Broj 89
Početna > Intervju > MOJ ŽIVOT KAO AVANTURA

Goca Tržan

MOJ ŽIVOT KAO AVANTURA

Posle četvorogodišnje pauze Goca je izdala album Plavi ram, u koji je upakovala deset pesama i obuhvatila sve faze ljubavnog života. Uporedo sa promovisanjem albuma, dobila je ulogu u najgledanijoj srpskoj seriji Selo gori, a baba se češlja. A, iako ima pune ruke posla, svaki trenutak u životu opisuje kao čudesan

Od kako je postala mama, Goca Tržan promenila se u svakom smislu: ćerkica Lena ju je oplemenila, postala je zrelija, izvukla pouke i krenula napred, bez osvrtanja. Novi album i povratak na scenu zahtevali su i povratak u dobru formu, jer je dobar izgled jedan od imperativa u poslu kojim se bavi. O tome kako se vratila na staru kilažu, o materinstvu, braku, ljubavi i još ponečemu Goca kaže:
 
  Nedavno je izašao tvoj peti po redu album. Jesu li pesme zrelije i emotivnije u odnosu na prethodne albume?
  Ima svega pomalo, pesme su svakako drugačije, a čini mi se da sam najviše napredovala u interpretaciji.
  Pesma Plavi ram postala je veoma slušana. Ko je u tvom malom plavom ramu?
  Sve moje lepe uspomene i moja mala porodica.
  Koju pesmu bi ti izdvojila sa novog albuma, koja ti je najdraža?
  Možda Gde posle nas, ona je vrlo emotivna, a ja obožavam balade.
  U refrenu pesme kažeš: sve je isto, ali ja više nisam ista. Šta se promenilo?
  Promena se ne odnosi samo na majčinstvo, nego na zrelost u mom životu koja mi se desila u poslednjih par godina, neke situacije u životu promene čoveka. Idealno je kad izvučeš pouke i samo kreneš napred ne osvrćući se unazad, ne nosiš gorčinu i ni na koga nisi ljut... Samo napred!
  Na novom albumu je i pesmu koja se zove Bajka. Šta je u tvom životu kao iz bajke?
  U mom životu se promene toliko brzo dešavaju, svaki dan je stvarno čudesan, ali su naši mali intimni porodični trenuci stvarno moja mala bajka. Obožavam trenutke kada mi ćerka zaspi na ramenu, kada traži u toku noći da me zagrli, ili kada se ujutru sve troje mazimo i ljubimo pre nego što tata ode na posao. Svaki tren je čudesan.
  Ne možemo a da ne primetimo da sjajno izgledaš. Na koji način si doterala liniju posle porođaja?
  Uh, to je izgleda glavna tema tabloida, kako sam i koliko smršala. Hvala na komplimentu, ali ne volim da se opterećujem samo svojom kilažom, sad su mi se hormoni sredili posle dojenja, manje jedem, više se krećem i to je to.
  Imaš PR-a, otkud to posle toliko godina, da li se to estrada promenila, da li je to postao trend ili jednostavno želiš više vremena za sebe?
  PR mi je bio potreban zato što sam dekoncentrisana kada moram da se bavim i detetom i novinarima, bolje je i lakše imati nekog organizovanog i lepo vaspitanog da se time bavi, a Duca je idealna za to. Ne mogu da mislim na sto stvari istovremeno i u svemu budem najbolja.
  Nedostaje li ti ponekad ona stara Goca iz grupe Tap 011, puna avantura, uzbuđenja...? S kim se danas sa estrade družiš?
  Moj život je i dalje jedna velika avantura, svako vreme nosi svoje. Moj suprug i ja i dalje živimo vrlo dinamično i koristimo svaku priliku da negde otputujemo, često i sa Lenom. Ništa mi ne nedostaje, osim možda da dan traje duplo duže! Nisam baš tip koji voli estradu i ne družim se praktično ni sa kim. Imam prijatelje kojima poklanjam svoje vreme i za njih sam uvek tu.
  Da li je teško uskladiti materinstvo i karijeru, da li je kompromis moguć?
  Nema tu usklađivanja, uskočiš u vodu i ili naučiš da plivaš ili se udaviš! Uvek biram da plivam! Materinstvo je najveći dar dat ženi. Mene je oplemenilo i bilo mi je neophodno da bih se kompletirala kao osoba, a karijera je stvar izbora. Ja biram da nastavim sa svojim poslom jer od njega živim, i to dobro, pa ne vidim da li uopšte imam izbor?
  Bez čega ne bi mogla da zamisliš svoj dan?
  Svakog dana moram da odremam dva sata sa svojom ćerkom i to me opušta i smiruje, jer ne postoji ništa lepše od ta dva naša sata kada sam samo njena i ona samo moja.
  Šta ti pričinjava zadovoljstvo, čemu se najviše raduješ?
  Svakom danu se radujem, svojoj budućnosti, jer verujem u sebe i svoje najbliže. Sigurna sam da najbolje tek dolazi.
  Imaš skladan brak, ćerkicu, uspešnu karijeru... Da li bi za sebe mogla da kažeš da si srećna žena?
  Ja sam jedna srećnica, rođena pod srećnom zvezdom! Uraaa!
  Kako izgleda tvoja lista prioriteta: karijera ili brak i još dece...?
  Ma, samo da me nosi pozitivan tok kao i dosad i biće super, da mene i moje bližnje služi zdravlje, sve ostalo ćemo lako.