Broj 90
Početna > Prica > Porodica ispred karijere

MAJA MARIJANA

Porodica ispred karijere

Iako više od petnaest godina uspešno krstari estradnim vodama, pevačica Maja Marijana odavno je odredila prioritete u životu. Ćerke Milica i Anđela bitnije su joj od od bilo kog nastupa i zato se trudi da ne propusti nijedan trenutak sa njima

Na zakazani razgovor Maja je došla nasmejana, vodeći ćerke za ruku. Jedanaestogodišnja Anđela povučeno je sedela za stolom, ponekad se stidljivo ubacivala u razgovor, dok je šestogodišnja Milica bila neuhvatljiva.
Prvi put ste ostali u drugom stanju sa 23 godine. Bili ste mladi, jeste li bili uplašeni?
Udala sam se sa 22 godine i ubrzo sam zatrudnela. Bila sam zatečena, jer nisam to planirala. Drugi put sam ostala trudna sa 28 godina i to je već bilo sa namerom. Moj drugi suprug Mladen i ja smo priželjkivali dete. Kada sam saznala da ću opet postati mama, bila sam presrećna. Prvi put sam znala da nosim devojčicu, a drugi put nisam htela da pitam, želela sam da se iznenadim.
Koliko ste se ugojili u obe trudnoće?
U prvoj trudnoći je došlo do nekih komplikacija krajem trećeg meseca, bila sam u bolnici dve nedelje. Zato što se nisam kretala, puno sam se ugojila, na porođaj sam otišla sa 95 kilograma. Bila sam očajna kad god bih prošla pored ogledala. Pitala sam se kako sam mogla to da dozvolim, ali samo jedan pogled na dete bi me smirio. Onda sam odlučila da doteram liniju. Kada sam prestala da dojim, jela sam samo kuvanu pšenicu svaki dan. Izdržala sam i za dva meseca skinula sam 15 kilograma. U drugoj sam se ugojila 25 kilograma. Poslednjih dana noge su počele mnogo da mi otiču, teško sam se kretala. Sećam se da su nam došli neki gosti iz Švedske koji su poželeli da izađu, a ja sam, da se napravim važna, obula vrtoglavo visoke štikle. Bukvalno sam preplakala celim putem, ušla sam u prvu radnju i tražila broj 41 iako nosim 39.
Ko je birao imena za ćerke?
Ime prve ćerke odabrao je Anđelin tata. Složila sam se jer je zaista veoma lepo ime. Koliko znam, on je oduvek voleo to ime i s kim god da je imao ćerku, tako bi se zvala. Što se imena druge ćerke tiče, svi smo želeli da se zove Milica.
Pošto je Anđela starija pet godina, kako je reagovala na vest da će dobiti sestru?
Kada sam je pitala da li bi volela da ima brata ili sestru, rekla je da bi volela brata Aleksandra. Rekla sam joj da nikome ne govori da sam trudna, posebno u prva tri meseca, da se nešto ne izjalovi. Nas dve smo često zajedno išle na pijacu, a ona je umela da kaže: „Znate, moja mama laže da nije trudna."
Kako je Anđela prihvatila vašeg novog supruga, a i on nju?
Svako dete bi volelo da mu roditelji budu zajedno. Uvek sam joj pričala da to što njen otac i ja ne živimo zajedno ne znači da je ne volimo. To ne znači da se mi mrzimo, jednostavno nismo našli zajednički jezik. Ona je imala dve i po godine kada sam počela da se zabavljam sa sadašnjim mužem. Kada sam shvatila da je to to, poželela sam da ih upoznam, da se naviknu jedno na drugo.
Čime su one sada okupirane?
Anđela je završila peti razred, zanimaju je jezici, odličan je đak, voli i sport, trenira četiri godine odbojku. Milica sledeće godine treba da krene u školu, obožava da crta, voli da igra, da se šminka, oblači moju garderobu...
Jesu li razmažene?
Jesu, zato što sam popustljiva. Ali, kada mi pukne film, samo ih pogledam i one znaju da su preterale. Iako smo kao drugarice, mora da postoji granica. Anđela polako ulazi u pubertet i moram da pazim kako se ponašam, jer ume često da se naljuti. Sećam se da sam joj jednom obećala da ćemo se videti, a nisam uspela da stignem, imala sam sastanak. Stigla mi je poruka od nje: „Ti i tvoji sastanci, sve ti je važnije od mene". Počela sam da se tresem, momentalno sam napustila sastanak i krenula kod nje. Pitala sam hoće li da ima razne stvari ili mamu koja će sa njom sedeti 24 sata, a neće moći ništa da joj priušti. Ona zna koliko se mučim zarad mogućnosti da im priuštim sve što je potrebno. Ipak, ne želim da ih navikavam da mogu da dobiju šta hoće. Sećam se, jednom smo bile u zoo-vrtu i Anđela je htela da joj kupim tri balona. Kada sam joj rekla da može da dobije samo jedan, počela je da plače, da se bacaka. Samo sam se okrenula i otišla. Ne želim da misle da mogu da dobiju šta hoće.
Anđela živi sa tatom. Da li je često viđate?
Ona živi na Zvezdari, ja u Žarkovu. Svaki dan se čujemo, javlja mi ocene, ali poštujem njeno vreme koje odvaja da uči. Kada sam vikendom kod kuće, uvek je sa mnom. Iako ne spava kod mene, često smo zajedno.
Planirate li još dece?
Veoma bih volela, recimo, za dve-tri godine, ali to je već božja volja. Volela bih da imam muško dete ili blizance.
Uputite savet mamama.
Drage moje dame, ako imate priliku da u trudnoći izvoljevate, iskoristite tu priliku. Nemojte da se plašite uloge majke, jer rađanje novog života je nešto veličanstveno. Uživajte. I nemojte da zanemarite svoje muževe ni u kom smislu, to je velika greška. Kada možete, doterajte se, nemojte da se zapustite. Teško je dočekati sam starost, ona treba da se dočeka udvoje. Uvek nađite vremena za sebe. Često znam da ostavim decu kod svekrve, pokupim muža i odvedem ga u nepoznatom pravcu. Nas dvoje smo i danas zaljubljeni jedno u drugo.