Broj 81
Početna > Prica > UKRAO SAM ŽENU

SLOBODAN BATJAREVIĆ COBE

UKRAO SAM ŽENU

Kada je prvi put ugledao suprugu Anu, jedan od učesnika prošlogodišnjeg takmičenja „Zvezde Granda" Slobodan Batjarević Cobe odmah je znao da će je odvesti pred oltar. Posle nedelju dana ju je „ukrao" i tu je započela njihova ljubavna priča. Iz te ljubavi su dobili dvoje dece, osmogodišnjeg Nebojšu i četvorogodišnju Slađanu

 Cobe otkriva koliko ga je očinstvo promenilo, zašto je plakao od sreće i kako nema ljubavi bez ljubomore.
 
  Kako si upoznao suprugu?

  Pevao sam na jednoj ciganskoj svadbi kada sam prvi put video Anu. Kolegama iz benda sam na pauzi rekao: „Drugari, je l' vidite onu devojku tamo, zapamtite, ona će biti moja supruga." Tako je i bilo, upoznali smo se, posle nedelju dana sam je ukrao i ona je postala moja žena.

  Kako misliš ukrao?
  Nisam je ukrao silom, Ana i ja smo se tako dogovorili. Inače, kod nas Cigana postoji taj običaj, kada se momak i devojka zabavljaju i odluče da se venčaju, odu u drugi grad kod tetke, ujne ili strine i tamo budu nekoliko dana. To se računa kao da su pobegli. Posle dolazi do „pomirenja" roditelja. Taj običaj postoji odvajkada, izmislili su ga naši preci. Inače, to ne rade baš svi Cigani, ima i parova koji se zabavljaju po nekoliko godina i jednostavno se dogovore da se uzmu.


  Romi se inače ranije žene i udaju, da li je to bio slučaj i sa vama?

  Oženio sam se sa 18 godina, a Ana je tada imala 17 godina. Želeo sam da budem punoletan. Inače, žene se uglavnom sa 15-16 godina. Tako da sam ja možda i zakasnio dve godine!


  Kada tvoja deca porastu, hoćeš li im dozvoliti da se udaju i žene sa 14 godina
?
  Ako moja ćerka bude volela tog dečka i bude mislila da će pored njega biti srećna, neću imati ništa protiv. Ako vidim da to nije to, neću se složiti. Što se sina tiče, on neće pre 18. godine sigurno.

  Kako je izgledalo vaše venčanje?
  Nismo imali klasično, veliko venčanje. Napravili smo skromnu ceremoniju u krugu najuže porodice.


  Kada ste dobili prvo dete?

  Ana je ostala trudna nekoliko meseci posle venčanja i već za prvu godišnjicu braka smo dobili sina Nebojšu, koji sada ima osam godina.


  Kako si se osećao kada si prvi put video sopstveno dete?

  Kada sam ga prvi put uzeo u naručje, osećaj je bio neverovatan. To ne može rečima da se opiše, toliko sam se radovao da sam i plakao.

  Jesi li Ani bio podrška u trudnoći?
  Kako nisam! Nisam joj dao stolicu da digne, sve što je trebalo da se uradi, sve sam joj pomagao. Nisam joj dao da pere veš na ruke. Ona je bila prava maza. Moja mezimica, bila mi je toliko slatka, stalno sam je pitao da li treba nešto da joj se donese, da li želi nešto posebno da jede...

  Da li ste planirali i drugo dete ili se jednostavno desilo?
  Planirali smo. S obzirom na to da smo već imali sina, hteli smo da nam sledeće dete bude ćerkica i dobili smo Slađanu. Ona nosi ime po mojoj majci, a sin po mom ocu.

  Da li se Ana bunila što su deca dobila ime po tvojim, a ne po njenim roditeljima?
  Ne, taman posla! Mi smo na taj način hteli da iznenadimo mog oca i majku.

  Da li si se plašio kako ćeš finansijski da obezbediš porodicu?
  Ja sam bio zvezda i pre „Zvezda Granda”, ali među svojom nacijom. Imao sam snimljena tri CD-a. Moj otac je profesionalni muzičar koji je bio jedini Ciganin šef orkestra u bivšoj Jugoslaviji. U to vreme postojala su samo dva orkestra, „Slatki greh" i „Ljute papričice", koji je on vodio. On i danas ima jedan od najboljih orkestara među Ciganima. Školovao sam se za sviranje harmonike od 6. do 14. godine, počeo sam da pevam sa 15, a prvi album sam snimio sa 18 godina. Uvek sam dobro stajao finansijski, moj otac je zaradio dovoljno da je mogao sve da priušti meni i mojoj sestri. Prijavio sam se na audiciju za „Zvezde Granda” samo da bih se proslavio i postao poznat.

  Kako vaspitavate decu, jeste li strogi roditelji?
  Trudimo se da im pružimo sve pa smo ih verovatno donekle i razmazili. Ćerkica je divna, ali je sin malo nemirniji. Ne mislim da je batina iz raja izašla, ali kada nešto pogreši, Nebojša dobije malo po guzi.


  Čime bi voleo da se oni bave kada porastu?

  Sin već polako počinje da uči da svira harmoniku, deda ga uči, a za ćerku se nadam da će da završi neku školu i posle toga da se zaposli.


  Zbog posla sada često odsustvuješ od kuće, zameraju li ti to deca?

  Dešavalo se da odsustvujem od kuće i po mesec-dva, naročito na početku turneje. Tada je bilo veoma teško svima nama, a naročito Ani. Čujemo se po nekoliko puta dnevno, pred spavanje smo razmenjivali po desetak poruka. Sada je situacija nešto drugačija. Trudim se da skoknem do kuće kad god mogu, na svakih nekoliko dana.


  Kako Ana reaguje na napise po novinama o tvom navodnom neverstvu?

  Žena, ako nije ljubomorna, onda te ne voli. Ljubomora je dokaz da te voli. Nije joj bilo lako na početku, ali, hvala Bogu, sada je već navikla na sve to. Stalno dobijam poruke od ljudi koji me vole i često te poruke čitam sa njom, pa im Ana nekada odgovori umesto mene. Uspeo sam da uskladim karijeru i privatni život.


  Hoćeš li uskoro da ih preseliš u Beograd da bi ti bili bliže?

  Ako budem zaradio dovoljno novca, planiram da kupim stan u Beogradu i da dovedem svoju porodicu.


  Planirate li još dece?

  Zasad ne planiramo, ali nikad se ne zna!