Broj 72
Početna > Lepi i zdravi > ŠMINKA U STILU TRIDESETIH

PROLEĆNI TRENDOVI

ŠMINKA U STILU TRIDESETIH

Proleće nam je konačno stiglo, a sa njim dolaze i novi trendovi. Pogledajte šta vam vodeće kozmetičke kuće preporučuju

Trendovi se ove sezone više okreću kozmetici koja ističe prirodnu lepotu lica. Novi trendovi uključuju šarenu paletu pastelnih boja za dnevnu šminku, a za uveče ljubičasto i plavo. Smoki ajs stil i dalje je popularan, ali u svetlijim nijansama: sivoj i metaliksrebrnoj. Kako biste se uklopili u modne trendove inspirisane egzotikom i izgledom iz tridesetih, treba da znate da je u modi mat podloga i zagasitocrveni ruž za usne.


Pastelne senke

Obeležje prolećne šminke su pastelne senke, posebno cvetne boje i višebojne senke na kapcima. Neke od boja koje izgledaju fantastično na očima su svetloplava, zelena i ljubičasta. Da biste dodatno istakli oči, koristite olovke i krejone. Bez straha upotrebite jake boje: jarkozelenu, žutu ili crvenu, uz odgovarajuću crnu ili smeđu olovku za oči. Ne zaboravite, uz to ide neupadljiv ruž.

Mačkaste oči
Ako ste vešti sa ajlajnerom, ovo je pravo vreme da pokažete svoje umeće. Mačkaste oči su ovog proleće u trendu, ali u kombinaciji sa laganom senkom. Ne zaboravite da akcenat stavite na oči, a ostalu šminku svedite na minimum.

Zagasitocrveni ruž

U skladu sa modnim povratkom tridesetih, nosi se zagasiti ruž, crvene i smeđe boje, ali i sve nijanse roze karmina. Uz to naglasite oči krejonom za oči ili ajlajnerom. Ovakva šminka odlično se slaže uz crnu odeću i odela.

Mat podloga
Šljokice su totalno aut! Kod odabira pudera, odlučite se za mat nijanse. Uz mat podlogu vaša šminka izgledaće kao da vas je šminkao profesionalac, a svetlucavi karmin će šminki dati profesionalan izgled, a svetlucavi ruž ili upadljiva senka izgledaće otmenije.

Maštoviti ukrasi na noktima
Ove sezone vratile su se izraženije boje. Pri tom, ne mislimo na crnu ili smeđu, već purpurnu, boju kestena i sve boje koje prate stil tridesetih. Uz pastelne boje, na noktima se nose bajkoviti ukrasi i zato ne štedite na dekoracijama i kreativnosti. Glavne boje uz taj stil su roze, narandžasta, žuta i plava. Ovog proleća vaša kreativnost doći će do izražaja: od mačkastih očiju do široke palete boja šminke i zanimljivih dekoracija na noktima. Zabavite se i uživajte u bojama!