Broj 91
Početna > Zanimljivosti > OD DOBROG DO FENOMENALNOG SEKSA

LJULJAJ ME NEŽNO, FINO, POLAKO...

OD DOBROG DO FENOMENALNOG SEKSA

Svako od nas želi da ima sjajan seksualni život, ali sama želja nije dovoljna. Dobar seks zavisi od puno detalja, od partnera i vaših osećanja prema njemu, pa do količine nagomilanog stresa, umora i zdravlja. Dakle, osim hemije na koju ne možemo da utičemo, veliki je broj faktora na koje možemo da utičemo

Pustite da se dogodi
Najbolji seks se dogodi spontano, a forsiranje uglavnom završava neuspehom. Ako vam se glavom vrte misli kao što su: ovaj put moram da doživim orgazam, potrudiću se da danas ispadnem bolja... samo ćete pojačati psihičku napetost i smanjiti šanse za sjajan seks. Opustite se, odbacite sva očekivanja i uživajte!
Zauzmite pravilan stav
Treba da se rešite osećaja krivice, nedostatka samopouzdanja, procena svojih seksualnih veština... Ne opterećujte se brigama, budite prisutni sada i ovde, jer su psihičke barijere najčešća prepreka dobrom seksu. Uzroke stresa možete da otkrijete i eliminišete sami, ali i uz pomoć partnera ili stručnjaka.
Komunicirajte i verujte
Seks sa osobom koju ne poznajete, ne verujete joj i sa kojom vas zanima samo seks na brzaka u najboljem slučaju može da bude prosečan. Za sjajan seks su potrebni poverenje, komunikacija i povezanost. Nemojte da se stidite da kažete ili pokažete šta želite, i da isto prihvatite i tražite od partnera.
Eksperimentišite
Ovo je posebno važno u dugim vezama, jer strast s vremenom popušta. U takvim slučajevima će biti potrebno stvaranje romantične atmosfere, uvođenje promena, istraživanje novih poza, održavanje i unapređivanje emotivne povezanosti, pronalaženje novih, neobičnih mesta za vođenje ljubavi.
Volite svoje telo
Ako se stidite svog tela, velike su šanse da se nećete opustiti, odnosno da ćete, svesno ili nesvesno, u glavi vrteti misli kao što su - imam mali penis ili previše sam se ugojila ili grudi mi vise... Umesto stalnih kritika, koncentrišite se na lepotu svojih oblina i na sve ono što je na vama lepo. Čak i ako sami niste presrećni svojim telom, a partner pokazuje suprotno, neka vam češće govori da ste lepi i da voli vaše telo. Naučite da se gledate njegovim očima.
Predigra i igra za pamćenje
Često se najbolje pamti onaj seks koji je usledio nakon lude predigre, koja je omogućila rušenje svih barijera. Čak i ako doživite višestruke orgazme, a partner se nakon sjajnog seksa okrene na drugu stranu ili pokaže kako više nije zainteresovan, najverovatnije će to biti poslednji sjajan seks sa tim partnerom. I žene i muškarci, nakon što dožive ovakvu ravnodušnost, uglavnom neko vreme ne uspevaju da ostvare dobar seks.
Siguran seks
Ako su partneri odgovorni, sigurno im nije svejedno hoće li doći do neželjene trudnoće ili će zaraditi neku polnu bolest. Trudnoća i mogućnost zaraze, prema nekim istraživanjima, ipak više opterećuju žene. Iako su zdravlje i kontrola rađanja glavni razlozi za siguran seks, on znači i veću opuštenost, a time i veću verovatnoću za sjajan seks.
Oslobodite se stresa
Stres je značajan faktor za brojne bolesti, a posebno za seksualno funkcionisanje. Ljudi izloženi hroničnom stresu imaju i većih problema u seksu nego oni opušteni. Čak i ako ne patite od hroničnog stresa, nego ste, kao većina ljudi, ponekad opušteni, a ponekad ne, verovatno ćete priznati da u stresnim trenucima niste doživeli seks koji će se popeti visoko na vašoj lestvici užitaka.
Vratite formu
Oni koji češće uživaju u dobrom seksu manje su depresivni i zdraviji su. I obrnuto: ako se zdravo hranite, dovoljno krećete i redovno vežbate, kvalitetno i dovoljno spavate, znatno su vam veće šanse za dobar seks. Ovo su naučno potvrđene činjenice. Svi navedeni faktori pomažu boljem protoku krvi kroz polne organe, što poboljšava stepen seksualne nadraženosti.