Broj 69
Početna > Intervju > IGRAM SE BONDA

ALEKSANDAR SREĆKOVIĆ

IGRAM SE BONDA

Aleksandra Srećkovića Kuburu sve češće viđamo na malim ekranima.Koliko mu teško pada odvojenost od porodice i o kakvom odmoru sanja...

Posle zapažene uloge plaćenog ubice u seriji Urota, Kuburi je ponuđena glavna uloga u popularnoj seriji Ponos Ratkajevih. Kada tome dodamo da je u Zagrebu upravo završio snimanje serije Ja, Če Gevara, i da će u Beogradu u decembru završiti film Zajedno, čiji je i producent, vidi se da popularni glumac ima pune ruke posla. Trenutno je više angažovan u Hrvatskoj nego kod nas, a kako je došlo do saradnje sa tamošnjom produkcijskom kućom AVA, i koliko mu je teško palo odvajanje od porodice zbog posla, Kubura kaže

U poslednje vreme ste više angažovani u Hrvatskoj. Kako je došlo do saradnje sa produkcijskom kućom AVA?
Ta saradnja je počela pre dve godine na seriji Urota, a nastavila se na seriji Ja, Če Gevara, koja se još ne emituje jer snimanje još uvek nije završeno. Na kraju je došao i rad na seriji Ponos Ratkajevih. Kao i saradnja, i uloge u Avinim produkcijama su rasle te sam počeo sa malom a završio sa glavnom ulogom. Nadam se i daljoj, uspešnoj, saradnji.

Koja uloga vam je najdraža u svim tim projektima?
Svakako uloga Nemanje Lazarevića. Ta uloga mi je dozvoljavala da se zabavljam i igram Džemsa Bonda, pa partizana i Nemaca, mojih omiljenih igara iz detinjstva. Bilo je naporno, ali vrlo zabavno.

Možete li da uporedite uslove za rad u Zagrebu sa onim u Beogradu?
Vrlo su slični. Skoro sve u radu funkcioniše na isti način. Isti problemi i gotovo ista rešenja. Naravno, mogu da upoređujem samo Avu jer je to jedina kuća u kojoj sam radio, ali mislim da je ona vrhunski predstavnik svog posla.


Koliko vam je bilo teško da zbog posla mesecima budete u dve države?

Pet do sedam puta mesečno sam igrao predstave u Narodnom pozorištu u Beogradu, završavao sam snimanje filma Zajedno i dolazio da vidim porodicu. Još svakodnevna putovanja na setove od kojih su većina bili na 60-80 kilometara od Zagreba, pa vi vidite. To je u zbiru činilo oko 7000 kilometara mesečno.

Šta vam je najviše nedostajalo?
Porodica, odmor, prijatelji sa kojima mogu da zapalim cigaru, treninzi, odmor, odmor...

S kojim kolegom ste najčešće išli na kafu?
Pošto ne pijem kafu, najčešće sam išao na gemišt sa Hrvojem Klobučarom i na rakijicu sa Davorom Janjićem. Najveći deo mojih izlazaka se završavao u Gaveli. Prvo na predstavu pa u bife.


Da li ste imali vremena da vidite kako izgleda noćni život u Zagrebu?

Ne previše. Kad sam bio slobodan i sposoban za izlazak, gledao sam predstave, a kad mi je Marija bila tu, izašli bismo na neku svirku u Buldog na Cvetnom trgu. Ipak, mislim da Zagreb nije tako mrtav kao što se kod nas misli. Jedino što za jelo posle ponoći u centru postoji samo jedno mesto. „Pingvin” i to je to.

Da li vaš sin prati serije u kojima glumite? Kako ih komentariše?
Do sada nije, ali Ratkajeve prati. Ne redovno, ali gleda. Ne zapitkuje mnogo osim da li ću ja preživeti i pre neki dan je pitao da li će se serija završiti hepiendom. Da, hoće.

Kako izgledaju vaša porodična okupljanja?
Uglavnom užurbana i vremenski ograničena. Zato je, kada smo zajedno (htedoh reći skupa), velika buka jer svi pokušavaju sve da kažu. Bučna smo porodica.


Kako izgleda odmor iz snova porodice Srećković-Savić?

Svakako daleko od bilo kakve gužve, blizu vode, mora ili jezera i neka akcija. Sedenje nas ubija. Dakle, aktivni odmor.

Šta su prednosti, a šta mane braka dve javne ličnosti?
Marija i ja smo se venčali kad nismo bili poznate ličnosti ni u najavi. Tako da na svoj brak i ne gledamo tako jer je on rastao i sazrevao zajedno sa našim javnim rejtingom. Javnost, od kad nas zna pojedinačno, zna nas i zajedno, tako da su obe strane naviknute jedna na drugu.

Vaša supruga je jedna od najlepše građenih žena na javnoj sceni. Čini li vas to ponekad ljubomornim?
Zašto bi. Čini me ponosnim. Posebno što je izgled samo mali deo njenih kvaliteta.

Koji trač vas je slatko nasmejao?
Nismo mi neka podloga za tračeve. Vodimo skladan, porodičan život i čak je i najžuća javnost to odavno prihvatila, te se tračevi o nama i ne puštaju. Ne bi bili zanimljivi.


Šta vam uvek popravi raspoloženje?

Ovaj moj blesavi sin. Ulazi u pubertet pa je ponekad toliko rasejan da me obavezno nasmeje i oraspoloži.


Aktivno radite u pozorištu, snimate serije. Šta publika sledeće može da očekuje od vas?

Krajem maja u Narodnom pozorištu imam premijeru Nušićevog komada DR u režiji Jagoša Markovića, a na jesen premijeru filma Zajedno u režiji Mladena Matičevića, filma koji je i moj producentski prvenac.