Broj 73
Početna > Intervju > SLADAK ŽIVOT UDVOJE

SLADAK ŽIVOT UDVOJE

Ivana je imala tu privilegiju da razgovara sa nekim od svetski poznatih faca, među kojima su Hale Beri, Morgan Frimen, Majkl Mur, Robert de Niro... Fascinirana je Anđelinom Džoli, a sa Vilom Smitom se smejala od srca. Lepa voditeljka podelila je sa nama koji profesionalni izazov joj je bilo najteže da savlada, koga bi volela da ugosti u svojoj emisiji, sa kojim osobama nikada ne bi mogla da pređe na ti i u čemu se ona i njena koleginica Aleksandra Jeftanović nikada neće složiti. Takođe, otkrila nam je da pored sebe ima savršenog muškarca koji je voli upravo onakvu kakva je, koje su čari života udvoje, kao i kakvo bi venčanje volela da ima, a kako taj čin zamišlja njen verenik.


Sećaš li se trenutka kada si se zarazila ovim poslom?
Nije bio određeni trenutak u pitanju, jednostavno sam počela da radim ono što volim i za šta sam imala afiniteta. S vremenom i sa sticanjem iskustva shvatila sam da je to ono u čemu sam najbolja.


Možeš li da se setiš na šta si potrošila svoj prvi honorar?
Ne, ali znajući sebe, verovatno je to bilo na neke krpice. Mada, na početku sam se trudila da opremim dom tehnikom koja mi omogućava da radim i od kuće.


Pamtiš li prve uspehe, ali i prve neuspehe?
Uvek se radije sećam uspeha i pamtim samo lepe stvari. Bilo je više gafova koji su u vezi sa tremom i neiskustvom kad je reč o programu uživo. Recimo, u početku mi se nije sviđalo kako se snalazim u studijskom delu emisije i tako to... Najveći uspesi su sve emisije koje sam uradila na filmskim festivalima u Kanu i Veneciji, kao i uspeh emisije „Da pređemo na ti".


Imaš li uzore u novinarstvu?
Nemam samo jednu osobu koju bih izdvojila, ja sam TV manijak, gledam sve i svašta i samim tim nisam ni sama svesna ko je i koliko uticao na ono što ja radim.


Šta čini televizijsko novinarstvo zanimljivijim?
To što definitivno nije dosadan posao. Pogotovo ako se trudiš da ga učiniš zanimljivijim putovanjima, interesantnim prilozima... Sve opcije su otvorene. Ovo je posao u kome nema stagniranja i prostor za napredovanje uvek postoji.


Koji profesionalni izazov ti je bilo najteže da savladaš?
Bilo je prilično teško savladati sve detalje u vezi sa filmskim festivalima, pogotovo što sam sve savladavala sama - od shvatanja kako to, u stvari, funkcioniše do krajnjeg proizvoda i intervjua sa svim tim svetskim zvezdama. Takođe, postavka i oživljavanje emisije „Da pređemo na ti" bila je jedan od izazova.


Radila si intervjue sa brojnim svetskim zvezdama - Skarlet Johanson, Hale Beri, Džonom Malkovičem, Anđelinom Džoli, Majklom Murom, Morganom Frimenom, Robertom de Nirom, Vilom Smitom... Koji sagovornici su ti bili najzanimljiviji, a koga ne bi više nikada intervjuisala?
Zaista ne postoji niko za koga bih tvrdila da ne želim više nikad da ga intervjuišem. To su sve profesionalci sa kojima nisam imala nikakvih problema, ali, naravno, postoje oni sa kojima je teže raditi. Hale Beri je bila prilično neraspoložena kad smo radile intervju pa nije ostavila neki utisak na mene, a možda nije stalno takva, moguće da je bila umorna ili nezadovoljna jer je promovisala loš film, Catwoman. Morgan Frimen je delovao prilično hladno i uobraženo, dok reditelj Spajk Li ima običaj da odgovara na pitanja sa da i ne, mada se uvek raspriča ako ga pitate o njegovoj omiljenoj temi: košarci. Anđelina Džoli me je oduševila svojom inteligencijom i normalnim ponašanjem, ona se zaista trudi da ispoštuje svakog sagovornika. Vil Smit je jedna od najharizmatičnijih osoba koje sam intervjuisala. Sa njim sam umirala od smeha.


Kada prvi put sretneš izbliza neku poznatu osobu, šta prvo primetiš na njoj?
Kako nosi svoju popularnost i da li je prijatna osoba.


Sa kojim osobama nikada ne bi mogla da pređeš na ti?
Ranije sam govorila da su to neki političari, međutim, gledajući neke od njih, dođe mi da ih pozovem u goste i da im postavim neka prava pitanja!


Koga bi volela da ugostiš u svojoj emisiji?
Volela bih da dođu Vlade Divac, Anica Dobra, Branka Katić, Nikola Kojo, Novak Đoković...


Aleksandra i ti ste uigran tandem. Pored boje kose, u čemu se vas dve nikada nećete složiti?
Sviđaju nam se potpuno različiti muškarci...


Kojoj poslovnoj ponudi ne bi mogla da odoliš?
Volela bih da postanem urednik zabavne redakcije, ali pre toga bi morao da mi se desi neki duži odmor.


Koje su prednosti, a koje mane žena u tridesetoj?
Zrelost u svakom pogledu. Svesna sam ko sam, šta mogu, a šta ne. Tačno znam šta želim. Za sada, mane još uvek ne osećam.


Koliko te ljubav menja?
Pored mene je osoba koja me voli baš takvu kakva jesam, tako da nema potrebe da se menjam.


Nedavno si se verila, kakvo venčanje priželjkuješ?
Lomim se između venčanja na plaži pustog ostrva i velike neobavezne žurke. S druge strane, Aleksandar želi tradicionalno venčanje. Naći ćemo se negde na sredini.


Odnedavno živiš sa verenikom, kakav je život udvoje?
Divan! Udvoje je sve lepše i lakše.


Da li već razmišljaš o prinovi?
Razmišljam, naravno. Sigurna sam da će beba u moj život doneti lepe promene.


Šta bi volela da ti se desi u narednom periodu?
Neka se sve odvija kako je krenulo na svim poljima i biću prezadovoljna.