Broj 90
Početna > Intervju > Televizija je kao magija

Danijela Jankov

Televizija je kao magija

Danijela Jankov je u novinarstvo ušla sasvim slučajno. Na prvoj godini studija Pravnog fakulteta, na kojem je sada apsolvent, prijavila se na konkurs BK televizije. Brzo nakon toga je radila prvu autorsku emisiju. Posle gašenja ove televizije, šarmantna Danijela je postala član nove televizijske kuće FOX. Pored emisija o marketingu, ušla je i u nove projekte tako da sada vodi i uređuje emisiju Ginis i voditelj je rijaliti šoua Tvrđava. Jednim od najvećih uspeha smatra to što radi ono što voli, što je, po njenom mišljenju, u današnje vreme prava retkost.

Pored poslovnih uspeha, Danijela Jankov je zadovoljna i na emotivnom polju. Ona je, naime, već neko vreme u vezi sa poznatim bugarskim voditeljem Andrejom Arnaudovom koji joj je istovremeno i jedan od najboljih savetodavaca.
  U kom momentu si prelomila i manekenstvo zamenila novinarstvom?
  Nisam se lomila. Kad sam se zaposlila na BKTV i dalje sam nastavila da se bavim manekenstvom, doduše sve ređe i ređe i na kraju sam prestala.
  Na koji način te je televizija i rad na njoj začarao?
  Televizija je magija i to zna svako ko je bar malo radio bilo šta na televiziji. Nevažno je da li si novinar, snimatelj ili šminker, sve je to jedna priča.
  Povezala si marketing u čak tri autorske emisije, Metamorfoza, Brendomanija i EPP, a sada vodiš Ginisa. Otkud takva promena?
  Kažem, sve je to jedna priča. Emisije o marketingu su nešto što zaista volim, ali to ne znači da ne volim i nešto drugačije. Uostalom, nije to neka drastična promena. Šta bi bilo da sam počela da vodim politički tok-šou? Planiram ja još mnogo promena.
  Radila si i u informativnoj redakciji, znači li to da ćemo te možda videti u takvoj formi emisije?
  Dok se stvarao program FOX-a, kao deo tima, učestvovala sam nekoliko meseci i u pravljenju vesti kao novinar reporter. To je bilo važno i dragoceno iskustvo za mene. Ipak, moj prioritet su sada zabavne emisije, što ne znači da, ako bude potrebno, ne bih uskočila i pomogla i informativnoj redakciji. Da bi televizija bila uspešna, ne treba da postoje oštre podele, treba da funkcioniše kao tim.
  Koliko dnevno gledaš televiziju i šta ti uvek privuče pažnju?
  Gledam TV koliko mogu, ali obavezno pred spavanje. Obožavam serije koje se emituju oko 23 sata. Uvek imam omiljenu koja me uspavljuje.
  U emisiji Naj naj pre nekog vremena si zauzela prvo mesto na listi najlepših srpskih televizijskih voditeljki. Laska li ti ili te opterećuje ta titula?
  Te vrste lista su subjektivne, a ukusi su različiti. Imponuje mi što sam ušla u deset najlepših, a raspored je manje važan. Svaka od nas deset je mogla da bude na prvom mestu.
  Na koji način se brineš o izgledu? Koliko vremena dnevno posvećuješ sebi?
  Tuširanje i šminka mogu da traju 15 min, a mogu i dva sata. Zavisi koliko imam vremena. Veoma mi je važno da lepo i negovano izgledam. Svakoj ženi bi to trebalo da bude važno.
  Šta muškarac mora da poseduje da bi ti zatreptalo srce?
  Inteligenciju i energiju!
  Tvoj dečko Andrej Arnaudov je takođe voditelj, ali na bugarskoj televiziji. Kako funkcioniše veza između dve televizijske ličnosti?
  Odlično. U svakom slučaju, bolje razume moje poslovne probleme ili dileme i može da mi da dobar savet. Pozitivno je da se partneri bave sličnim poslom.
  Razmišljaš li možda o braku?
  Ovo je trik pitanje. Ha! E pa, neću da vam kažem!
  Dobro, reci nam onda šta su ti prioriteti u životu?
  Zdravlje, porodica, ljubav i prijatelji.
  Šta te uvek iznova obraduje?
  Sitnice! Svakog dana se radujem mnogim stvarima, tako život dobija smisao.
  Bez čega ne možeš da zamisliš dan?
  Bez vode i čokolade.
  Letovanje ili zimovanje? Najbolji odmor si doživela...?
  Volim i plažu i skijanje, ali ipak mislim da bih izabrala skijanje.
  Šta možemo da očekujemo od tebe u novoj TV sezoni?
  Nešto sasvim novo.