Broj 8
Početna > Lepi i zdravi > SKIDANJE ŠMINKE PRE SPAVANJA

SKIDANJE ŠMINKE PRE SPAVANJA

Dame se ulepšavaju i šminkaju svaki dan. Medjutim mnoge žene nemaju naviku da skidaju šminku pre spavanja, što nikako nije dobro za kožu i ten

Sigurno vam se bar jednom desilo da ste zaspale sa šminkom na licu. Jednostavno, uveče ste bile preumorne da biste skidale šminku. Ukoliko tako postupate, nemojte se iznenaditi ako se ujutru probudite sa bubuljicama. Naime loj, prljavština i šminka pomešaju se uveče i tako zapuše pore. Ne samo da ćete isprljati posteljinu, već ćete i naštetiti tenu. Koži je neophodno redovno čišćenje, iznutra i spolja. Koža je najosetljivija noću. Ako na licu ostavite jučerašnju podlogu, zatvoriće vam se pore, a ostaci maskare oštetiće osetljivo područje oko očiju. Isto tako, koža najbolje upija noću. Zato je noć idealno vreme za nanošenje proizvoda za negu, ali ako predhodno ne odstranite šminku, nikakva vam noćna krema neće pomoći.
  Za lepotu očiju je naručito pogubno spavanje s maskarom i senkom. Ako ništa drugo, izlažete se riziku pojave kontaktnog dermatitisa, konjuktivitisa ili preterane osetljivosti oka, ali i prevremenoj pojavi bora. Šta se događa? Spavanje sa šminkom je štetno zato što supstance koje pomažu boljem prianjanju pigmenta uz kožu apsorbiraju nečistoću i izlučevine lojnih žlezda. Kako ukloniti šminku s očiju? Zapamtite, ne smete navlačiti i zatezati kožu. Šminku odstranite bez trljanja. Tufer natopljen losionom za uklanjanje šminke položite na kapak i zadržite nekoliko sekundi, a potom ga nežno povucite od spoljašnjeg prema unutrašnjem delu oka. Kada skidate šminku odaberite blage proizvode kojima ćete to činiti. Koža oko očiju je pet puta osetljivija u odnosu na kožu ostalog dela lica. Stoga za skidanje šminke s očiju koristite posebne proizvode namenjene za to područje.

  Spas za kožu:
 Potražite proizvode koji sadrže antioksidante kao što su vitamini A, C i E. Oni će, dok vi spavate, popravljati štetu izazvanu zagađenjima. Za masnu i aknama sklonu kožu isprobavajte proizvode sa salicilnom kiselinom i cinkovim oksidom, koji isušuju akne i uklanjaju odumrle ćelije, pa je koža ujutru ponovo glatka.

  Ukoliko je šteta već načinjena i niste zadovoljni odrazom u ogledalu posle noći provedene u klubu, nudimo vam par trikova kako da brzo koži vratite sjaj.
1.Kockicom leda istrljajte kapke jer led trenutačno učvršćuje kožu, ublažava tamne kolutove i smanjuje otečenost. 2.Korektor lagano utapkajte u celo područje oko očiju, zatim ga jagodicom srednjeg prsta nežno razmažite, bez pritiskanja i trljanja.
3.Za korektor uvek vredi pravilo - što manje to bolje. Preterate li s količinom, može se dogoditi da podočnjake još više naglasite umesto da ih prikrijete, a previše korektora privlači pažnju i na sitne bore.

 Potrudite se da ma koliko ste umorne izdvojite desetak minuta pre spavanja da skinete šminku, umijete se i stavite kremu. To je jedini način da se probudite sa lepim tenom.

Autor: Suzana Stanarević