Broj 79
Početna > Zanimljivosti > TUGO, NEVERO...

ZAŠTO ŽENE VARAJU

TUGO, NEVERO...

Ako je usamljena, zapostavljena, žedna romantike i neočekivanih obrta u životu, žena će poželeti da gricne zabranjeno voće

Osamdeset odsto muškaraca izjasnilo se da varaju isključivo zbog seksa i ni zbog čega više. Za razliku od muškaraca, žene svoje avanture neće prepričavati gomili zadivljenih prijateljica, ali činjenica je da je polovina prevarila svoje partnere barem jednom tokom zajedničkog života.
 
  Emocionalna praznina
  Često se u dugim vezama javlja zasićenje. Posle nekog vremena strast nestaje i osećanja se ohlade. I upravo je ova emocionalna praznina prvi uzrok prevara kod žena. Sve što žene žele je da ponovo osete s nekim emocionalnu bliskost, koju su nekada imale sa svojim partnerom, a sada su je izgubile. Psiholozi tvrde da će veliki broj žena pre odabrati nesrećnu ljubav koja ih ispunjava osećanjima, nego potpunu prazninu i izostanak emocija.
 
  Želja za pažnjom
  Svaka žena želi emotivnu vezu, a isti je slučaj i sa pažnjom i sitnim znacima koji svakom gode. Jedan od razloga zašto se žene upuštaju u ljubavnu aferu je upravo pažnja. Nekada su je dobijale od partnera i uživale u njoj, ali onda je ta pažnja zamenjena pivom sa prijateljima ili fudbalom. I u ovakvim trenucima obično se pojavi neko koga zanima šta žena ima da kaže, neko o kome sve češće razmišlja i mašta i ko otvoreno pokazuje da ga zanima. I to je upravo ono što je ženi potrebno. I zato, kako odoleti izazovu, kako se ne prepustiti potrebi da se ponovo oseti željena i posebna?
 
  Beg od rutine
  Rutina je nekoliko puta proglašavana za jednog od najgorih prijatelja svake veze. Svakodnevni ritam zaposlene žene (posao, povratak kući, briga oko dece...) ne ostavlja mnogo prostora za uzbuđenje i razbijanje zamorne rutine. I onda u taj predvidivi krug uđe novo lice koje razbija monotoniju. To može da bude šarmer sa posla sa svojim pričama o beskonačnom nizu ljubavnih uspeha ili komšija koji se tako slatko osmehuje... I odjednom sve deluje nekako daleko od svih problema koje donosi dosadna svakodnevica.
 
  Usamljenost
  Nema ništa gore od toga kada je žena sama u vezi. To je najgori osećaj. Usamljenost je odličan izgovor za prevaru. I upravo zbog toga mnoge žene lek za usamljenost traže daleko od kuće, sa nekim drugim.
 
  Želja za romantikom
  Ovaj svet ponekad zna da bude dosadan sa svojom predvidivošću. Ali, šta ako tamo negde iza sedam mora i sedam gora stvarno postoje suncem okupana polja i zelene šume u koje će nas odvesti naš princ? Budimo iskrene. U početnoj fazi veze ili avanture niko ne može da razmišlja razumno. Nijedna žena nije u stanju da analizira svoje postupke, već se predaje emocijama, koje često ženu odvode u zabranjene vode. Romantika je sinonim za ljubav. Čak i kada napolju pada kiša, u ženinom svetu sa njenim voljenim uvek sija sunce. Takav je svet u kojem svi ponekad želimo da živimo, pa makar znali da je sve to samo kratak san.
 
  Seks

  Iako neke žene ne bi ni na mukama priznale da su se upustile u avanturu zbog seksa, ima nešto i u tome. U onom drugačijem, dobrom, strastvenom seksu. Na kraju krajeva, koja žena ne poželi da na trenutak zaboravi ulogu dobre devojke? Nećemo otkriti toplu vodu ako kažemo da je seks sa ljubavnikom uzbudljiv. A ima li šta poželjnije od zabranjenog voća?