Broj 85
Početna > Lepi i zdravi > MEJKAP KOJI SE NEĆE RASTOPITI

Šminka u letnjem periodu

MEJKAP KOJI SE NEĆE RASTOPITI

Uz osnovna pravila i male trikove šminkanja, leti, dok se kupate i uživate na plaži, možete lako da istaknete svoju prirodnu lepotu bez straha od razmazivanja

Tokom leta se ne preporučuje teška šminka zato što će u kombinaciji sa visokim temperaturama začepiti kožu, koja će vam uzvratiti bubuljicama i miteserima. Takođe, još jedan od problema sa šminkanjem u letnjem periodu jeste i to što obična šminka nije postojana. Ipak, ne morate u potpunosti da se odreknete šminkanja, već izaberite vodootpornu dekorativnu kozmetiku koja je postojana, bez obzira na to da li ste na plaži, bazenu ili u fitnes centru.
 
  Sjajevi
  Ako na svoje usne nanesete sjaj voćne ili čokoladne arome koji ste malo pre toga izvadili iz frižidera, doživećete hladnu senzaciju, ali i produžiti vek trajanja sjaja na usnama. U frižideru možete da držite kreme za lice i telo, kao i ruževe. Ne samo što su prijatniji na licu već će im to produžiti trajnost i kvalitet.
  Senke i puderi
  Leti izbegavajte da koristite senke za oči u kremi. Ako baš morate da ih koristite, poslužite se sledećim trikom: nakon nanošenja utapkajte senku u prahu. Tako će tekstura biti čvrsta, a šminka duže ostati postojana. Leti je koža masnija pa za večernji izgled birajte pudere koji matiraju kožu. Tokom dana ih izbegavajte, a nepravilnosti na koži, podočnjake i akne, prekrijte korektorom. Odaberite puder i korektor nijansu do dve tamnije nego inače, naročito ako lako tamnite na suncu.
 
  Trikovi
  - Uz malo mat pudera na usnama ruž će duže trajati, ali nemojte da preterujete sa puderom jer će vam zubi u tom slučaju izgledati žuto.
  - Umesto uobičajenog rumenila, leti je dopušten i sjajni puder, čije će svetlucave čestice naglasiti jagodice.
  - Na vrućini otiču noge, pa ih držite što je više moguće u podignutom položaju i pripremajte hladne kupke.
  - Za produženi efekat iskoristite sprej za fiksiranje šminke ili ultrafini puder u prahu koji će poslužiti kao podloga.
  - Mirisni puder za telo upija znoj i održava telo svežim. Nakon tuširanja, puderom naprašite dekolte, ramena i ruke. Diskretno ćete mirisati, a možete da izaberete i puder sa šljokicama.
  - Dok traju vrućine, koža se brže masti, pa nakon umivanja običnom vodom nanesite na lice čaj od kamilice. Posle stavite puder ili toniranu kremu.
  - Nokte na stopalima lakirajte napolju na vazduhu. Tako nećete udisati štetna isparenja i lakše ćete moći da vidite i korigujete sitne nepreciznosti vatom sa malo acetona.
  - Kosa će biti manje naelektrisirana ako je isperete u hladnoj vodi. Imajte na umu da joj morska so i hlor štete, pa je isperite odmah nakon kupanja. Nanestite i preparat protiv elektrisanja.