Broj 86
Početna > Zanimljivosti > SNIŽENJA SU POČELA

Sezona rasprodaje

SNIŽENJA SU POČELA

Svake godine velika sniženja počinju sve ranije, tako da za obnovu letnje garderobe više ne morate da čekate početak jeseni kako biste sledeće leto dočekali u novom izdanju. Sada se i pre odlaska na odmor, u jeku prave morske sezone, možete dobro ponoviti

Izlozi butika danima mame natpisima Sniženje, Totalna rasprodaja, Potop cena, Sve sniženo za 70%... Donedavno smo čežnjivo gledali ka zapadu, a sada je SALE i kod nas! Prošetate li gradskim ulicama, za male pare možete da se ponovite od glave do pete. Letnje majice mogu da se kupe već od 500 dinara pa naviše, kupaći kostimi od 2000, kao i haljinice i pantalone. Pored toga, tu su i razne papuče, sandale, japanke i tašne po vrlo povoljnim cenama.
  Izazov za kupoholičarke
  Odeća snižena od 30 do 70 odsto pravi je izazov, ali rasprodaje takođe mogu da budu pogubne za stanje na računu. Zato je vrlo bitno da u obilazak sniženja krenete promišljeno. Pre odlaska na teren najbolje je da pregledate ormane i vidite gde ste najtanji i šta treba da obnovite od garderobe. Tako vam se neće desiti da se iz radnji vratite sa hrpom jeftinih, ali nepotrebnih stvari koje već imate.
  Dobro razmislite
  Nemojte nešto kupovati samo zato što je neodoljivo jeftino. Uvek razmislite da li vam stvarno treba ta majica ili kaiš i sa čim kupljenu garderobu možete da iskombinujete. Ako ne možete da se setite u kojoj kombinaciji bi vam odlično stajao taj komad garderobe, to je znak da vam on i ne treba i da će se uskoro naći zaboravljen na dnu ormana.
  Probajte pa kupujte
  Odabranu robu obavezno isprobajte ma koliko dugačak bio red ispred kabine. Kupite isključivo one krpice koje vam dobro stoje i, naravno, koje su odgovarajuće veličine. Ako morate duboko da udahnete i da uvučete stomak da biste zakopčali pantalone, to je i više nego dobar pokazatelj da na njih treba da zaboravite. Izgovori u stilu „od ponedeljka sam na dijeti" neće vam pomoći nimalo. Isto važi i za cipele: ako vam nisu udobne odmah, znači da će vas žuljati, pa ih nećete nositi.
  Univerzalni komadi
  Sniženja vam omogućavaju da sebi priuštite i nešto skuplju i kvalitetniju odeću. Razmislite šta vam je važnije, da kupite tri-četiri jeftine majice ili jednu kvalitetniju, ali malo skuplju, koja će izdržati više od jedne sezone i nekoliko pranja. Rasprodaje su pravo vreme za lepu dizajnersku haljinu, torbu ili cipele. Nemojte kupovati trendi odeću, ma koliko vam se ona sviđala. Bolje potražite univerzalne kvalitetne komade klasičnog dizajna kako biste mogli da ih nosite nekoliko godina.
  Budžet za trošenje
  Pre pomame za garderobom na sniženju odredite svoj budžet. Ukoliko dozvolite da vam kupoholičarska pohlepa proradi brže od mozga, mogli biste da završite kupovinu razočarani kada shvatite da su vam kese pune jeftinih gluposti koje vam zapravo nisu ni potrebne, a zbog kojih ste ušli u minus na računu. Odredite budžet, stavite na papir šta vam je sve neophodno za opušteno leto, pa tek tada krenite u pohod. Kada ugledate neku slatku jeftinu stvar, razmislite dva puta, iskombinujte je u glavi s ostatkom garderobe, isprobajte je i dobro se kritički pogledajte u ogledalo. Ako prođe sve testove, spremna je da je kupite, a i da je dugo nosite s uživanjem!