Broj 87
Početna > Zanimljivosti > RAT POLOVA

Ona voli serije, a on fudbal

RAT POLOVA

I muškarci i žene imaju svoje strasti i hobije u kojima uživaju i idole kojima se potajno dive. Neki su im zajednički, ali ima i onih oko kojih nikako ne mogu da se slože

Njemu je bitno da ima veliki televizor, da ga ona ne zamara „nebitnim" stvarima, pričanjem o problemima i nikako mu nije jasno kako može da uživa u sladunjavim zapletima španskih serija. On je sa jedne, a ona sa druge planete, ali ipak ne mogu jedno bez drugog.

Kupatilo zatrpano stvarima
Žene nikad nemaju dosta kozmetike. S druge strane, muškarcima su sasvim dovoljni gel za tuširanje, šampon za kosu, četkica za zube i dezodorans. Ostale stvari kao što su sapun, mirisne kupke, sunđeri za kupanje, sveće, razne kreme, losioni i tonici, po njihovom mišljenju, samo zauzimaju ionako pretrpano kupatilo.

Šoping
Iako je utvrđeno mišljenje da sve žene vole da kupuju, a svi muškarci mrze šoping, to nije potpuna istina. Vole i oni da kupe novi komad odeće, ali muškarci majicu koja im se sviđa zapaze na samom ulazu u radnju, dok su žene u stanju da biraju satima. Muškarci ne podnose traganje za savršenom majicom i izluđuje ih čekanje dok njihova draga proba svaki komad odeće. Jedno istraživanje je čak pokazalo da se muškarci tokom obilaska radnji nalaze u predinfarktnom stanju. Dakle, njihova averzija prema kupovini nije nimalo lažna.

Pričanje
Opšte je poznata činjenica da muškarci teže izražavaju emocije i da izbegavaju raspravu o problemima, dok žene vole da pričaju o svemu i svačemu i u stanju su satima da pričaju o najnovijoj čudotvornoj kremi protiv bora, trendi cipelama ili šefu svoje najbolje prijateljice. Muškarci se u takvim situacijama jednostavno isključe i uz pomoć kratkog „aha" i „da" nekako prežive i te priče, ali alarm za uzbunu se uključi kada ona poželi sa njim da analizira probleme. I to u trenutku kada se upravo udubio u utakmicu. Uostalom, ako se on pita, on uopšte ne vidi gde je tu, zapravo, problem. Osim što je propustio da vidi gol-šansu.

Cveće i čokolada
Predivni buketi i čokoladna srca, ali i ostali sitni znaci pažnje kojima im partner pokazuje ljubav usrećuju svaku ženu. Muškarci ne razumeju ljubav prema cveću ili zavisnost o slatkišima. Njima je, ipak, važno da imaju veliki televizor, brz računar i dobar zvuk.

Plakanje
Ženama plakanje dođe kao izduvni ventil, a nakon što se dobro isplaču, osećaju se mnogo bolje. Muškarci izbegavaju plakanje, a suze su za njih znak slabosti. Preziru druge muškarce koji pokazuju emocije na taj način, a i sa ženama koje plaču često ne znaju šta da rade.

Kvizovi u ženskim časopisima
Odgovaranje na pitanja da bi otkrile da li su zavodnice, romantičarke ili seks bombe ženama je zabavno, a muškarcima glupo i detinjasto. Oni će radije da rešavaju ukrštenice, sudoku ili da prelistavaju muški časopis.

Cipele
Žene moraju da imaju dobre cipele, odnosno što je moguće više dobrih cipela. Važno im je kako cipele izgledaju, koliku štiklu imaju i uz koju haljinu idu. Muškarci ne samo da ne primećuju da je njihova draga uskladila cipele sa ostatkom garderobe već ne mare ni za svoju obuću. Njima nije od presudne važnosti da imaju cipele za svaki dan, za svaku priliku i u svakoj kombinaciji.

Vežbanje
Za žene je najpre postojao aerobik, pa su onda otkrile jogu, ali sad im, eto, baš odgovara tae bo. Muškarci su odani fudbalu, teretani ili košarci. Ne skaču sa jednog treninga na drugi, pokušavajući da nađu idealan način vežbanja koji će im oblikovati telo.

Duhovne stvari
Svaka žena ima bar jedan period u životu kada traži neki dublji smisao. Proučava astrologiju, feng šui, religije. Muškarce to uglavnom ne zanima.

Sapunice
Gledanje ljubavnih zapleta tragičnih likova ženama služi da bi se opustile i zaboravile na probleme. Muškarcima su to sve budalaštine nad kojima se zgražavaju i nikako im nije jasno kako njihova draga može da gleda takve serije.