Broj 72
Početna > Zanimljivosti > DOBRA STARA KLASIKA

NA ŠTA MIRIŠU MUŠKARCI?

DOBRA STARA KLASIKA

Kada neki parfem postigne trijumfalne uspehe i postane jedan od najprodavanijih mirisa svih vremena, mnogi se pitaju u čemu je tajna?

Kada neki parfem postigne trijumfalne uspehe i postane jedan od najprodavanijih mirisa svih vremena, mnogi se pitaju u čemu je tajna? Parfemi koji su lansirani 80-ih i 90-ih godina brzo su postali klasici koji su se do dana današnjeg zadržali na tržištu. Pitate li se koje parfeme muškarci i danas obožavaju?

Davidof - Cool Water
Jedan od najprodavanijih mirisa svih vremena osmislio je 1988. godine Pjer Burdon i tako pokrenuo dva velika trenda: povratak bibernih nota u modu i nagoveštaj sveopšte pomame za morskim i vodenim mirisima. Ovaj parfem i danas oduševljava svežinom lavande, mente, kedra, sandalovine, ambre i mošusa.

Kalvin Klajn - Eternity
Osvežavajući dnevni miris nastao je 1989. godine, a ime je dobio po osećaju večne pripadnosti Kevina Klajna tadašnjoj supruzi Keli. Mandarina, lavanda, jasmin, bosiljak, sandalovina i ambra stopili su se u muževan spoj mirisnih nota.

Iv Sen Loran - Opium
Kavalijer je iz firme „Firmenich" 1995. godine dobio težak zadatak: da kreira muški miris koji će nositi kontroverzno ime Opium i ponoviti komercijalni uspeh ženskog parfema lansiranog 18 godina ranije. Burbon vanila, sečuanski biber, kedrovina sa Atlasa i ambra stvorile su svež orijentalni miris.

Žan-Pol Gotije - Le male
Stakleni torzo u prugastoj mornarskoj majici, ispunjen svežim mirisom lavande, nane i vanile, od svog lansiranja 1995. godine stekao je mnoge poklonike.

Iv Sen Loran - Kouros
Ime je dobio po grčkom atleti koji je pre takmičenja na kožu utrljavao mirisna ulja, a kreirao ga je 1981. godine Pjer Burdon. Od trenutka kada je pušten u prodaju, spoj bergamota, meda, pačulija, kože, klinčića i sive ambre trijumfalno je zauzeo ubedljivo prvo mesto i stekao laskavu titulu jednog od najzavodljivijih muških mirisa.