Broj 86
Početna > Intervju > EKSPLOZIVNA LEPOTICA

Indi

EKSPLOZIVNA LEPOTICA

„Ljubav je neverovatan osećaj. Ako nema energije, strasti i emocija, lepih i ružnih reči, povišenog ili mirnog tona, osmeha i suza, onda niste ni osetili šta je ljubav", kaže pevačica Indira Aradinović Indi

Devojka koja je od malih nogu želela da se bavi pevanjem, po prirodi je radoholičar, sebe opisuje kao spontanu, energičnu i veselu osobu, koja je uvek spremna na šalu. Od voljenog muškarca očekuje da u svakom trenutku bude uz nju, da je stabilan, ostvaren i bez kompleksa što pored sebe ima ženu koja je uspešna u svom poslu. I dodaje: „Deficit je takvih muškaraca!"
Posle velikog uspeha koji si postigla prvim albumom i singlovima Bato, bre i Ekspresno, da li spremaš nešto novo?
Kod mene se uvek dešava nešto novo, jer sam po prirodi radoholičar. Pre mesec dana snimila sam spot za pesmu Natenane. U pauzama između nastupa, intenzivno pregovaram sa tekstopiscima i spremam se da uđem u studio. Novi CD će biti drugačiji od svega što sam do sada radila i pravo iznenađenje za sve moje fanove. Očekujem da će se u prodaji naći krajem jeseni.
Kako razmišljaš o pravilu šou-biznisa - Voli me ili me mrzi, samo nemoj da me ignorišeš?
Naravno da šou-biznis nameće svoja pravila, ali je važno do koje ste granice spremni da odete. Od detinjstva sam sanjala da postanem pevačica, ali se sve odvijalo spontano i tako je najzdravije. Uvek sam spremna da sarađujem sa medijima, na obostrano zadovoljstvo, ali nikada ne bih radila nešto što bi povredilo i narušilo ugled i čast mene i moje porodice. Po cenu da se nikada više ne bavim muzikom.
Za uspeh je, po tebi, neophodan: talenat, sreća, lepota, „veza"...?
Sve to, ali talenat je presudan i greše oni koji misle da su samo fizički izgled i novac dovoljni da bi neko bio slavan. Poznat da, ali ne i zvezda. Najlakše je kupiti naslovnu stranu, a kada izađete pred publiku - mrka kapa. Naravno, za uspeh je potrebno da se poklope sve kockice, ili da se rodite pod srećnom zvezdom. Ako još imate nekoga da vam pomogne i pravilno vas usmeri, to je pun pogodak i ne vidim u tome ništa loše.
Misliš li da je estrada „mala bara puna krokodila"? Da li je uopšte moguće ostvariti iskreno prijateljstvo na estradi?
Estrada je poput svakog drugog kolektiva, samo što je izložena javnosti. Navedite mi neko zanimanje u kome nema ljubomore i podmetanja noge. Međutim, čini mi se da je sujeta u mom poslu prisutna više nego ikada, ali mene to ne zanima. Sa svim kolegama sam u korektnim odnosima i uvek gledam samo svoja posla. Moji najiskreniji prijatelji nemaju veze sa estradom i zbog toga sam srećna.
Mnogo se pričalo o netrpeljivosti između tebe i Mine Kostić, da li ste vas dve zakopale ratne sekire?
Mina i ja smo sličnog temperamenta - eksplozivnog. Sve što se dogodilo, nije bilo zbog naše međusobne netrpeljivosti, već zle namere drugih ljudi. Obe to vrlo dobro znamo i, što se mene tiče, sve sam odavno zaboravila. Idemo dalje.
Šta je lepo, a šta manje lepo što ti pevanje donosi?
Još uvek sam mlada tako da ne bih mogla da kažem da postoji nešto toliko negativno što mi se dogodilo u dosadašnjem radu. Nema lepšeg osećaja od onog kada na nastupu vidite brojnu publiku, posebno najmlađe. Baš mi je nedavno na koncertu u Bosni prišla devojčica koja me je izljubila i predala pismo. Veoma me je dirnulo kada sam ga pročitala, a činjenica da ste nečiji uzor posebno vas čini srećnim. Naravno, postoje dani kada vam nije ni do čega, ali bože moj, sve je za ljude.
Koliko se Indi razlikuje za prijatelje i javnost?
Nema drastičnih razlika osim u izgledu, jer se scenska garderoba prilično razlikuje od onoga što nosim privatno. Ali, to je normalno. Suštinski, Indira je Indi, to publika primećuje, voli i ceni. Ja sam spontana, energična i vesela devojka, uvek spremna da se šali, posebno na svoj račun.
Da li ti je teško da se zaljubiš kada si stalno pod budnim okom javnosti?
Ako je ljubav prava, niko ne može da vam je pokvari, posebno ne mediji. Ono što je u celoj priči teško jeste naći osobu koja će razumeti posao kojim se bavim i sve ono što ide uz njega. Trenutno sam zadovoljna svojim ljubavnim životom.
Da li su tvoje ljubavi bile mirne ili burne?
Rekla bih da su počinjale mirno, a završavale se burno. Ljubav je neverovatan osećaj. Ako nema energije, strasti i emocija, lepih i ružnih reči, povišenog ili mirnog tona, osmeha i suza, onda niste ni osetili šta je ljubav.
Koji je najlepši dokaz ljubavi za tebe?
Kada znam da će voljena osoba u svakom trenutku biti uz mene.
Kakva si kada voliš?
Kada volim, dajem se celim bićem. Spremna sam na kompromise, ali ne i na ucene.
Da bi osvojio tvoje srce, muškarac mora da bude...?
Stabilan i ostvaren. Bez kompleksa i sujete što pored sebe ima ženu koja je uspešna u svom poslu i medijski eksponirana. Odmah da vam kažem, veliki je deficit takvih muškaraca!
O čemu sanja Indi?
Da moj život uvek bude u balansu. Da svoj posao dovedem do maksimuma, a uporedo sa tim osnujem zdravu porodicu. Više nego dovoljno za sreću.
Kako izgleda jedan tvoj dan?
Ako sam slobodna, volim duže da odspavam i provedem dan sa porodicom. Ali, moj dan uglavnom izgleda „haotično", posebno poslednjih godinu dana. Tu su sastanci sa tekstopiscima i kompozitorima, poseta teretani i kozmetičkom salonu, gostovanja po emisijama, slikanja i neizbežna brzinska kafica sa drugaricama. Vikendom uglavnom putujem na nastupe pa mi je ponedeljak najdraži, jer je dan za odmor.
Sezona je godišnjih odmora, kako provodiš leto?
Kao i svaki pevač, radno. Ali, ne žalim se. Pored obaveza oko nastupa i priprema za novi album, krajem avgusta otputovaću na dve nedelje, najverovatnije u Egipat, kako bih se odmorila od svega.
Šta bi volela da ti se dogodi u narednih pet godina?
Prioritet mi je karijera. Trudim se da okupim najbolju ekipu ljudi koji će stati iza mog rada i novog albuma koji je u pripremi. Uspešno sam osvojila bosansko tržište, a drago mi je što poslednjih meseci dobijam pozive i iz Hrvatske i Crne Gore. Sigurna sam u sebe i sve što radim. Publika to oseća, a ja sam za sada veoma zadovoljna. Nadam se da će za pet godina biti razloga i za velike nastupe u Beogradu.