Broj 77
Početna > Zanimljivosti > DALEKO OD OČIJU I SRCA

KAKO ODRŽAVATI VEZU NA DALJINU

DALEKO OD OČIJU I SRCA

Čini se da je danas mnogo lakše ući u Ginisovu knjigu rekorda nego ostvariti uspešnu vezu. Još ako je ljubav koju ste toliko dugo tražili pronašla svoj put stotinama ili hiljadama kilometara daleko...

Da li smo dovoljno jaki da ostvarimo vezu s nekim ko nije tu svaki put kada nam treba rame za plakanje ili kada želimo samo zagrljaj? Veze na daljinu su splet okolnosti, mogu se dogoditi slučajnim susretom na nekom od putovanja ili biti  nastavak letnje romanse... Kako god počela, ona ne mora da ima nesrećan kraj. Postoje neke stvari koje mogu da olakšaju već očite probleme prilikom veze na daljinu.
 
  Očekivanja
  Kod veza na daljinu važno je da imate realna očekivanja. Morate biti svesni da se veze na daljinu mnogo razlikuju od „normalnih" veza jer osoba koju volite ne može da bude uz vas u svakom trenutku kada poželite zagrljaj, poljubac ili rame za plakanje. I to je nešto na šta treba da budete spremni. Sama činjenica da svoju ljubav ne možete da vidite baš u svakom trenutku čini one momente kada ste zajedno intimnijim i ujedno ih više cenite. Svi želimo pažnju, dodire, držanje za ruke. Međutim, kod veze na daljinu zaboravite na taj deo nežnosti. Umesto dodira tu je internet, umesto šetnje telefonski razgovor, umesto držanja za ruke SMS poruke. U trenucima kada niste zajedno, sve što ćete imati su znaci pažnje koje je omogućila današnja tehnologija.
 
  Poverenje
  Najvažnija stvar u svakoj vezi je poverenje, ali u vezi udaljenoj stotinama kilometara, poverenje postaje stub veze, oslonac bez kojeg ne možete ni da pomislite da bi veza mogla da funkcioniše. Kako većinu vremena niste sa voljenom osobom, ako nema poverenja, nema ni smisla započinjati avanturu zvanu veza na daljinu. Beskrajno poverenje s dozom realnosti, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazite, ključ je uspeha kod ovakvih veza. Osim poverenja, potrebna je komunikacija, i to na visokom nivou, jer komunikacija je sve što imate.
 
  Prednost
  Ovakve veze prava su poslastica za ljude slobodnog duha koji vole svoju slobodu i neprestana druženja s prijateljima. Znate da imate nekoga, da ga volite, i on vas, ali ipak ste slobodni da svoje slobodno vreme rasporedite kako želite. Kada su veze na daljinu u pitanju, nemojte da budete potpuni pesimista i voditi