Broj 70
Početna > Intervju > U VRTLOGU OBAVEZA

JOVANA JANKOVIĆ

U VRTLOGU OBAVEZA

Mlada novinarka nacionalne televizije Jovana Janković, i pored toga što nema dug novinarski staž, jedno je od zaštitnih lica RTS-a. Svakog radnog dana u šest sati poželi nam dobro jutro u Jutarnjem programu, koji vodi i uređuje sa Srđanom Predojevićem

Ove godine je dobila odgovornu ulogu voditelja Evrovizije, najbolji posao koji neki TV voditelj iz Srbije može da dobije u karijeri, kako je izjavila. Njen partner će biti Željko Joksimović koji je na Pesmi Evrovizije pre tri godine u Istanbulu osvojio drugo mesto sa pesmom Lane moje.
S obzirom na njihovo veliko pređašnje iskustvo i uspeh na javnim nastupima, srpska javnost očekuje od izabranog voditeljskog para da na predstojećoj Evroviziji predstavi Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu Evropi i svetu. Sa Jovanom smo pričali o pripremama pred veliki događaj.


Kada ste saznali da ćete voditi Evroviziju, kome ste prvo javili?

Prvo dečku pa roditeljima.
Koji osećaj je u tom momentu prevladao, sreća ili strah od velike odgovornosti?
Prvenstveno sreća, i to je bila emocija koja je preovlađivala narednih nekoliko sati. Posle toga usledio je osećaj velike odgovornosti pošto je to ipak događaj od nacionalnog značaja.
Pre zvaničnog obaveštenja, jesti li imali favorita za ulogu voditelja Evrovizije?
Nisam imala favorita, mada smatram da ima dosta mojih koleginica koje bi takođe bile odličan izbor za voditeljku Evrovizije.
A, da li se među vašim kolegama/koleginicama pričalo kome će ta uloga najverovatnije biti poverena?
O tome se uopšte nije govorilo u mojim krugovima mada se naše rukovodstvo sigurno bavilo veoma dugo time.
Jeste li se u nekom momentu ponadali da bi Srđan mogao da bude vaš partner i u ovom slučaju?
Srđan i ja smo pričali o tome ko bi bio dobar izbor, ali sebe nikada nismo svrstavali u favorite, s obzirom na to da smo oboje novinari informativnog programa. Srđan je urednik Beogradskog programa koji pravi četiri sata živog programa i on, i da mu je ponuđena uloga voditelja Evrovizije, mislim da ne bi mogao da se prihvati tog posla jer je prebukiran. Ja ću, zbog obima posla vezanog za Evroviziju, odsustvovati iz Jutarnjeg programa mesec dana.
Daje li vam on savete?
Srđan je veoma dobar savetodavac i moj veliki prijatelj.
Mislite li da ćete vi i Željko biti dobar spoj?
Željko je pravi izbor za muškog voditelja iz mnogo razloga. On vlada scenom iako nije profesionalni voditelj, veliki je džentlmen na sceni i profesionalac.
Da li ste u kontaktu sa Željkom Joksimovićem, jeste li već otpočeli neke pripreme?
Stalno smo u kontaktu i prva faza naših priprema je u toku. Mesec dana pred sam početak takmičenja ćemo raditi po ceo dan kako bi sve to izgledalo što je bolje moguće.
Zna li se možda već sada kako ćete izgledati te večeri? Hoće li neki domaći kreator kreirati haljine za vas?
O tome se još uvek razmišlja. Videćemo ko će biti stilista pa ćemo, u skladu sa predlozima te osobe, doneti konačnu odluku vezanu za moju garderobu. Jedino što se sada zna jeste da je meni potrebno devet haljina i da će sve sigurno biti veoma glamurozne jer je sama manifestacija takva.
Hoćete li i sami moći da učestvujete u odabiru svečanih toaleta?

Naravno, jer ipak ću ja biti ta koja će nositi tu garderobu. Najgore je kada nosite na sceni nešto u čemu se ne osećate prijatno i lepo. Pre samog izlaska na scenu ja treba da budem zadovoljna pa tek onda svi ostali.
Očekujete li promene u vašem poslovnom okruženju posle Evrovizije? Hoćete li ostati verni Jutarnjem programu?

Jutarnji program je moja velika ljubav i za sada nemam namere da ga napuštam.