio da to zaista želim da radim. Verujem da ću se baviti i nekim poslom vezanim za moju struku, jer sam upravo diplomirao finansijski menadžment. Voleo bih da imam ozbiljnu vezu, prave prijatelje oko sebe, podršku roditelja, kao i do sada, da se muzikom bavim isključivo iz ljubavi. I da ću imati dovoljno vremena i za sebe i za druge.