Broj 75
Početna > Lepi i zdravi > Rešite se neželjenih dlačica

Rešite se neželjenih dlačica

Plavušama i crvenokosim devojkama dlačice su neprimetne i ne izazivaju neugodnost, dok su kod tamnokosih dama mnogo vidljivije. Osim toga, neke žene, bez obzira na boju kose, pate od pojačane dlakavosti lica.

Ukoliko vi spadate među one koje imaju taj problem, ne brinite, postoje jednostavni načini da se rešite neprijatnih dlačica! Depilacija voskom je jedan od najboljih metoda skidanja dlačica sa lica, ali to ume da bude i veoma bolno, posebno kod crnokosih žena kojima je koren dlake mnogo jači nego kod plavuša. Kod depilacije treba sačekati da dlačice izrastu nekoliko milimetara. U narednih nekoliko koraka lako ćete ukloniti dlačice, a vaše lice izgledaće glatko kao svila.

 

 

Priprema

Pre nego što počnete sa depilacijom, treba dobro očistiti lice od šminke i svih nečistoća. Prvo mlekom za skidanje šminke očistite lice, a onda i blagim tonikom. Ne bi bilo loše da uradite i kompletan piling lica koji će ukloniti mrtve ćelije.

Topli vosak

Vosak za depilaciju može se naći u svakoj apoteci. Dermatolozi preporučuju da se dlačice na licu uklanjaju uz pomoć toplog voska. Evo kako to možete da uradite: prvo ugrejte vosak na ringli i sačekajte nekoliko minuta da se on prohladi. Najbolji način za proveru temperature je da malo voska nanesete na unutrašnju stranu zgloba ruke.

Nanošenje voska

Kada ste se uverili da je temperatura voska dobra, pomoću drvenog štapića, koji dobijate u pakovanju, nanesite vosak iznad usana. Važno je napomenuti da vosak treba naneti u tanjem sloju u pravcu rasta dlačica.
Skidanje
Ostavite vosak da stoji oko 20 sekundi. Prstima druge ruke zategnite kožu, a zatim jednim brzim pokretom skinite traku. Ponovite ovaj postupak ukoliko primetite da niste uklonili sve dlačice. Posle toga nanesite smirujuću kremu na tretiranu oblast.