Broj 79
Početna > Lepi i zdravi > DA BUDE ŠTO VIŠE BEBA U SRBIJI

KLINIKA „PLODNOST” PROSLAVILA JUBILEJ

DA BUDE ŠTO VIŠE BEBA U SRBIJI

Stručnjak proslavljen i u svetu, ginekolog, androlog i seksolog dr Savo Bojović proslavio 20 godina rada poliklinike „Plodnost” u Novim Banovcima

Svestan činjenice da kod nas postoji drastičan pad stope nataliteta, dr Savo Bojović je odavno stavio na raspolaganje svoje znanje i iskustvo kako bi mnogim parovima u Srbiji pomogao da reše problem neplodnosti. Davne 1988. godine otvorio je kliniku „Plodnost" u Novim Banovcima koja se prevashodno bavi ispitivanjem i lečenjem bračne neplodnosti. Dvadeset godina rada obeleženo je svečano uz kratku retrospektivu svega što je klinika, ali i porodica Bojović postigla protekle godine. Pored toga što je predstavio najnoviju knjigu Razgovori o seksu, orden časti koji je dobio od ruske vojske, proglašenje od strane Internacionalne lige humanosti za humanistu, dr Bojović je ponosno pokazao 20 plivačkih medalja dvanaestogodišnje unuke Taise, kao i uspehe unuka Save juniora. Program su ulepšali i hor „Ostrog” iz Novih Banovaca i KUD „Branko Radičević” kao i izložba slikara. „Ja ovo doživljavam kao manifestaciju poštovanja, ljubavi i pažnje. U narodu kažu - Daj bože da vam se dobro dobrim vrati - jer samo tako imamo osećaj, što kaže Njegoš, 'Imao se rašta i roditi'. ”
 
  Originalne metode lečenja

  Savo Bojović, lekar specijalista, ginekolog-androlog-seksolog, već 35 godina se bavi praktično, stručno i naučno problemima bračne neplodnosti, ginekološkim bolestima, androloškim problemima i seksološkom disfunkcijom. Na klinici „Plodnost" postoje originalne metode lečenja razvijene posle naučnoistraživačkih studija. Istaknuti stručnjak je posebno ponosan na biljni preparat Savabo. „To je naš patent, koji zaustavlja dalje propadanje kvaliteta semena", objašnjava dr Bojović, i dodaje: „Izdvojio bih preparat Fertil koji čini muškarce plodnim i pomaže ženi da lakše zanese i daje bolje pamćenje kod starijih ljudi. A za mlade, kad idu u osvajanje, idealan je Intim set. Njime namažu polne organe pre seksualnog čina i štiti ih od svega, uključujući i sidu, što je ispitano na institutima." Dr Savo Bojović je mislio i na švalere pa je napravio aparat koji uspava seme, tako da mogu da budu sigurni da neće napraviti dete.
 
  Treba slušati unutrašnji glas
  Na pitanje koja je njegova poruka ljudima koji ne mogu da imaju decu, dr Bojović je sa optimizmom rekao - Vrlo je važno da slušaju impuls koji imaju u sebi, jer je to možda poruka i glas božji. Po mojoj logici, ako nešto kreneš da radiš, imaš šanse i da ga završiš. Duboko verujem u Boga i mislim da on šalje poruke svakome od nas i treba ići za njima. Ako muškarac ima problema sa testisima i nema seme, ide na biopsiju na ispitivanje, i u knjigama stoji da mi lekari ne smemo da ih lečimo jer ispada da on samo baca novac. Ja sam ljude koji su mi došli upozorio, ali su mi na to rekli da žele da idu dalje. Taj glas koji su čuli govorio im je da idu dalje iako su im lekari rekli da nema dalje. Sve ove godine, moja glavna preokupacija je da bude što više beba, i na tome radim.