Broj 80
Početna > Zanimljivosti > MUŠKE TAJNE

PLAČU, NEĆE SEKS I TEPAJU!?

MUŠKE TAJNE

I muškarci gledaju romantične filmove, listaju ženske časopise, plaču, tepaju i ponekad odbijaju seks. Naravno, sve ovo retko priznaju ženama, a pogotovo o tome ne pričaju sa svojim mačo prijateljima

Mala zadovoljstva imaju gotovo svi muškarci iako ih nikad ne bi priznali. Ne govorimo o mračnim tajnama poput zaljubljenosti u ženinu najbolju prijateljicu ili skrivanja sklonosti prema muškarcima. Reč je o malim ritualima, sitnim užicima koje neće priznati kako u očima devojke i drugih muškaraca ne bi ispali mekušci.

  Plaču
  Ma koliko vam bilo teško da u ovo poverujete, ima sve više muškaraca koji se ne boje da pokažu osećanja. Međutim, i dalje je veći broj onih koji veruju da su suze znak slabosti. I zato ćete retko videti svog dragog kako plače, ali to ne znači da ne pusti koju suzu kada je sam. Neka istraživanja su pokazala da muškarci plaču jednom mesečno.

  Piju ženska pića
  S prezirom gledaju na šarene koktele koje pijuckate i ne pada im na pamet da priznaju da i oni ponekad potajno uživaju u ženskim pićima. Probali su Margaritu, a verovatno su uživali u nekom ženskom likeru. Međutim, pred ženama uvek piju pivo, vino ili viski, jer ipak su to muška pića.

  Odbijaju seks
  I muškarcima ponekad nije do seksa. Glavobolje i odbijanje seksa nisu rezervisani samo za žene. I muškarcima se, iako ređe, dogodi da ne žele seks. Razlozi su umor, stres ili jednostavno lenjost, ali svoje slabosti nikako ne žele da priznaju ni sebi ni drugima.


  Gledaju ženske serije i filmove

  Iako se zgražavaju nad naslovima romantičnih komedija, mnogi muškarci vole da gledaju popularne Očajne domaćice, ili Seks i grad. Njihov izgovor za gledanje ovih serija je da vam prave društvo, ali u stvari uživaju u zavrzlamama domaćica iz predgrađa i u seciranju ljubavnih problema iz Njujorka.

  Čitaju ženske časopise
  Verovatno bi umrli od stida da ih uhvatite kako čitaju tekst s naslovom Sedam načina do orgazma, ali oni jednostavno ne mogu da odole, a da ne zavire u ženske revije. Takođe, vole i da pročitaju trač-novine, a kada vas nema, s guštom prelistaju vaš omiljeni časopis i uživaju u raskošnim dekolteima domaćih i stranih poznatih ličnosti.

  Ne žele da priznaju da prate modu i imaju omiljenu marku
  Većina muškaraca tvrdi da se ne zamara izgledom, ali kada ih bolje pogledate, uočićete da su odani jednom brendu i da pomno paze kako i šta kombinuju kada je o garderobi reč.

  Vole da se maze i tepaju
  S prijateljima glume mačo muškarce, ali iza zatvorenih vrata svojim partnerkama daju razne slatke nadimke. Repertoar se sastoji od naziva odmila, poput dušice, srce, ljubavi, mazo, kuco... Na sreću, ovakav način komunikacije, potvrđuju neka istraživanja, povoljno utiče na zdravlje i emocionalni odnos, a takođe i oslobađa od stresa.


  Neguju se

  Dekorativna kozmetika za muškarce na tržištu je u stalnom porastu, baš kao i broj muškaraca koji se neguju. Neki čak i više nego žene. Depiliranje i sunčanje nisu više samo rezervisani za dame. Iako većina muškaraca to ne želi da prizna, bitno im je kako izgledaju.

  Primećuju zgodne frajere
  Ako ga pitate kako mu deluje neki drugi muškarac, praviće se da ga nije ni primetio ili će vam reći da nema nikakvo mišljenje. Iako ne žele da priznaju da primećuju druge muškarce, to je daleko od istine. Primećuju ih oni i te kako, jer vole da znaju kako izgleda njihova konkurencija.