Broj 71
Početna > Intervju > NISAM ZAVODNIK

VANJA UDOVIČIĆ

NISAM ZAVODNIK

Uprkos činjenici da ga devojke proglašavaju zavodnikom i najpoželjnijim muškarcem, Vanja nikako sa shvati zašto žene misle jedno a rade drugo

Vanja nam je pričao kakav je život u Italiji, kako provodi vreme kada je u Beogradu i gde ga sve možete videti. Takođe, otkrio nam je zašto su Beograđanke lepše od Italijanki, kakve devojke voli, ali je i dodao da kod nežnijeg pola nikada neće razumeti zašto su ljubomorne na lepše žene, umesto na pametnije.
Kada ti se rodila želja da se baviš vaterpolom?
Sport je moja ljubav iz detinjstva, a vaterpolo je posledica toga. Jedna od prednosti mog poziva je pozitivna identifikacija, a mana, ma koliko zvučalo kao stereotip, nedostatak privatnosti i vremena provedenog sa dragim ljudima.
Čega si sve morao da se odrekneš da bi bio u vrhu?
Sport podrazumeva strogu disciplinu i čvrstu volju. Samo su spartanska odlučnost i volja, kao i svakodnevni naporan rad, mogli da me dovedu do uspeha. Takvim načinom života sazrite brže i propustite dosta bezbrižnih trenutaka... Ali, svaka medalja ima dve strane. Sve je stvar izbora i čvrste odluke.
Da nisi vaterpolista, bio bi...?
Pilot... Astronaut...
Kako izgleda jedan tvoj dan u Italiji, a kako u Beogradu?
Život sportiste je podređen rasporedu profesionalnih obaveza. Svakodnevno se trenira dva puta dnevno, a tu su i redovne utakmice... Svako od nas u inostranstvu zna da je tu zbog karijere koja zahteva disciplinu. U Italiji imam vrlo malo vremena, dok je u Beogradu svakako lepše, iako se broj obaveza ni tada ne smanjuje. Uglavnom se moj boravak ovde poklapa sa obavezama i planovima reprezentacije, a svaki slobodan trenutak koristim kako bih se posvetio fakultetu. Naravno, koristim svaku priliku da se opustim sa porodicom i prijateljima. Kada sam u Italiji, oni mi najviše nedostaju.
Kako provodiš vreme kada dođeš kući, gde možemo da te vidimo?
Čim dođem u Beograd, prvo odem na Fakultet organizacionih nauka, čiji sam apsolvent. Često me možete videti i na beogradskim ulicama, pošto mnogo volim da šetam.
Koliko se Italijanke razlikuju od naših devojaka?
Italijanke su decentnije, a Beograđanke su prirodno lepše.
Nekoliko puta si proglašavan od stane medija i žena za najzgodnijeg sportistu i najpoželjnijeg muškarca. Osećaš li se kao seks simbol?
Verujem da bi se mnogi menjali sa mnom, a ja se ni sa uspešnijima ne bih menjao.
Takođe, mediji pišu da si veliki zavodnik i šarmer...
Sebe ne doživljavam tako i to etiketiranje mi smeta.
Kako opisuješ sebe?
Kada sam dobar, ja sam vrlo dobar, a kada sam loš, onda sam u tome još bolji.
Koliko su vaterpolisti popularni kod lepšeg pola?
Ništa više nego ostali sportisti.
Na kakve devojke „padaš"?
Iskrene, vaspitane, obrazovane i samosvesne. Lepota se podrazumeva.
Koje osobine ceniš kod nežnijeg pola, a šta nikada nećeš shvatiti kod žena?
Cenim inteligenciju, iskrenost, sofisticiranost... Ne razumem zašto misle jedno, a rade sasvim nešto drugo. Često precenjuju periferne stvari, nikada nisu ljubomorne na pametniju ženu, već samo na lepšu.
Zašto je dobro biti Vanja Udovičić?
Vanja ili neko drugi... Najvažnije je biti svoj.
Koji životni cilj si sebi postavio, kako vidiš sebe u budućnosti?
Svakim danom imam novi cilj... Sa jakom ambicijom, ličnim integritetom, a pre svega radom, verujem da neće izostati uspeh. Ne verujem u starost, ako me to pitate.