Broj 94
Početna > Lepi i zdravi > Bore - kako ih sprečiti i smanjiti

Bore - kako ih sprečiti i smanjiti

U 25. godini
Važno je sprečiti pojavu bora već od 25. godine života, tako što ćemo koristiti proizvode koji bolje pripremaju kožu za štetan uticaj spoljne sredine i vremena. Redovno hidriranje je od ključne važnosti kako bi se sprečilo da koža postane izborana. Treba koristiti proizvode sa visokim nivoom vlage, ali pored toga je vrlo važno zdravo se hraniti i voditi uravnotežen život.

U 30. godini
U ovim godinama površinske bore već mogu postati uočljive, jer se urezuju sve dublje u epidermis. Ovo se dešava zbog usporenog obnavljanja ćelija i površinskog isušivanja kože. Važno je sprečiti razvoj bora u samom početku. Istraživanja u oblasti kozmetike dovela su do toga da danas mogu da se spreče i smanje površinske bore.

U 40. godini
Od ovih godina pa nadalje, najveća pažnja treba da se pokloni očuvanju čvrstine i elastičnosti kože. Starenje je praćeno opuštanjem tkiva. Dublje bore i linije koje se formiraju dok se smejemo dosežu do dermisa, a bore na uglovima očiju i bore oko usana počinju da se produbljuju. Proizvode za negu koji pomažu da se koža oporavi treba kombinovati sa masažom lica koja će osnažiti tkivo.

U 50. godini
S prvim promenama vezanim za menopauzu i smanjenim lučenjem hormona, primetićete i promene na koži. Ovaj period je veoma važna prekretnica u životu vaše kože jer ubrzava procese starenja. Proizvodi za negu kože prilagođeni ovim hormonskim promenama neophodna su pomoć vašoj koži kao i smiren, opušten način života.