Broj 74
Početna > Zanimljivosti > KAKO NANETI PARFEM

KAKO NANETI PARFEM

Parfem opisuje vašu ličnost i ostavlja utisak na druge. I zato izaberite onaj koji vam najbolje pristaje. Neka parfem postane neizostavni deo vas, vaš znak prepoznavanja

Početak dana
Ujutru prsnite parfem na donji deo tela, ne na vrat ili zglob. Kako dan prolazi, parfem se lagano širi i na gornji deo tela, pa se miris ne gubi tokom dana. Najbolje bi bilo da miris prsnete na kolena, nožni zglob i na suknju ili pantalone.

Za veče
Zna se da postoje laganiji parfemi za dan, ali i one ekstravagantne note koje su rezervisane za veče. Kada stavljate večernji senzualni parfem, prsnite ga direktno iza ušiju i na vrat. Preplaviće vas mirisni oblak parfema. Možete se poslužiti i malim trikom: za duže trajanje mirisa, naprskajte ga malo i na kosu.

Ne preterujte
Držite bočicu nekoliko santimetara od kože i svaku oblast naprskajte samo jednom. Nemojte preterivati, nema potrebe za tim. Ukoliko je koža mokra, znači da ste držali isuviše blizu bočicu.

Kako da znate da li ste dovoljno stavili?
Poprskajte nekoliko kapi na ruku, zatim je protresite kroz vazduh i pomirišite. Osetićete punoću mirisa na vašoj koži i to će vam biti jasan pokazatelj koliko ste parfema naneli na kožu. Ukoliko se ne oseća dovoljno, prsnite parfem ponovo na željena mesta.

Budite decentni
Žuri vam se i nemate vremena da sačekate nekoliko minuta i vidite da li ste naneli dovoljno parfema. Uradite sledeće: poprskajte parfem u vazduh i lagano prođite kroz oblak mirisnih nota. Miris će se zadržati na vašoj koži, kosi i odeći i nećete morati da brinete da li ste stavili premalo.