Broj 71
Početna > Poznati > LEPOTA JE DAR

KRUNA ĐORĐEVIĆ

LEPOTA JE DAR

Kruna Đurđević oduvek je sebe videla na modnoj pisti. Rođena je 23. januara 1990. godine u Beogradu, ide u srednju ekonomsku školu, a poslednjih godinu i po dana radi kao fotomodel i manekenka.

Kruna Đurđević oduvek je sebe videla na modnoj pisti. Rođena je 23. januara 1990. godine u Beogradu, ide u srednju ekonomsku školu, a poslednjih godinu i po dana radi kao fotomodel i manekenka. Bavila se mnogobrojnim sportovima: košarkom, plivanjem, ronjenjem, klizanjem i tenisom. Pored neobičnog imena, šarma i lepote, visina od 182 cm izdvaja je od drugih devojaka. Njen moto je: „Ne menjaj sebe i ne ruši božiji dar, budi onakav kakav jesi".


Imaš lepo i neobično ime.

Istina, neobično i retko ime koje mi je otac dao. Ljudi koji prvi put čuju moje ime, misle da sam ga sama sebi dala kao umetničko ime.


Otkud ti u ovom poslu?

Fotomodel i manekenka sam nepune dve godine. Kao mala uvek sam se sređivala, šminkala, pozirala i zamišljala sebe kako hodam po pisti. Uvek sam mislila da je manekenstvo previše lep, ali i zahtevan posao. Kada mi se ukazala prilika da se oprobam u modnim vodama, oberučke sam je prihvatila.


Na koga se ugledaš?

Velika je konkurencija i nije lako reći ko je najbolji, ali izdvojila bih Aleksandru Ambrosio, Žizel, Kejt Mos, Karolinu Marfi, Karolinu Kurkovu, Adrianu Limu i Natašu Vojnović.


Često se mogu čuti komentari da manekenke, u stvari, i nisu lepe. Šta misliš o tome?

Lepota je relativna, ona je stvar ukusa, a oni su različiti. Po meni, dobra manekenka pre svega treba da bude šarmantna i beskrajno ženstvena.


Šta je za tebe lepota?

Prirodnost. Mislim da ta reč dovoljno govori. „Ne menjaj sebe i ne ruši božiji dar, budi onakav kakav jesi", uvek kažem sebi.


Šta je u manekenstvu kao iz snova?

Sama reč manekenka je kao iz snova. Putovanje, druženje, iskustvo, nova poznanstva... Ovo je zanimljiv i uzbudljiv posao, pun neizvesnosti koja podiže adrenalin.


Koje su prednosti, a koje mane posla kojim se baviš?

Prednosti su te što ste uvek u formi, lep izgled, sticanje popularnosti, putovanja, nova prijateljstva, uživanje... Međutim, ovaj posao ne garantuje uspeh i ponekad ume da bude naporan.


Sa kojim kreatorom bi volela da radiš?

Moj san je da radim sa Dolčeom i Gabanom.


Kakav je tvoj stil oblačenja?

Moj stil odevanja je, kao i kod svake tinejdžerke, sportska elegancija. Lako prilagodljiva određenom događaju. Kada su modni trendovi u pitanju, svakodnevno se informišem, ali ne podležem svakom trendu.


U kojoj boji se najlepše osećaš?

Zavisi od godišnjeg doba, braon mi je za zimsku varijantu, a bela i pastelnoroze za leto. Uglavnom nosim pastelne boje.


Kako održavaš vitku liniju?

Ne držim dijete, to nije zdravo. Jedem u umerenim količinama, ne posle osam uveče, u ishranu sam ubacila više voća, a trudim se da jedem manje slatkiša i pijem dosta tečnosti. Idem na aerobik, ne tako često zbog manjka vremena, ali sasvim dovoljno da ostanem u formi.


Da li muškarci zaista više vole manekenke nego „obične" devojke?

Nema pravila. Možda muškarce zaista više privlače manekenke, ali ako nekoga zaista volimo, nije bitno čime se on bavi.