Broj 7
Početna > Intervju > BALKANSKA LEPOTA

Gordana Strajin

BALKANSKA LEPOTA

Gordana Strajin je osvojila krunu na izboru za ’Balkan Beauty ambasador 2006’ koji je prošle godine održan u Solunu. Ovoj dvadesetpetogodišnjoj studentkinji Fakulteta za trgovinu i bankarstvo ovo nije prvo veliko priznanje. Do sada je učestvovala na brojnim izborima za miss: izbor za ’Miss Turizma Evrope’, ’Miss Tourism Queen Internatinal 2006’. Gordana već sada obavlja svoju funkciju, koja joj je poverena sa titulom, u okviru koje će u narednih godinu dana, širom Balkana, promovisati balkansku lepotu, šarm, pamet, energiju i duh. Njen cilj je da se bavi humanitarnim radom i očuvanjem prirode. Sa njom smo razgovarali o šopingu, trendovima, stilu i lepoti kojom devojke sa naših prostostora ponosno zavode svet koji tek naslućuje šta brdoviti Balkan ima da mu ponudi.

Kako biste okarakterisali svoj način oblačenja?
Klasičnost i jednostavnost.

Da li pratite trendove po svaku cenu?
Ne, po svaku cenu ne.

Koliko se vaš stil promenio od kada se profesinalno bavite modom, da li vam neko pomaže u tome?
Kompanija Miss Yu mi je pomogla da izdefinišem svoj već postojeći stil.

Sa kim najviše volite da idete u kupovinu?
Najčešće u shoping idem s mamom Lepom. To je neki naš mali ritual. Moja mama me najbolje poznaje i dobro zna da proceni šta bi mi se od graderobe svidelo, pa mi samim tim pomaže u odabiru.

Šta mislite, da li odelo zaista čini čoveka?
Moje je mišljenje da čovek utiče pre na izgled odeće koju nosi, nego ona na celokupan izgled čoveka. Skupa garderoba nije preduslov za odličan izgled. Svaka osoba daje svoj lični pečat onome što nosi, htela ona to ili ne. Odeća može da nas ulepša donekle, ali samo ako znamo da je nosimo. Bitnije od svega je da imamo izgrađenu ličnost sa stavom i pozitivnom energijom koja izbija iz svake pore našeg bića.

Koja boja je najviše zastupljenja u vašem ormanu zašto, i da li ostatak garderobe podređujete toj boji?
U mom ormaru se može naći pregršt boja.Možda su u poslednje vreme najzastupljenije bela, bež, zlatna, braon, crna i crvena. Zlatnu kombinujem s braon ili belom, crnu sa belom ili crvenom. Što se sportske graderobe tiče, najzastupljenija je kombinacija bebi plava sa belom bojom.
 
Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za izlazak?
Mogu zaista brzo da se spremim, ponekad mi je dovoljno i 15 min. Mada ponekad, u posebnim prilikama i kada mi vreme to dozvoljava, počnem nekoliko časova ranije uživajući u vremenu koje mogu da posvetim samo sebi i svom izgledu.

Šta nikada u životu ne bi obukli?
Lisicu oko vrata i tanga kupaći kostim.

Bez čega u svojoj tašni nikada ne izlazite iz kuće?
Novčanik, ključevi, maramice, žvake, sjaj za usne, mali rokovnik. U poslednje vreme zbog učestalijih i iznenadnih putovanja sa kompanijom Miss Yu i pasoš.

Polažete li veliku pažnju na negovanje kose?
Polažem pažnju negovanju kose kao i celokupnoj nezi tela. Koristim samo Swarckopf-of šampon za kosu Gliss kur i pakovanje. Izbegavam nanošenje pene, gela i laka za kosu. Ne farbam kosu.

Da li biste se ošišali na kratko za neku modnu kampanju?
Zaista ne znam. Predpostavljam da bi to zavisilo od situacije i od toga koliko bi mi kampanja bila važna, ali ne bi zavisilo od novčanog iznosa.

Da li više volite zlatni nakit ili bižuteriju?
Volim belo zlato. Takođe može da mi se svidi i nakit od bižuterije.

Kako se relaksirate?
Plivanjem. U Novom Sadu šetnjom pored reke, a u Grčkoj u Atini, pored mora. Voda me smiruje i odvlači negativnu energiju.

Šta za vas znači obući se sa ukusom i imati stila?
Obući se s ukusom znači obući se u skladu sa godinama, izgledom, prilikom. Svako gradi svoj sopstevni stil, neki ga steknu kasnije eksperimentišući, neki ne shvataju ni da ga imaju, neki ga nikad ne otkriju iz razloga što neprestano kopiraju druge. Stilisti su ti koji našem ličnom pečatu daju završni sjaj. Ali najbitnije je da osoba ono što nosi zna da iznese.

Autor: Suzana Stanarević