Broj 71
Početna > Zanimljivosti > KAKO PO OSMEHU DA SAZNATE KAD JE NEKO ROĐEN...

HOROSKOPSKI ZNACI I SMEH

KAKO PO OSMEHU DA SAZNATE KAD JE NEKO ROĐEN...

Ovan - Ovnom vlada Mars i često je, zbog agresivnosti planeta, najzabavnije i najsmešnije kad se šali na tuđ račun. Smeh je glasan, neobuzdan, a takve su i šale, često okrutne. Jakog ega, Ovan ne prihvata šalu na sopstveni račun.

Bik - Bik nije sklon neobuzdanim zabavama, njegov je humor uvek suptilan i u granicama lepog ponašanja, jer njime vlada Venera. Istrpeće šalu na svoj račun, i to bez uzvraćanja. Ipak, izbegava grube, prostačke šale i voli intelektualne zavrzlame.
 
 Blizanci - Od pravih prostačkih šala do intelektualnih zavrzlama, uvek s duhovitim predznakom, Blizanci su i sami po sebi smešni. Bez obzira na to jesu li majstori gegova, smešne pantomime ili prepričavanje viceva, njihov je život uvek obogaćen duhovitim pogledom na svet.
 
 Rak - Iako radije sluša nego prepričava šale, to nikada neće biti nešto vulgarno. Ovo je porodični čovek koji zna kako reči mogu da povrede - makar bile izrečene u šali. Zbog toga se Rakovi ne ubrajaju u savršene komičare; jednostavno su isuviše uviđavni prema drugima, i presenzibilni prema svemu!
 
 Lav - Lav kao pravi zabavljač može zablistati usred komičarske monodrame, te se može reći da je duhovit ako to želi. Ne prezajući ni od čega, on će zablistati i pobrati buran smeh i aplauze.
 
 Devica - Device nisu rođene za šale i viceve, čak i smeh je teško izmamiti od njih. Osećaj manje vrednosti i večno pitanje zadovoljava li ili ne, koči Devicu u opuštanju, a smeh je, ne zaboravimo, rezultat umeća opuštanja. Ozbiljnost je njena karakteristika koje se teško oslobađa čak i kada joj smeta u životu.
 
  Vaga - Vage su katkad posebno raspoložene za šalu, i bukvalno blistaju neozbiljnošću kojom zasmejavaju sve oko sebe. Suzdržaće se vulgarnosti, jer, ipak, Venera vlada ovim znakom. Uđe li u ozbiljne životne situacije, tražiće duhovitu stranu, ali pitanje je hoće li se usuditi podeliti je sa drugima.
 
 Škorpija - Škorpija je po prirodi mračan i tajanstven znak, no to ne znači da nije sposoban za šalu. Upravo suprotno, škorpije mogu biti prilično duhovite, posebno što se crnog humora tiče. Ne štede nikog, pa ni sebe, i često do suza zasmejavaju okolinu.
 
  Strelac - Majstor duhovitosti Strelac okuplja široku publiku koja ga sledi u stopu - ako nemate razlog zbog kojeg biste se nasmejali, potražite Strelca. Pod vladavinom Jupitera, ima urođeni optimizam i smisao za humor, koji nesebično daruje svima!
 
 Jarac - Saturnov podanik teško da razume šale, a smejanje mu ide još teže. Možda je ozbiljnost kočnica za sve smešno, pa se ovi ljudi retko smeju, osim ukoliko u podznaku nemaju neki znak koji se smeje. Za Jarca je život uvek ozbiljan, on je uvek na oprezu, ne zna da se opusti i nema vremena za smeh.
 
 Vodolija - Za Vodoliju je smeh samo povremeno utočište od revolucije i trke u nepoznato, ali kad se dogodi, tada nema granica. Raspoloženja menja više puta na dan pa naiđe i duhovito razdoblje. Od crnog humora, pa sve do sasvim vulgarnih šala. A kad nije raspoložen, smeh, jednostavno, ne postoji.
 
  Ribe - Isplivaju li po koji put iz mutne dubine, možda se i nasmeju, svojoj muci najčešće, ali i kakvoj ispričanoj šali. Ribe nisu komičari po opredeljenju, pa se nakon tugovanja nesvesno smeju vlastitim zabludama. A njih otkrivaju, relativno često! Ipak, opterećene svakodnevnim brigama, uživaju u zabavljačkim talentima drugih, no nažalost, ne znaju sami da ih iniciraju.