Broj 9
Početna > Intervju > MUŽ JE MOJ NAJISKRENIJI KRITIČAR

Jelena Ćuruvija

MUŽ JE MOJ NAJISKRENIJI KRITIČAR

Glumica Jelena Ćuruvija, ćerka pokojnog novinara Slavka Ćuruvije, kaže da je svog supruga, Aleksandra Đuricu izuzetno poštovala kao glumca, a onda ju je on osvojio svojom ličnošću, inteligencijom i duhovitošću

Ovu lepu i talentovanu glumicu publika često viđa na malim ekranima kao partnerku Nikole Đurička u reklami za poznatu banku. Pored uspeha u brojnim pozorištima širom Srbije i u serijama „Lisice“ i „Žena na suncu“, lepa glumica je svoju prvu filmsku rolu ostvarila u filmu „Žurka“, scenariste i reditelja Aleksandra Davića, briljirajući pored Nenada Jezdića, Sonje Savić, Gorana Šušljika i svog supruga Aleksandra Đurice. Ovih dana možemo je gledati u brojnim predstavama: „Dragi tata“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, „Muke sa slobodom“, u Narodnom pozorištu, zatim u predstavama „Okovani Prometej“ i „Gvozdeni život“.
Jelena Ćuruvija se uvek rado seti svoje prve predstave „Europejci“, u režiji Žanka Tomića, u kojoj je igrala glavnu ulogu. Ističe kako postoji mnogo dobrih ženskih uloga, nekima se nada, a za neke smatra da bi ih trebala odigrati dok je još mladolika. Poslednjih pet godina uživa u braku sa glumcem Aleksandrom Đuricom koji je zauvek osvojio njeno srce.

  OSVOJIO ME JE SVOJOM LIČNOŠĆU

  - Aleksandar i ja smo se upoznali još za vreme studija na Akademiji, ali smo se mnogo kasnije zbližili i zavoleli. On je završio glumu u klasi pre mene. Pre nego što sam ga zavolela kao osobu, gledala sam brojne njegove predstave i poštovala sam ga kao glumca. Mislim da je u svemu bila odlučujuća predstava „Buđenje proleća“, koju smo zajedno radili. To je bio prvi put da smo proveli više od pet minuta zajedno u prostoriji i jednostavno smo se prepoznali. Osvojio me je svojom ličnošću, inteligencijom i duhovitošću. Veoma je obrazovan i mudar, ponekada povučen, a  to su stvari koje ja najviše cenim kod ljudi. Stariji je od mene sedam godina i samim tim mi daje stabilnost koja mi je potrebna. Počeli smo da se zabavljamo kada sam ja imala dvadeset i tri, a on trideset godina i nakon godinu dana, 2002. godine smo se i venčali.
Oboje se bave istom profesijom, ali u njihovom životu nikada nije bilo mesta za ljubomoru. Naprotiv, glumački brak savršeno funkcioniše jer Jelena i Aleksandar imaju apsolutno razumevanja jedno za drugo.

  ŽELIMO DETE

  - Nas dvoje vodimo isti život, nemamo problema sa razumevanjem, međusobno se pomažemo i savetujemo. Najbolji i najiskreniji kritičar mi je upravo on, jer mi je njegovo mišljenje najvažnije i uvek se trudim da ga saslušam i poslušam. Između nas nikada nije bilo ljubomore, prvenstveno jer se jako volimo i u tom slučaju ona  ne sme da postoji. On je srećan kada sam ja uspešna, ja sam srećna kada je on zadovoljan i uspešan. Aleksandar je privatno duhovit, inteligentan i nežan, a poslovno duhovit, inteligentan i surov. Savršeno se dopunjujemo i imamo vrlo harmoničan i srećan brak. S obzirom na to da oboje imamo dovoljno godina, razmišljamo o proširenju porodice. Možda je sada pravo vreme da postanem majka, ali te stvari ne mogu da se planiraju. Oboje želimo decu, a ja sam osoba koja ne bi žrtvovala privatan život radi karijere. Ukoliko dobijemo prinovu sigurna sam da ću nastaviti da glumim i posle toga, jer ima toliko glumica koje su ostvarile zavidnu karijeru, a imaju i brojnu porodicu.