Broj 87
Početna > Zanimljivosti > ODEĆA PREMA BOJI OČIJU I KOSE

Koja je vaša boja

ODEĆA PREMA BOJI OČIJU I KOSE

Istaknite lepotu noseći boju odeće koja ide uz nijansu vaše kose i očiju. Ne treba vam mnogo da biste otkrili šta vam najbolje stoji!

Započnite putovanje u svet boja tako što ćete odlučiti da ćete se rastati od svoje dotad najdraže boje, ako utvrdite da vam ona ne pristaje uz kosu i oči.
 
  Plava kosa i svetle oči
  Prvo odredite da li je vaša kosa platinasta, pepeljasta ili boje meda, a oči svetloplave, tamnoplave, zelene ili pomalo sivkaste. Ukoliko imate platinastoplavu kosu i zelene, tamnoplave ili zelenoplave oči, birajte smeđu, žutu i narandžastu boju, kao i boju breskve i bele kafe. Izbegavajte sivu, plavu i ružičastu jer ćete izgledati beživotno. Ako je vaša boja kose pepljastoplava i imate plave, zelene ili sivkaste oči, izaberite garderobu roze, crvene, ljubičaste i bež boje. Izbegavajte narandžaste i zlatne tonove jer ćete u njima izgledati bledo. Ukoliko imate boju meda uz čisto plave ili zelene oči, odlučite se za odeću boje slonovače, bež i čokolade.
  Plava kosa i tamne oči
  Ukoliko imate plavu kosu i tamnije oči izaberite odeću tamnosmeđih i maslinastih tonova. Izbegavajte plavu, sivu i roze boju. Ako imate kosu boje meda u kombinaciji sa svetlosmeđim očima, odlučite se za boje breskve, slonovače, čokolade, ali i ljubičaste i zlatne tonove, a izbegavajte crnu i crvenu boju.
  Crna kosa i tamne oči
  Vama pristaju žive i vesele boje, pa izaberite crvenu, plavu, ljubičastu, limunžutu i plavozelenu boju. I bela boja vam odlično stoji pa se nemojte ustručavati da je nosite. Izbegavajte svetložute, svetloljubičaste i svetloroze nijanse.
  Crna kosa i svetle oči
  Crno-bela kombinacija odeće odlično će vam stajati, kao i žive boje, sem žute i narandžaste.
  Crvena kosa i svetle oči
  Za vas su zemljani tonovi i svetle nijanse žute, zelene i narandžaste garderobe. Izbegavajte plavu, ljubičastu i roze boju, jer ćete izgledati pomalo ispijeno. Ukoliko je vaša boja svetlocrvena, u kombinaciji s plavim i zelenim očima, boje koje vam pristaju su slonovača, bež, žućkastosmeđa, svetlosmeđa, ljubičastoplava, breskva i zlatna. Boje za izbegavanje: crna i boja vina.
  Crvena kosa i tamne oči
  Crvenoj kosi u kombinaciji s tamnim očima stoje boje zemlje, smeđi tonovi, maslinastozelena, tamnocrvena i zlatna boja. Odeću koja je sive, plave, ljubičaste ili roze boje izbegavajte jer ćete u njoj izgledati beživotno.
  Smeđa kosa i svetle oči
  Svetlosmeđoj kosi sa zelenim očima najbolje pristaju zemljani tonovi (svetliji). Lepo idu i svetlosmeđi, žućkasti i narandžasti tonovi. Uz zelenu garderobu oči će vam doći do izražaja, a izbegavajte plave, sive i roze boje. To nije za vas. Ukoliko imate tamnosmeđu kosu u kombinaciji s plavim, zelenim ili sivkastim očima, odlučite se za odeću bele, svetloplave, sivoplave i plavozelene boje. Crna nije dobar izbor jer na vama može da izgleda preteško. Pepeljastosmeđa kosa, uz plave ili zelene oči, voli odeću svetlih i veselih boja.
  Smeđa kosa i tamne oči
  Ženama sa ovom bojom očiju i kose najbolje stoji žuta, smeđa i boja breskve, dok sivi, plavi i ružičasti tonovi nikako nisu za vas. Ako vaša smeđa kosa ima zlatni odsjaj, birajte ljubičaste, žute i bež tonove. Ako imate sasvim tamnosmeđu kosu i tamnosmeđe oči, najbolje će vam stajati garderoba u maslinastoj boji, zelena i limunžuta boja. Pun pogodak je crno-bela kombinacija!