Broj 78
Početna > Lepi i zdravi > KORISNI SAVETI

KORISNI SAVETI

KORISNI SAVETI

Kupka protiv stresa

Kupka protiv stresa
- Svakodnevno potapajte stopala u toplu vodu (ne vruću!) u trajanju
od tri minuta; toploj vodi dodajte kupku za stopala. Palčevima dobro
izmasirajte tabane i prste - to neverovatno dobro opušta i oslobađa od
stresa.

Rešite problem ispucalih peta
- Svako veče pre spavanja, stopala operite vodom i sapunom uz korišćenje kamena za pete, a zatim ih uvijte u peškir. Nakon toga nanesite deblji sloj hidratantne kreme, obujte pamučne čarape i prespavajte u njima. Postupak ponoviti nekoliko puta nedeljno i rezultat neće izostati.

Uredni nokti
- Skinite stari lak; predugo držanje laka može da ošteti nokte. Nokte secite ravno, da ne bi urastali i oblikujte ih turpijom, potezom u jednom smeru.

Kupka protiv stresa
- Svakodnevno potapajte stopala u toplu vodu (ne vruću!) u trajanju od tri minuta; toploj vodi dodajte kupku za stopala. Palčevima dobro izmasirajte tabane i prste - to neverovatno dobro opušta i oslobađa od stresa.

Dobro osušite noge
- Stopala dobro osušite, naročito deo između prstiju jer je loše sušenje jedan od glavnih krivaca za razvijanje gljivica.

Protiv znojenja
- Ako vam se noge znoje, koristite parfimisani puder za stopala ili antiperspirant kremu za stopala, za upijanje suvišne vlage, sprečavanje prekomernog znojenja i neprijatnih mirisa. Ukoliko su vam stopala umorna, možete upotrebiti neki gel za stopala koji hladi.

Udobna obuća je najvažnija
- Kupujte udobnu obuću. Cipele koje kupujete treba da budu bar centimetar duže od stopala. Kupujte ih na kraju dana kad su vam stopala umorna i otečena.
Probajte obe cipele pre nego što ih kupite. Stanite na prste pa ako vam cipela spada sa pete, to znači da su vam velike.
Suviše visoke potpetice mogu da dovedu do bolova u člancima i leđima. Obuća treba da bude fleksibilna i meka. Biće vam udobna ako lako možete da pomerate prste.