Broj 83
Početna > Zanimljivosti > ŽENSKE GREŠKE

ŽENSKE GREŠKE

Muškarci vole žene. Vole kako izgledaju, kako hodaju, pričaju i kako se smeju. Međutim, iako ne mogu bez njih, u nekim situacijama žene su zaista nepodnošljive. Da li ste se ikada zapitali šta vašim jačim polovinama smeta kod vas? Otkrivamo kada, zašto i kako žene muškarcima najviše dižu pritisak

Kritikuju druge žene
Mnoge, ako ne i sve žene, sklone su da kritikuju i upućuju zajedljive komentare na račun zgodnih suparnica. Na meti su devojke koje sreću u gradu ili glumice i pevačice kojima zdušno traže mane. Tako se mogu čuti komentari da Kejt Hadson ima male grudi, Anđelina Džoli žilave ruke, a Bijonse ogromnu zadnjicu. U stvari, ženama je teško da priznaju da su druge žene, jednostavno, zgodne.

Previše su zahtevne
Ženska potreba za maženjem i nežnošću ponekad ume da pređe svaku granicu, kažu muškarci. Žene u svojim partnerima traže moralnu, emocionalnu i mentalnu podršku, i iako se iz petnih žila trude da pokažu da su nezavisne i samostalne, s druge strane, očajnički traže stalnu potvrdu da su voljene. To ponekad ume da bude veoma naporno.

Razgovaraju u šiframa
Muškarci razgovaraju jasno, bez taktiziranja i šifri. Žene ne. One vole da pričaju i mogu to da rade satima. I satima. Stalno postavljaju pitanja na koja i nema pravog odgovora. Visoko na listi pitanja koja živciraju muškarce svakako je: „O čemu razmišljaš?" Ovo pitanje žene treba da postave samo ako su spremne da razgovaraju o seksu, sportu i automobilima. O tome, naime, većina muškaraca uglavnom razmišlja.

Previše su emotivne
Potoci suza i plakanje na svaku emotivnu scenu, za muškarce je nepotrebna drama. Pogotovo ako baš u tom trenutku moraju da budu rame za plakanje, ili još i da teše svoje devojke. Muškarci jednostavno ne znaju kako da pomognu u takvim situacijama. Naviknite se na to, i rame za plakanje potražite kod najbolje prijateljice.

Opsesivno kupuju
Žene su u stanju da satima hodaju po šoping-centrima, da se presvlače hiljadu puta i isprobavaju raznorazne kombinacije odeće. Muškarci su zbog toga, naravno ako ih njihove lepše polovine vuku sa sobom, na ivici živaca. Naime, oni ionako veruju da žene imaju previše cipela, majica, pantalona i ostalih krpica. Čelična volja i želja za kupovinom koju njihove devojke imaju, njima je naučna fantastika. I zato, nikako, ali nikako ne vodite svoju jaču polovinu sa sobom u kupovinu. Za to su rezervisane prijateljice!

Koriste seks kao sredstvo kontrole
U večitoj borbi polova jedno od važnijih pitanja je ono ko u vezi nosi pantalone. Kako bi pobedile i pokazale ko kontroliše situaciju, žene se često koriste seksom, bilo da ga uskraćuju ili da pomoću njega žele nešto da dobiju. Ova igra se muškarcima definitivno ne sviđa jer ne vole kada se žene poigravaju jednom od osnovnih ljudskih potreba, za njih najvažnijom.

Stalno kukaju zbog kilograma
Većina žena stalno kuka kako im je zadnjica ogromna, kako imaju debele ruke i previše kilograma. Naravno, svakog ponedeljka isprobavaju nove režime ishrane i pokušavaju da žive na voćnoj dijeti ili na supama... Neprestano brojanje kalorija, suze zbog uskih pantalona i priče o dijetama momke bacaju u očaj.

Kritikuju tokom vožnje
Žene koje ne mogu da se suzdrže od komentarisanja partnerove vožnje spadaju u kategoriju onih koje im definitivno dižu pritisak. Upozoravanje da propusti pešake, prestane s psovkama i uspori, vodi samo tome da on počne da kuva u sebi, a ukoliko je reč o dužoj vožnji, svađa ne gine.

Pričaju dok se gleda utakmica
Žene su sklone da pričaju dok dragi gleda televiziju. Ona se svim silama trudi da privuče njegovu pažnju, a on samo razmišlja zašto ona jednostavno ne sačeka reklame, pa mu onda ispriča tu važnu anegdotu s posla ili svađu s drugaricom. Kod njih, samo seks ne može da čeka. Mada, i to se dovodi u pitanje kada gledaju fudbal.