Broj 91
Početna > Zanimljivosti > SVE JE DOZVOLJENO

Šta će se nositi ove jeseni

SVE JE DOZVOLJENO

Ove jeseni će u trendu biti brojni prošlogodišnji krojevi i modeli, tako da svoje krpice možete samo upotpuniti nekom novom. Čizmice do gležnja, pantalone visokog struka i velike torbe dobro će vam doći i ove sezone

  Forme i krojevi
  U narednoj sezoni će se nositi ili uske cigaret-pantalone ili ekstremno široke zvoncare. Ženska odela su ponovo u trendu, ali i trodelna varijanta sa pantalonama ili uskom suknjom koja treba da pokrije kolena. Haljine i suknje su vrlo ženstvenih krojeva koji strogo prate liniju tela. Jakne i kaputi su strukirani. Novost sezone su pelerine, jaknice i kaputi sa tričetvrt rukavima koji se nose na duge rukave, tako da će ispod kaputića izvirivati dugi rukavi majica i pulovera. Nose se i prsluci i jaknice bez rukava u varijacijama od kratkih do dugačkih modela. Vraćaju se mekani vuneni materijali i štrikane stvari.
  Seoska moda
  Neki kreatori su se vratili na selo. Inspiraciju su pronašli u engleskoj provinciji, ali i u romantičnom ruskom folkloru. Preuzeta je i klasična marama zavezana oko glave kakvu smo navikli da gledamo na našim bakama.
  Razigrani dezeni
  Nespojivi dezeni ove sezone se spajaju, pa tako možete da spojite nekoliko kariranih tkanina ili cvetne dezene raznih veličina i šara.
  Obuća u trendu
  Visoke potpetice, naročito u varijanti čizmica do gležnjeva, i dalje su najpoželjnija obuća. Ipak, dobar kompromis za svaki dan jesu i nešto niže štikle koje će vam izdužiti listove i naglasiti ženstvenu crtu, a ipak biti dovoljno udobne. Nosi se mekana polirana ili lakirana koža visokog sjaja u raznim bojama. Pažnju će ove jeseni i zime pleniti i čarape, odnosno hulahopke u raznim bojama i dezenima.
  Boje jeseni
  Osnovne boje su i dalje crna i siva, a uz njih će se najviše nositi ljubičasta u različitim nijansama, od boje lavande pa do boje plavog patlidžana. Dominiraće i zelena u raznim nijansama, od svetlih nijansi plavo-zelene do tamnozelene boje, a tmurno zimsko sivilo razbiće i topla oker.
  Krupan asesoar
  Modni dodaci kao što su tašne, kaiševi i cipele više nisu iste boje, važno je da se razlikuju bar za jednu nijansu. Krupne narukvice i ogrlice su i dalje poželjni modni detalji. Torbice su nešto manje nego dosad, što ipak ne znači da su se sasvim smanjile, već da jednostavno više ne izgledaju kao da se sa njima spremamo na višednevno putovanje.