Broj 90
Početna > Lepi i zdravi > NEGA FARBANE KOSE

Deset saveta iz frizerskog salona

NEGA FARBANE KOSE

Boja kose je važan vizuelni simbol ženske lepote. Dobra boja kose može da vam da dodatno samopouzdanje. Evo deset saveta kako da ofarbanu kosu održavate do sledećeg farbanja.

1. Ne farbajte se same!
 
  2. Ukoliko ne želite da uništite kosu, koristite kvalitetne farbe proverenih proizvođača. Farba i hidrogen bi trebalo da budu iz iste kolekcije.
 
  3. Pre farbanja se još jednom konsultujte sa vašim frizerom. Budite sigurni da ste se razumeli oko tona koji ste izabrali. Koristite fotografije iz časopisa ili nijanser boja da bi stvari bile jasnije i da ne biste došli u situaciju da iz frizerskog salona izađete nezadovoljni.
 
  4. Prilikom odabira boje vodite računa kako o vašem tenu, tako i o šminki i garderobi koju nosite, da bi efekat bio potpun, a vi sasvim zadovoljni.
 
  5. Kada pronađete frizera koji oseća vaš senzibilitet, ne menjate ga. Građenje dobrog odnosa sa frizerom učiniće da izvučete maksimum od vaše kose.
 
  6. Pratite trendove, ali ne po svaku cenu. Poslušajte svog frizera kada vam savetuje da najnoviji trend i nije baš za vas.
 
  7. Da bi boja bila postojanija, negujte kosu. Koristite profesionalnu kozmetiku za negu, koju vam je prethodno preporučio vaš frizer, jer on zna šta najbolje odgovara vašoj frizuri. Možda vam se čini da je profesionalna kozmetika malo skuplja, ali pruža bolju negu i sigurno duže traje.
 
  8. Negujte kosu za vreme godišnjih odmora koristeći preparate koji sadrže UV filter. Ukoliko volite odmor na plaži, naprskajte cele vlasi i pustite da kosa upije. Čuvaće je od sunca, soli i hlora.
 
  9. Čuvajte boju kose preparatima za negu i tretiranje koloracionih prirodnih i veštačkih pigmenata na kosi. Tako ćete sprečiti da se boja ispere i izbledi.
 
  10. Ukoliko prvi put farbate kosu ili menjate boju, uradite alergo-test najmanje 24 sata pre farbanja.