Broj 93
Početna > Zanimljivosti > Pet njenih omiljenih poza

ŠTA PALI ŽENE

Pet njenih omiljenih poza

Za većinu muškaraca orgazam je siguran u skoro svakom položaju. Sa ženama stvari stoje drugačije

Poza prilično utiče na to da li će žena doživeti vrhunac. Ipak, uprkos beskrajnim mogućnostima, prosečan par menja dva ili tri položaja, a većina se zadovoljava „misionarskim", „žena odozgo" i „otpozadi". Ne postoji najbolji položaj, sve zavisi od vaše građe i visine, ličnih sklonosti i raspoloženja u datom trenutku. Zato je bitno da, kada vodite ljubav, osetite svoje potrebe i kažete ih partneru. Nemojte previše da se brinete ako se omiljeni položaj vašeg partnera razlikuje od vašeg i obrnuto. Primenjujte ih naizmenično ili iskoristite oba u toku jednog odnosa.
 
  Misionarski
  Postoji verovanje da su prvi misionari, poslati da edukuju kolonije, ovaj položaj smatrali jedinim prihvatljivim načinom vođenja ljubavi. Otuda ime „misionarski" položaj. Inače, ovo je verovatno prvi položaj u kojem ste vodili ljubav. Ovo je i način na koji većina parova najčešće vodi ljubav. Osnovni položaj je: žena leži na leđima raširenih nogu, a muškarac je između njih. Položaj ne zahteva mnogo maštovitosti, samo malo maštovitosti sa njene strane i prilično je udoban za oboje.
  Prednosti - nalazite se licem u lice i možete da razgovarate i da se ljubite, tako da može da bude vrlo romantično. Za njega je dobro da koristi ovaj položaj ako ima problema sa prevremenom ejakulacijom jer može da stane ako oseti da se suviše zaneo.
 
  Žena odozgo
  Svaka žena koja drži do sebe u krevetu, i van njega, mora da otkrije ovaj položaj. Kad ste odozgo, vi imate kontrolu! Položaj je izuzetno oslobađajući i oboje će vas uzbuditi. Za najbolju kontrolu i ravnotežu većina žena sedi na partneru koji leži na leđima, a potom se spuštaju na penis nogu savijenih u kolenu i nagnutih napred.
  Prednosti - vi ste na položaju moći i možete da se pravite važne koliko hoćete. Njega, s druge strane, uzbuđuje vaše telo koje direktno gleda iz ovog položaja.
 
  Otpozadi
  Ovaj položaj omogućava duboko prodiranje i budi životinjske instinkte. To je siguran favorit kod svih parova koji stvarno vole seks.
  Prednosti - grudi vam obično vise pa se krv sliva u bradavice i čini ih posebno osetljivim. Za njega je ovaj položaj vizuelno stimulativan i omogućava mu da prodre duboko.
 
  Položaj licem u lice dok sedite ili klečite
  Zato što ste bliskiji i intimniji, ovi položaji su opuštajuće varijacije na uobičajene. Položaji u kojima vi sedite na ivici kreveta, on kleči ispred vas na podu, vi mu sedite u krilu dok i on sedi, primeri su onoga što stručnjaci za seks zovu „licem u lice".
  Prednosti - dobri su za unošenje raznolikosti i relativno je lako preći na njih iz „misionarskog" ili „žena odozgo" položaja.
 
  Bok uz bok
  Udobno je, ušuškano i senzualno. Savršeno za one spore dane kada ste lepo uzbuđeni, ali ne i ludi od želje. Položaj izgleda ovako: ležite na strani, on prodire u vas otpozadi, ruku obmotanih oko vas. Privucite kolena kako biste mu omogućili da prodre u vas, a potom izbacite zadnjicu prema njemu i gornje koleno napred.
  Prednosti - ima mnogo dodira telima i obe ruke su mu slobodne da se igraju vašim grudima, vratom, klitorisom. Vrlo je ušuškano i ne zahteva nikakav napor ako ste umorne.