Broj 7
Početna > Intervju > LJUBAV JE NAJVAŽNIJA

Nena i Momćilo

LJUBAV JE NAJVAŽNIJA

Ona je zanosna šarmantna plavuša, manekenka, supruga rok muzičara i majka troipogodišnjeg Luke. Pored pojavljivanja u reklami za „supe C“, promoterka je Telekomovog veb portala „Na dlanu“. Nekadašnja muza mnogih poznatih fotografa i zaštitno lice italijanskih modnih dizajnera kaže da se dovoljno dokazivala sebi, ali i drugima i da sada jedino želi da se posveti porodici, sinu Luki i suprugu Momčilu Grujičiću, poznatom beogradskom muzičaru.

Prošlo je devet godina od kako su se prvi put ugledali u jednom klubu u Novom Sadu, gde je Momčilo nastupao sa nekadašnjim bendom, a njihova ljubav ni danas ne jenjava. Kada su pre tri i po godine dobili sina, njihova ljubavna romansa pretvorila se u najlepšu bajku. Od kada se rodio Luka Vid, život ovog neobično – običnog para više nije isti, a stranice ispisuju brojne anegdote i komične situacije u kojima se svakodnevno nalaze
 - Nena i ja smo se znali od ranije jer je njena sestra bila udata za gitaristu iz mog benda pa je povremeno dolazila na naše svirke. Pošto su svi bili stariji od nas, njoj je bilo dosadno u njihovom društvu pa smo tako provodili više vremena zajedno. Kada sam je ugledao bila je to simpatija na prvi pogled. Razmenili smo brojeve telefona i ubrzo počeli da se viđamo. Ona je u to vreme već bila afirmisana manekenka koja je karijeru izgradila u inostranstvu, ali ja nisam znao ništa o njoj sem da je model. Na prvu loptu, privukla me je njena lepota, a kasnije smo se i fenomenalno skapirali. Ubrzo smo počeli da živimo zajedno, a posle dve godine zajedničkog života shvatili smo da super funkcionišemo i da je to ono pravo, priča Momčilo.
 Nena i Momčilo su se ubrzo preselili u Beograd i počeli život pod istim krovom.  Pet godina su živeli punim plućima, izlazili, putovali po svetu i bili posvećeni jedno drugom. Jedno putovanje je bilo posebnije od ostalih, jer su tada rešili da vezu krunišu detetom.
  - Zaljubila sam se u njegov glas, tetovaže i kovrdže. Osvojio me je pevanjem. Posle par minuta razgovora zaljubili smo se jedno u drugo. Jednostavno smo se našli. Momčilo je čovek na koga mogu da se oslonim. Daje mi sigurnost, uvek znam da mogu da računam na njega.  Posle pet godina zabavljanja želeli smo da unesemo novine u naš život. Htela sam da napravim pauzu u karijeri, da se odmorim od silnih slikanja i poslova. Začeli smo dete dok smo bili u Japanu. Imala sam mogućnost da se porodim negde u inostranstvu, ali smo zajedno odlučili da to bude baš u Beogradu. Trudnoću sam lako podnela, jedino sam bila malo zahtevnija što se tiče hrane. Verujem u Boga i znala sam da će sve biti u redu. I tako je i bilo, imala sam lak porođaj koji je trajao svega dva sata – priča lepa manekenka.
 Kada je prinova stigla u njihov dom, Momčilo se odlično snašao u ulozi oca i  na sve načine je pomagao svojoj dragoj oko novorođene bebe. Radost koju je Luka Vid uneo u njihove živote nije mogla da se poredi ni sa čim na svetu.
 - Prvih nekoliko meseci zajedno smo menjali pelene i brinuli oko Luke. Kasnije se Nena uigrala i brzo je menjala pelene, tako da sam ja samo smetao. Dok ga ona presvuče za nekoliko minuta, meni treba pola sata za to. Pošto sam trenutno okupiran albumom i više vremena provodim van kuće, Nena je glavna što se tiče strogoće, što je i normalno jer ona provodi više vremena sa njim, posvećenija je.
 - Materinstvo me je dosta promenilo, uozbiljilo me je. Sada dva puta razmislim kada nešto hoću da kažem ili uradim. Više nema rečenica tipa : ne mogu, neću, sve mogu i moram. Ništa mi nije teško da uradim za njega, jer nema veće sreće kada me sin zagrli i poljubi.
 Iako su devet godina zajedno i imaju sina od tri i po godine, Nena i Momčilo još nisu stali na ludi kamen i krunisali svoju ljubav brakom.
 -Trenutno ne razmišljamo o braku jer nama taj papir ništa ne znači. Pošto sam godinama radila u inostranstvu, komplikovano je menjati sve te papire, to je dug proces. Kada nam bude monotono i kada budemo želeli da u našem odnosu nešto promenimo i kada se stvori odgovarajući momenat za svadbu, venčaćemo se. Najlepše je kada se takve stvari dese spontano tvrdi Nena.