Broj 86
Početna > Zanimljivosti > SEKS KROZ BROJEVE

Zanimljiva matematika

SEKS KROZ BROJEVE

Šest meseci traje period intenzivnog fizičkog privlačenja između muškarca i žene na početku veze. Tokom tih meseci dovoljan je jedan pogled da se uzbude, a novi parovi seks upražnjavaju i po dva-tri puta dnevno

Faze ženske seksualnosti - Prva je uzbuđivanje: tokom nje vagina počinje da se vlaži, a grudi i usne da bubre. Daljom stimulacijom postiže se vrhunac, a to je druga faza u kojoj zadovoljstvo brzo narasta sve do orgazma. Poslednja faza je opuštanje, kada se otkucaji srca i lučenje hormona vraćaju u normalu. Vrhunac je dostignut, ali osećaj zadovoljstva kod žena traje još oko 15 minuta.

30 sekundi je sasvim dovoljno da jedan poljubac podstakne proizvodnju dopamina, hormona koji u nama razbuktava želju za vođenjem ljubavi. Ljubljenje je najintimniji gest koji objedinjuje strast i ljubav između dve osobe.

2 su mete na telu partnera koje se prvo „proučavaju". Muškarac gleda ženine grudi i usne, a žena na muškarcu prvo vidi oči i šake.

20 sekundi dovoljno je ženskom mozgu da u trenutku najvećeg zadovoljstva otpusti oksitocin, zvani i „hormon osećajnosti", koji utiče na razbuktavanje strasti prema nekoj osobi.

300 kalorija se potroši prilikom vođenja ljubavi. To je zdrava aktivnost pri kojoj masne naslage sagorevaju kao da 40 minuta trčite ili 25 minuta plivate, dobra je i za srce i pluća, a umanjuje i stres.

5 čokoladnih bombona ima isto blagotvorno i opuštajuće dejstvo kao seks.

14 minuta prosečno potrebno je ženi da od početka predigre doživi orgazam. Muškarcu je dovoljno samo dva minuta.

75 odsto mogućnosti postoji da ćete u grupi od 13 muškaraca pronaći jednog s kojim biste mogli odlično fizički i emotivno da se slažete. To je jedan od mnogih zanimljivih rezultata do kojih je došao Klio Kresvel, autor knjige Matematika i seks, koristeći matematičke modele da bi objasnio razne aspekte ljubavnog čina.

26 žena od 100 prilično su nesigurne u krevetu. Boje se da neće uspeti da zadovolje partnera zato što misle da nisu dovoljno lepe. Zbog toga seksolozi poručuju: nije toliko važan izgled koliko sposobnost da se potpuno prepustite svojim osećanjima. To je ono što pravi razliku između mlake i strasne ljubavnice.

42 osobe od 100 uvek doživljavaju orgazam. To je rezultat poslednjeg istraživanja koje je pravio proizvođač prezervativa Dureks, a koje je izvedeno na uzorku od 2.588 anketiranih muškaraca i žena. Onih koji orgazam uopšte ne mogu da dožive ima veoma malo, jedva šest odsto.

40.000 zavisnika od sajber seksa ima u Italiji, gde su rađena takva istraživanja. Reč je o osobama koje ne mogu da se odreknu seksa preko četovanja na internetu. Za mnoge je virtuelna ljubav način da se izraze bez ikakvih zadrški, uz potpuno prepuštanje mašti. Ipak, samo dva odsto njih kasnije produbljuju ovaj odnos sastajući se sa seksualnim sagovornikom u stvarnosti.

529 ljubavnih poza opisano je i ilustrovano u najerotičnijem tekstu ikad napisanom - Kamasutri.

3 minuta: toliko muškarcu treba da zaspi posle vođenja ljubavi. Ova brzina je najčešći razlog vajkanja žena koje bi volele da se još ljube i maze pre nego što on padne u san.

50 odsto žena volelo bi da ima vitkog partnera, dok bi 30 odsto volelo da je on snažan i krupan.

3 najčešće fantazije prilikom vođenja ljubavi za žene su: seks s nepoznatim muškarcem, poza „otpozadi" i ljubljenje s drugom ženom. Muškarce najčešće uzbuđuju takođe tri fantazije: seks u krevetu s dve žene, pomisao da ih neko u tom činu gleda i vođenje ljubavi na nekom javnom mestu s nepoznatom ženom.

3 erotski najosetljivija dela tela za nju su: vrat, zglobovi ruke i unutrašnjost butina. Za njega: vrat, stomak i zadnjica. Nije reč samo o mestu na koži i nervnim završecima: maženje ovih mesta prija zato što se time pojačava intimnost.